gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 13  
»Bugün 672  
»Toplam 15044864  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.216.83.240
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Mersin'de İlk Defa Düzenlenen Kitap Fuarı'na Yoğun İlgi

Mersin'de İlk Defa Düzenlenen Kitap Fuarı'na Yoğun İlgi

Tarih 29 Kas?m 2015, 00:58 Editör

Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz CNR Mersin Kitap Fuarı'nın açılış törenine katıldı.

Mersin’de İlk Defa Düzenlenen Kitap Fuarı’na Yoğun İlgi

 

CNR Mersin Kitap Fuarı, 200 marka, 100’ün üzerinde yayınevinin katılımı ile başladı. CNR EXPO Yenişehir Fuar Merkezi’nde bugün başlayan ve 6 Aralık 2015 tarihine kadar devam edecek CNR Mersin Kitap Fuarı kitap dostlarına kapılarını açtı. Mersinlilerin yoğun ilgisi ile başlayan fuar 200 marka, 100’ün üzerinde yayınevinin katılımı ile gerçekleşiyor.

 
       Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz CNR Mersin Kitap Fuarı’nın açılış törenine katıldı.

 

 

 

Yenişehir Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen ve 6 Aralık 2015 tarihine kadar sürecek olan fuarın açılışına, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Belediye Eş Başkanı M. Fazıl Türk, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanvekili Kasım Tanrıöver, Basın Yayın Birliği Başkanı Münir Üstün, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Tarım Kredi Kooperatifleri Mersin Bölge Birliği Başkanı Hayati Boğa, CNR Holding Pazarlama Grup Başkanı Reha Tartıcı ve çok sayıda davetli katıldı.

 

TARTICI, KİTAP FUARI DÜZENLEMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ

 

Kitap Fuarı’nın kitapseverlerle Mersin’de ilk kez buluştuğunu belirten CNR Holding Pazarlama Grup Başkanı Reha Tartıcı, “Türkiye’nin en önemli liman ve kültür şehri olan Mersin’de kitap fuarı düzenlemenin gururunu yaşıyoruz” dedi.

 

 

 

TANRIÖVER, GENÇLERE SESLENDİ

 

CNR Holding tarafından düzenlenen Mersin Kitap Fuarı’na genç okurlar büyük ilgi gösterdi. Fuarın açılışında gençlere seslenen Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kasım Tanrıöver, “İş hayatına atıldığınızda en büyük yardımcınız kendinizi doğru ve iyi ifade edebilmeniz olacak. Bu da çok kitap okuyup sözcük hazinenizi geliştirmenizle mümkün” dedi.

 

 

KOCAMAZ; GENÇLER OKUYUP KENTİN GELECEĞİNDE SÖZ SAHİBİ OLACAKLARDIR

 

CNR Mersin Kitap Fuarı’nın, açılışına katıldıkları diğer fuarlardan daha anlamlı ve önemli olduğunu belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin’in eksiklerini gidermekte bir altyapı çalışması olarak görülmesi gereken bu gibi fuarların her zaman destekleyici bir unsur olduğunu belirtti.

 

Başkan Kocamaz, “En büyük eksiğimiz ise bu zenginliğimizi iyi anlatamamak, kentimizde bir ortak payda oluşturamamak, kent kültürünü, kenti iyi tanıtamamak ve maalesef bu nedenle de hak ettiğimiz yerde olamamaktır. Bu tür fuarlar, bu eksikliğin giderilmesine yönelik bir altyapı çalışması olarak görülebilir. Bugünkü fuar, bugüne kadar açılanlardan çok daha önemli. Maalesef en büyük eksikliğimiz okumak. Gençlerimiz, kendilerini okuyarak geliştirirlerse gelecekte bu ülkenin yönetiminde söz sahibi olacakları için ülkemizin geleceği de garanti altına alınacaktır” şeklinde konuştu.

 

 

 

VALİ ÇAKACAK; TÜM MERSİNLİLER FUARA GELSİN, KİTAPLARI İNCELESİNLER VE OKUSUNLAR

 

Açılışta konuşan Mersin Valisi Özdemir Çakacak, dünyanın birçok yerini iş vesilesi ile gezdiklerini ve Mersin’in doğal güzellikleri ile bambaşka bir kent olduğunu belirerek, “Fuar merkezleri olmayan şehirler de gördük. Biz şanslıyız fuar alanımız var ve şehrimizin güzelliklerini fuarlar aracılığı ile tanıtabiliyoruz. Fuarlar üreticileri, tüketicileri ve işadamlarını bir araya getirir dünyada olup biteni takip ettirir. Biz de fuar alanımızda hemen hemen her sektörde fuarlar düzenliyoruz. CNR Mersin Kitap Fuarı hepsinden bambaşka. Unutmayalım buradaki materyaller aracılığıyla yani kitaplar sayesinde biz diğer fuarları düzenleyebiliyoruz” dedi.  Çakacak, bilginin teknoloji ile birlikte bütün dünyaya yayıldığına vurgu yaparak, “Teknolojiye rağmen hiçbir zaman kitaba ve kütüphaneye olan ihtiyaç azalmamıştır. Bilginin asıl kaynağı olan kitaplar insanı ruhuyla konuşturur. Amacımız kitap kokusundan zevk alan gençler yetiştirmek. Okumanın hiçbir zararı olmaz. Bu fuar vesilesi ile kitapların ilgisi daha çok artacak. Tüm Mersinliler fuara gelsin, kitapları incelesinler ve okusunlar.”

 

 

HEDEF 50 BİN ZİYARETÇİ

 

CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık A.Ş ile Basın Yayın Birliği işbirliğinde organize edilen CNR Mersin Kitap Fuarı, Mersin Valiliği, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mersin İl Kültür Müdürlüğü, Mersin Büyükşehir Belediyesi desteğiyle gerçekleştiriliyor. Mersin’de 9 gün boyunca kitapseverleri ağırlayacak fuarda 50 bin ziyaretçi hedefleniyor.

 

 

        Mersin Kitap Fuarı açık kaldığı günlerde pek çok söyleşi, panel, çocuk etkinlikleri, sergi, imza günleri ve dinletilere ev sahipliği yapacak. Fuarda, aralarında Dr. Nedim İnce, İpek Ongun, Sabahattin Önkibar, Mustafa Fırat Çelikbaş, Nevin Nesrin Aydın, Ali Nesin, Koray Avcı Çakman, Nehir Gökduman, Mehmet Ercan, Hasan Söylemez gibi 100’ün üzerinde yazarın imza günü ve söyleşi etkinlikleri yapılacak.

      

www.gazeteanamur.com 

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin KOCAMAZ'dan Mersin'deki sorunlara ilişkin 33 çözüm.

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ Suriye'de görev yapmakta olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT kalp krizi sonucu şehit düştü.
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi