gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 15  
»Bugün 753  
»Toplam 15044945  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.23.92.53
» Bu sitemizi ziyaretiniz
MHP ACİLEN NE YAPMALI?

MHP ACİLEN NE YAPMALI?

Tarih 29 Kas?m 2015, 09:36 Editör

Maksadımız; çizmeyi aşmak değil, halkın MHP'den ne istediğinin bir tespitini yapmaktır.

                                MHP ACİLEN NE YAPMALI?

        Kasım 2015 Genel Seçimlerinin en başarısız partisi şüphesiz MHP olmuştur. Bu başarısızlığın elbette onlarca sebebi vardır. Bu sebeplerden bazıları:

        *MHP Genel Merkezi, Türk halkından ve seçmeninden uzak, onu asla anlayamayan bir strateji seçmiş ve uygulamıştır.

        * MHP Genel başkanı ve üst yönetimi, topluma kendini asla anlatamamış, inandıramamış, onun gönlüne, evine girememiştir.

        *MHP Genel başkanı ve yönetimi, Türk seçmenine umut verememiş, umut olamamıştır. Seçmen her oy istediğimde: “Abi MHP’ye neden ve niçin oy vermeliyim?” sorusuyla karşılaşmışımdır ki, bütün MHP’ye gönül verenlerde aynı ve benzer sorularla karşılaşmışlardır.

        * MHP Genel Merkezi ve S. Genel Başkan, MHP’li başta olmak üzere seçmene umut vermemiş, seçmenden de ciddi manada oy talebinde bulunmamıştır. AKP, hem iktidar hem de birinci parti olmasına rağmen 40’dan fazla miting yapmış; MHP ise iki mitingle seçime girmiştir.

        * MHP Genel merkezi, “Her ben de varım” diyeni ajanlıkla, AKP’nin değirmenine su taşımakla ve partinin içine sızmış provokatörlükle suçlamış. Asla iyi niyetle yaklaşmamış, küskünler, kırgınlar oluşturulmuştur

        *İl ve ilçe yönetimlerini sık sık ya değiştirmiş ya da yeniden atamış. Böylece o yöneticileri seçen DELEGELERİ göz ardı etmiş, onları yok sayarak değer vermemiştir.

        *Her mağlubiyette, “Biz oyunu bozduk” lafına sığınılmış. Seçmen ve MHP’liler asla bozulan oyunun ne olduğunu bir türlü bilememişler. Oysa “Çözüm Süreci” diye ülke bölünme noktasına getirilmiş, hukuk bitirilmiş, eğitim sıfırlanmış, ülke sıcak para cennetine dönüştürülmüş, Anayasa değiştirilme kıvamına getirilmiş, dış Türkler sahipsiz bırakılmış. Acaba bozulan hangi oyundur, oyun bozulduysa bunlar oyun değil midir?

        *MHP ve üst yönetimi seçmene, “MHP asla hükümet kurmak, hükümet olmak istemiyor” algısı yaratmış. Yıllarca MHP için çalışmış binlerce işsiz gence de umut olamamıştır.

        Bu ve bunun gibi onlarca olumsuzluklar başta MHP’liler olmak üzere seçmende negatif enerjiye neden olmuş ve seçmeni MHP’den kaçırmıştır.

        MHP, eğer bu millete umut olacaksa; derhal seçimli bir kongreye gitmeli. Yönetimini A’dan Z’ye değiştirmeli ve seçmeninin karşısına yeni bir umut, yeni bir kadro ile çıkmalıdır.

        Seçmen artık MHP’ye de S. Devlet Bahçeli’ye de sıcak bakmamaktadır. Bizim milletin bir kötü özelliği de, “İyi” dediğine kolay kolay “KÖTÜ” demez. Kötü dediğine de kolay kolay “İYİ” demez.

        Ülkeyi seviyorsak, MHP’yi seviyorsak, MHP’lileri seviyor ve değer veriyorsak, koltuk bizim için üçüncü, dördüncü sıradadır diyor isek; derhal bu tespitlerimize ses verilmeli ve seçmenin istediği değişiklik derhal yapılmalıdır.

        Sayın H. Sözlü ve S. B. Kocamaz, bir sonraki seçimlerde aday olacaklar mı, olmayacaklar mı?  Eğer olacaklar ise, MHP bu kadro ve bu inatla giderse seçilme şansları var mıdır?           

        Yaşı yetmişi geçmiş, halkın içinden biri ve MHP’nin il yönetiminde görev almış birisi olarak MHP’nin artık iktidar olmasını, her MHP’li gibi her seçimde öne düşen başımın dik durmasını istemekteyim.

        Bu isteğimi, çelebi bir kişiliğe sahip S. Dr. Devlet Bahçeli’nin geri çevirmeyeceğine inancım tamdır.

        Ya değilse, önce ülkem sonra partim diyen bizler; ülkenin uçuruma yuvarlanmasından da direkt olarak sorumlu olacağız. Bundan da hiç kimsenin şüphesi olmasın.

        Maksadımız; çizmeyi aşmak değil, halkın MHP’den ne istediğinin bir tespitini yapmaktır. MHP’nin iktidardan uzak olduğu her saat: Türkiye ve Türk dünyası için büyük kayıptır

        Esen kalınız.

Nazım PEKER

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

YORUM-ANALİZ

GÖÇERLİKTE KADIN OLMAK

GÖÇERLİKTE KADIN OLMAK Araştırmacı Yazar Zeki Oğuz gitti, gördü, inceledi, gözlemledi ve yazdı.

EN KALİTELİ PETROLE SAHİP LİBYA'DA TERÖRİSTLER LİDERİ HAFTER KİMDİR?

EN KALİTELİ PETROLE SAHİP LİBYA'DA TERÖRİSTLER LİDERİ HAFTER KİMDİR? Libya'nın doğusunda ama dünyanın en temiz/en kaliteli petrolünün bulunduğu bölgede silahlı güçlerin lideri Haft...
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi