gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 18  
»Bugün 2183  
»Toplam 15001980  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 44.205.3.18
» Bu sitemizi ziyaretiniz
İSTANBUL'DA TÜRKMEN ŞAHSİYETLERİ BİR ARAYA GELDİ

İSTANBUL'DA TÜRKMEN ŞAHSİYETLERİ BİR ARAYA GELDİ

Tarih 07 Nisan 2016, 12:21 Editör

Türkmen Eli Dernekler Federasyonu yöneticileri İstanbul’da Türkmen şahsiyetleriyle bir araya geldi.

TÜRKMENELİ DERNEKLER FEDERASYONU İSTANBUL’DA TÜRKMEN ŞAHSİYETLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

            Tarihi Türkmen Deklarasyonu ve Irak’taki son gelişmeler başlığı altındaki iki gündemi tartışmak üzere Türkmen Eli Dernekler Federasyonu yöneticileri İstanbul’da Türkmen şahsiyetleriyle bir araya geldi.

         

            Toplantı saygı duruşu ile başladı. Federasyon Başkanı Dr. Aydın Beyatlı; Tarihi Türkmen Deklarasyonu konusunda iki aydan beri Federasyonumuz ciddi bir şekilde çaba harcamaktadır dedi. Bu konu ile ilgili Ankara, Kerkük ve Bağdat’ta yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Beyatlı, Kısa sürede Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Türkî Cumhuriyetler, Avrupa Parlamentoları, komşu ve Arap ülkeleri Parlamentolarına gidilecek tamamıyla insan hakları çerçevesinde hazırlanmış olan Deklarasyona imza atmaları için bu ülkelerde kulis çalışmaları yapılacaktır. Böylece bu Deklarasyon ile Dünya Ülkeleri Parlamento Meclisleri tarafından haklı Türkmen davası dile getirilecek Uluslar arası mahfillerde destek bulacaktır. Toplantıya katılan Türkmen şahsiyetler konu ile ilgili önemli ve yaralı bilgiler ortaya koyarak Deklarasyon metnini son şekli ile diplomatik üslup ile kaleme almış kısa vadede kalıcı sonuç elde edebilmek için değişik stratejiler üzerinde tartışmalar yapmıştır. 

        

            Toplantının ikinci gündem maddesi olan Türkmeneli’ deki son gelişmeler ve Tazehurmatu katliamı konusunda ise yurt dışındaki Türkmen dernekleri olarak bu konuyu ulusal ve uluslar arası medyada dile getirip gündemde tutmak, Türkiye ve Avrupa ülkelerinde Türkmen yürüyüşleri düzenleme konusunda mutabakata varılmıştır. Türkmeneli Dernekler Federasyon olarak Avrupa Türkmen Federasyonu ile irtibata geçerek konu ile ilgili görev taksimatı yapılacaktır.

         

            Toplantıya T.C. E. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Erşat Hürmüzlü, Türkmeneli Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri Kemal Beyatlı, Mehmet TÜTÜNCÜ, Salman NALBANT, Türkmen E. Milletvekili Feyha Zeynalabidin BEYATLI, Prof. Dr. Suphi SAATÇI, Avrupa Federasyon Üyesi Şükran KAYACI, insan Hakları Derneği Başkanı Savaş AVCI ve çok sayıda Türkmen Dernek Başkan ve şahsiyetleri katıldı.

 

                   

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SİYASAL

AHMET ARICAN İYİ PARTİ'NİN MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

AHMET ARICAN İYİ PARTİ'NİN MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU Geçtiğimiz günlerde CHP’den istifa ederek İYİ partiye geçen Ahmet ARICAN, İYİ Partiden Yenişehir ilçesi b...

MEZİTLİ İYİ PARTİ YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI

MEZİTLİ İYİ PARTİ YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI Mezitli İlçe Teşkilatının 19.01.2024 tarihi itibari ile görevden el çektirildiği yazılı bir tebligat yapılarak duyu...
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi