gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 8  
»Bugün 1636  
»Toplam 15043824  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.144.189.177
» Bu sitemizi ziyaretiniz
MERSİN BÜYÜKŞEHİR, DOSTELİ MARKETİ AÇTI

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, DOSTELİ MARKETİ AÇTI

Tarih 27 ?ubat 2016, 10:52 Editör

Mersin Büyükşehir Belediyesi "Dost Elini" dar gelirli vatandaşlara uzattı.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, DOSTELİ MARKETİ AÇTI

        Mersin Büyükşehir Belediyesi “Dost Elini” dar gelirli vatandaşlara uzattı.

Mersin’de ikamet eden dar gelirli vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak olan ‘Dosteli Market’, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından açıldı.

 

Dosteli Market’in açılışına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, iş adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasına şehadet şerbetini içerek şehit düşen Mersinli Astsubay Üstçavuş Ömer Koca’nın ailesi başta olmak üzere Türk Milletine ve Mersinlilere başsağlı dileyerek başlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türkiye’yi bölmek ve parçalamak isteyen vatan hainlerine karşı Türkiye’nin birlik ve beraberliğini koruyacağını söyledi. 

 

Başkan Kocamaz, konuşmasının devamında açılışı yapılan Dosteli Market’in Mersin’de bir ilk olduğunu ve böyle bir ilke Büyükşehir Belediyesi olarak imza atmanın gururunu yaşadıklarını vurgulayarak, “Dünyanın en büyük problemlerinden biri olan yoksulluk, bireylerin ve toplumların insanca yaşamasına engel olduğu kadar insanlığın ilerlemesine ve hayata anlam katmasına da engel teşkil eden bir sorundur” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Mersin için yaptırdıkları yoksulluk araştırmalarına da değinen Başkan Kocamaz, “Kentimizin yüzde 61,2’si asgari ücretin altında maaşla geçinmeye çalışıyor. Mersin’de yıllık geliri 6 bin liranın altında olan yoksul hane oranı yüzde 7,8. Yani Mersin’de, sadece yaşayabilir seviyeye getirmek için bugünden itibaren en az 140 bin kişiye yardım yapmak zorundayız” diye konuştu.

 

Dosteli Market ile dar gelirli vatandaşların temel gıda ve kıyafet gereksinimlerinin karşılanacağını belirten Başkan Kocamaz, bu markette para geçmeyeceğinin de özellikle altını çizdi. Vatandaşların alışverişlerini adlarına çıkarılan Mersin Kart ile yapacaklarını ifade eden Başkan Kocamaz, her ay kartlara yüklenecek olan 200 puan üzerinden vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini söyledi.

Bu projeyi ilerleyen zamanlarda Mersin’in ihtiyacı olan her bölgesine götürmeyi hedeflediklerini ve bunun için önemli adımlar atacaklarını vurgulayan Başkan Kocamaz, “Biz, ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Nasıl olur da ihtiyacı olana, muhtaç kalana yardım elimizi uzatmayız” dedi.

‘Bizler Ancak Paylaşarak Büyüyebiliriz’

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, Mersin’in yoksulluk haritasını çıkarmak için çalıştıklarını söyleyen Başkan Kocamaz, Mersin’de yaptıkları kırtasiye yardımı ile ihtiyaç sahibi öğrencilerin öğrenimlerine ufak da olsa katkı sağladıklarını, üniversitelerin 4 yıllık fakültesini kazanan öğrencilere öğrenim yardımı yaptıklarını belirterek, Mersin’de herkes için hizmet verdiklerini belirtti.

 

Mersin’i refah seviyesi olan bir il yapmayı hedeflediklerini ve bunun için de kentin tüm dinamikleri ile ortak çalışarak ve paylaşarak büyüyebileceklerini söyleyen Başkan Kocamaz, “Bugün burada hizmete açacağımız market, yüce dinimizin ve milletimizin yardımlaşmaya, paylaşmaya ne kadar önem verdiğinin en güzel göstergesidir” dedi.

 

Başkan Kocamaz’ın konuşmasının ardından kurdele kesimine geçilerek dualar ile açılan Dosteli Market’te Mersin Kartı’nı alan vatandaşlar ilk alışverişlerini yaptı.

Bu Markette Para Geçmiyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan Dosteli Market, 26 çeşit gıda ve temizlik ürünü ile 28 çeşit tekstil ürününü dar gelirli vatandaşlara sunuyor. Sıvı yağdan bakliyata kadar birçok temel gıda ürünün bulunduğu markette vatandaşlar pantolondan terliğe kadar farklı tekstil ürününe de ulaşabiliyor.

Dosteli Market’ten, Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na başvuran ve dar gelirli olduğu tespit edilen vatandaşlar yararlanabilecek.

 

Dar gelirli vatandaşların adlarına verilen ve her ay düzenli olarak 200 puanın yükleneceği Mersin Kart ile rahatça alışveriş yapacak olan vatandaşlar, isteklerine göre ister ilk seferde isterlerse ayın farklı günlerinde ihtiyaçlarını karşılayabilecek.

Ürünlerin para ile değil puan sistemi ile satışa sunulduğu Dosteli Market’te vatandaşların aldıkları ve farklı puanlara sahip olan ürünler kartlarından düşerek puanlar market kasasında birikecek.

Bağışta bulunmak isteyenlerin de kolaylıkla bağış yapabilecekleri market, Mersin merkezdeki dar gelirli vatandaşlara hizmet verecek.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin KOCAMAZ'dan Mersin'deki sorunlara ilişkin 33 çözüm.

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ Suriye'de görev yapmakta olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT kalp krizi sonucu şehit düştü.
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi