gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 9  
»Bugün 1928  
»Toplam 15001725  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 35.175.232.163
» Bu sitemizi ziyaretiniz
'Engelsiz' Bir Mersin İçin Çalışıyoruz

'Engelsiz' Bir Mersin İçin Çalışıyoruz

Tarih 03 Aral?k 2015, 00:02 Editör

MHP MERSİN İL BAŞKANI SEBAHATTİN KILIÇ: "Engelli kardeşlerimiz namerde muhtaç olmamalı."

     ‘Engelsiz’ Bir Mersin İçin Çalışıyoruz

 

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ nedeniyle yaptığı açıklamada, engelli istihdamına dikkat çekerek, “Engelli kardeşlerimiz namerde muhtaç olmamalı” dedi.

 

Her insanın doğuştan engelli olmasa bile hayat sürecinde bir kazaya maruz kalıp engelli olmasının muhtemel olduğunu ifade eden Başkan Kılıç, “Engelli olmak ayıplanacak, mahcubiyet duyulacak bir durum asla değildir. Engellilik insani bir haldir ve her an herkesin başına gelebilir. Bir başka deyişle, her sağlıklı insan engelli olmaya muhtemel bir adaydır.” dedi.

 
       
 

Engellilerin toplumla bütünleşmeleri, başkalarının yardımına muhtaç olmadan hayatlarını idame ettirmelerinin Milliyetçi Hareket Partisi’nin asıl gayesi olduğunu vurgulayan Başkan Kılıç, “Eğitimlerine ve sosyal yaşantılarına diğer sağlıklı insanlar gibi hiçbir engelle karşılaşmadan devam etmeleri, sosyal ve fiziki çevrenin oluşturduğu engellerin kaldırılması başlıca beklentimizdir. Toplumumuzun bir parçası olarak engelli vatandaşlarımızın işe yerleştirilmesi, üretime katkıda bulunmaları ve topluma kazandırılmaları temin edilmelidir. Bu konuda her iş yerindeki zorunlu engelli istihdam oranı arttırılmalıdır. Engelli kardeşlerimizin namerde muhtaç olmaması için engelli ve engelli yakını aylığı günün şartlarına göre yeniden düzenlenmelidir.” ifadelerini kullandı.

 

Dünya nüfusunun yüzde 12’sinin engelli insanlardan oluştuğunu hatırlatan Başkan Kılıç, “Kaba bir hesapla ülkemizde 9 milyon, Mersin’de ise 200 bin civarında engelli vatandaşımız yaşamaktadır. Engelli insanlarımızla gerekli ilginin gösterilmemesi ve yeterli hizmetin götürülmemesi başta hükümet olmak üzere yerel yönetimlerin problemidir” dedi.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi bu problemin çözümü için üzerine düşen vazifeyi başarılı bir şekilde yerine getirdiğini de vurgulayan Başkan Kılıç, mesajında şunları söyledi; “Türkiye’de ilk defa ‘Engelliler Dairesi Başkanlığı’nı ihdas ederek, konuya ne kadar duyarlı olduğunu ortaya koymuştur. “Engelsiz Şehir” yaratmak adına Mersin’de öncelikle engellilerimizin hayatını zorlaştıran fiziki engelleri kaldırma konusunda epey yol kat etmiş bulunmaktadır. Bununla ilgili olarak yeni projeler hayata geçirilecektir.

 

 

Mersin Merkez de, yakın bir tarihte de engelli vatandaşlarımıza hizmet edecek yeni sosyal alanlar ve Rehabilitasyon Merkezleri hayata geçirilecektir. Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı olarak Büyükşehir Belediyemiz ve İlçe Belediyelerimiz ile koordinasyon içerisinde ‘Engelsiz Şehir Mersin’i yaratmak adına gereğini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu vesile ile engelli vatandaşlarımızın ve milletimizin ‘’3 Aralık Dünya Engelliler Gününü’’ kutlar sağlık ve esenlikler dilerim.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SİYASAL

AHMET ARICAN İYİ PARTİ'NİN MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

AHMET ARICAN İYİ PARTİ'NİN MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU Geçtiğimiz günlerde CHP’den istifa ederek İYİ partiye geçen Ahmet ARICAN, İYİ Partiden Yenişehir ilçesi b...

MEZİTLİ İYİ PARTİ YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI

MEZİTLİ İYİ PARTİ YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI Mezitli İlçe Teşkilatının 19.01.2024 tarihi itibari ile görevden el çektirildiği yazılı bir tebligat yapılarak duyu...
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi