gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 52  
»Bugün 1427  
»Toplam 15063866  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.118.145.114
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Çözüm Masası Vatandaşı Temsil Edecek

Çözüm Masası Vatandaşı Temsil Edecek

Tarih 26 Nisan 2012, 00:55 Editör

Anamur Belediyesinde vatandaşları temsil edecek ve sorunlara ivedi çözüm arayacak olan Çözüm Masası hizmete girdi.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet TÜRE'nin başlattığı yeni uygulama ile vatandaşları temsil edecek ve sorunlara ivedi çözüm arayacak olan Çözüm Masası hizmete girdi.

 

Belediye Hizmet Binası giriş katında yer alan Çözüm Masası'nda bir memur görevlendirildi. Başkan Mehmet TÜRE küçük ölçekli kentlerde bu uygulamanın  çok kısa sürede yaygınlaşamadığını ancak 7 gün 24 esasına göre çalışacak olan Çözüm Masası'nın birçok konuda vatandaşa kolaylık sağlayacağını ifade etti.

 

Kırmızı halıyı da vatandaşların ayağına seren Başkan Mehmet TÜRE bu uygulamanın asla propaganda yada reklam amaçlı olmadığını, tamamen vatandaş yararı gözetildiğini belirtti.

 

Başkan TÜRE Basın'a yaptığı açıklama şöyledir;

 

“Değerli basın mensuplarımız, değerli vatandaşlarımız.

 

Bugün Anamur’da kurumsal belediyecilik ve katılımının sağlanması anlamında bir ilke daha imza atıyoruz. Oluşturduğumuz bu çözüm masası birimi belediyede halkın temsilcisi niteliğinde faaliyet gösterecek ve vatandaşların sorunlarına en kısa sürede çözüm oluşturacaktır.

 

Çözüm Masası vatandaşlarımızın istek ve şikâyetlerini dinleyerek bu istek ve şikâyetleri bilgisayar ortamında, anlık telefon bağlantısıyla ve gerektiğinde yüz yüze ilgili birimlere anında aktarıp en hızlı çözümün gerçekleşmesini sağlayacaktır.

 

Çözüm Masası sorumlusu vatandaşların kayıt altına aldığı istek ve taleplerini düzenli olarak takip edecek ve belli aralıklarla vatandaşa geri dönüş yaparak telefonla bilgi verecektir.

 

Örneğin bir vatandaşımız evinin önündeki yol sorunu için belediye fen işleri müdürlüğüne gitmek yerine, belediye içerisinde kendini temsil eden çözüm masasına bir kez başvuruda bulunacak, çözüm masası sorumlusu ilgili isteği formla kayıt altına alacak, formu bilgisayar ortamında ilgili birimin bilgisayarına gönderecek, formu alan fen işleri birimi yetkilisi formla ilgili gerekli işlemi yapıp çözüm masasına bilgi verecek, sonuç olarak ise çözüm masası sorumlusu vatandaşa yapılan ya da yapılacak olan işlemle ilgili işin ne aşamada olduğu, nasıl olacağı gibi durumları bizzat veya telefonla bilgi verecek. Vatandaş, böylece kendini temsil eden çözüm masasına bildirdiği talebinin sonuç cevabını yine tek noktadan alacak, böylece vatandaşın zaman kaybını önlemiş ve net cevaplar almasını sağlamış olacağız.

 

Çözüm Masası 7 gün 24 saat üzerinden çalışması sağlanan bir birimdir. Vatandaşlarımız Çözüm Masasına şahsen başvuruda bulunabilir, sabit telefon ve cep telefonları da olmak üzere 153 nolu numarayı arayabilir yada cozummasasi@anamur.bel.tr  adlı mail yoluyla da müracaatlarını gerçekleştirebilirler.

 

    

 

Çözüm Masası sorumlusu tüm başvuruları dosya halinde muhafaza ederek belli periyotlarla başkanlık makamına sunar.

 

Böylece ben de hem vatandaşların sorunlarının çözülüp çözülmediğini hem de birimlerin performanslarını kontrol edebileceğim.

 

Vatandaşlarımızın her türlü işlemini güler yüzle ve hızlı bir şekilde gerçekleştirecek, tarafsız bir anlayışla hizmet sunacak, yol, su, imar, sosyal konular, temizlik, kanalizasyon, zabıta hizmetleri ve benzeri tüm sorunlara çözüm üretecek olan çözüm masası vatandaşlarımız için de zaman kaybını önleyecektir.

 

Vatandaşlarımız belediye içerisinde kırmızı halı ile karşılanacaktır. Anamur Belediyesi olarak vatandaşa nasıl daha iyi hizmet edebiliriz anlayışı ile hizmete başlayan çözüm masasına daha önce de söylediğim gibi ev, iş ve cep telefonlarından arayabileceğimiz 153 nolu telefondan ulaşabiliriz.”

 

Çözüm Masası'nın Basın'a tanıtımında tüm Birim Müdürleri de hazır bulundu.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin KOCAMAZ'dan Mersin'deki sorunlara ilişkin 33 çözüm.

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ Suriye'de görev yapmakta olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT kalp krizi sonucu şehit düştü.
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi