gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 5  
»Bugün 1563  
»Toplam 15036806  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.137.192.3
» Bu sitemizi ziyaretiniz
3 OCAK KUTLAMALARI ÜLKE GENELİNE YAYILIYOR

3 OCAK KUTLAMALARI ÜLKE GENELİNE YAYILIYOR

Tarih 25 Aral?k 2015, 22:12 Editör

Toroslar Belediyesi'nin 3 Ocak Mersin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun geleneksel hale gelen yıldönümü kutlama programı çerçevesinde bu yıl ilk kez düzenlenen şiir yarışması sonuçlandı.

 
 
 

Toroslar Belediyesi’nin 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun geleneksel hale gelen yıldönümü kutlama programı çerçevesinde bu yıl ilk kez düzenlenen şiir yarışması sonuçlandı.

 

 

 

Mersin Yazarlar Derneği (MEYAD) ile birlikte organize edilen şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri, Yunus Emre Kültür Merkezi’nde, Mersin’de bulunan oda, dernek ve sendika temsilcilerinin de katıldığı bir toplantıda verildi.

 

 

 

Toplantı öncesinde bir konuşma yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluş gününü her yıl artan bir coşkuyla kutladıklarını söyledi.

 

 

Kalabalıkları millet yapan değerlere sahip çıktıklarını da kaydeden Başkan Tuna: “Sosyal ve kültürel etkinlikler noktasında insanlarımıza bir şeyler vermenin gayreti içerisinde olduk. Yarınlarda sadece proje yapmış bir Belediye Başkanı olarak anılmak değil, yapılan faaliyetleri geleneksel hale getirmek suretiyle sürdürülebilirliğinin sağlanması noktasında da adımlar atıyoruz. İşte onlardan bir tanesi de 3 Ocak Mersin’in Kurtuluş Günü etkinlikleri kapsamında düzenlediğimiz yürüyüş programı. Kuvayi Milliye Anıtı’ndan başlayarak Cumhuriyet Alanı’na kadar süren 5 kilometrelik kulvarda hoş bir yürüyüş yapıyoruz. Bu yürüyüşe insanlarımızın akın akın nasıl geldiklerin gördük. Kalabalıkları millet yapan değerler vardır. Bu değerler alınırsa sadece maddenin ve materyalin peşinde koşan bir topluluk haline geliriz ki zaten emperyalist güçlerinde istediği bu. Kalabalıkları millet yapan değerler; dilidir, bayrağıdır, vatanıdır, tarih şuurudur, maneviyatıdır. Bu değerler yok olursa sadece kalabalık oluşturmuş olursunuz. Bu coğrafya da yaşamak dün zordu, bugün zor, yarınlarda çok daha zor olacak. O nedenle tek şansımız var. Bin yıldır bu coğrafya da yaşayan milletin evlatları olarak bizim kendi ortak paydamızın altında buluşmak. İşte onlardan bir tanesi de tarih şuurudur” dedi.

 

 

 

Mersin’in Kurtuluş Günü temalı şiir yarışmasında dereceye giren yarışmacıları da kutlayan Belediye Başkanı Hamit Tuna, yarışmaya katılan herkese teşekkür ederek: “Teması Mersin’in Kurtuluş Günü olan bir şiir yarışması düzenledik. Türkiye genelinden katılımlar oldu. Hatta birinci olan şiir bile İl dışından bir arkadaşımızın. Bu organizasyon Türkiye tarafından bilinsin, görülsün diye gayret ediyoruz. Yarışmanın gerçekleşmesinde bize destek veren Mersin Yazarlar Derneği Başkanımız Sayın Rüştü Aydın ve Yönetim Kurulu Üyeleri başta olmak üzere jüri üyelerimize de teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

MEYAD (Mersin Yazarlar Derneği) Başkanı Rüştü Aydın’da şiir yarışmasına katkı sunmasından dolayı Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya teşekkür ederek: “Bize olan desteklerinden dolayı Sayın Başkanımıza teşekkür ediyoruz. 3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu konulu şiir yarışmasını düzenlemekteki amacımız, Toroslar’dan başlayarak Akdeniz’e doğru olan yürüyüşümüzü taçlandırmak, şiirlerle düşündürmek ve kültürümüzü yaşatmak istedik” dedi.

 

 

Konuşmaların ardından Bursa, Karaman, Erzurum, Ankara, Adana, Denizli, Trabzon, Konya, Osmaniye, Isparta, Burdur ve Mersin’in ilçelerinden birçok eserin katıldığı şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

 

Yarışmada birinciliği Kurtuluş Rüyası isimli şiiri ile Trabzon’dan Nihat Malkoç elde ederken, ikinci 3 Ocak Destanı adlı şiiri ile Erdemli’den Murat Arıcı, üçüncü ise Hayat Kaptanım Mersin adlı şiiri ile Mut’tan Mehribe Ersin oldu.

 

 

 

Jüri üyelerine Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna tarafından plaket takdim edildi.

 

 

Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın, Başkan Hamit Tuna’dan Teşekkür Plaketi Aldı.

 

 

 

Yarışmada dereceye giren birinci, ikinci ve üçüncü olan şiirler de okundu. Şair Nihat MAKOÇ’un birinci olan şiirini Mersin yazarlar Derneği Başkan yardımcısı Araştırmacı-Yazar Çınar ARIKAN seslendirdi.

 

 

Nihat Malkoç’un Birincilik Ödülünü Dernek Başkan Yardımıcısı Yaşar Yılmaz kazanan şair adına aldı.

 

 

 

İkincilik Ödülünü Kazanan Murat Arıcı Ödülünü Aldı

 

 

 

Üçüncülük Ödülünü Kazanan Mehriber Ersin Ödülünü Aldı

 

 

Program sunumlarını Mersin Yazarlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mine BAHÇECİ yaptı.

 

 

www.gazeteanamur.com

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin KOCAMAZ'dan Mersin'deki sorunlara ilişkin 33 çözüm.

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ Suriye'de görev yapmakta olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT kalp krizi sonucu şehit düştü.
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi