gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 17  
»Bugün 345  
»Toplam 15045786  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.144.202.167
» Bu sitemizi ziyaretiniz
ÜLKÜCÜNÜN GÖREVİ DAVAYA MI LİDERE Mİ SADAKAT?

ÜLKÜCÜNÜN GÖREVİ DAVAYA MI LİDERE Mİ SADAKAT?

Tarih 14 Kas?m 2015, 17:45 Editör

Türkiye'nin köklü partisi MHP, hakkı ettiği oyu bir türlü alamamakta!

ÜLKÜCÜNÜN GÖREVİ DAVAYA MI LİDERE Mİ SADAKAT?

        Türkiye’nin köklü partisi MHP, hakkı ettiği oyu bir türlü alamamakta! Türkiye’nin ilacı olan doktrinlerini ülkeye bir türlü sunamamakta! Rahmetli A. Türkeş’in etrafında toplanan bir avuç inanmış dava ve çile adamının kurduğu bu güzide parti, nedense Türk seçmeninden gerektiği oyu alamamakta.

        Rahmeti Başbuğ Alpaslan Türkeş’e, “Ülkede Atatürk’ün kurduğu bir CHP var iken neden bir parti kurdunuz?” sorusuna rahmetlinin, “CHP, Atatürk’ün kurduğu CHP olarak kalabilseydi ben neden bir parti kurma ihtiyacını duyacaktım ki!” cevabı çok manidar ve çok enteresandır. Bugünkü CHP’nin, bu yönetim anlayışı ile bu seçmenden alabileceği en iyimser oy; yüzde 25 ila 30 arasıdır.

        MHP ise yüzde 50’leri zorlar. Ama neden hak ettiği oyu alamamakta?

        Bu sorunun çok cevabı vardır?

        MHP, halkın partisi olabildi mi? MHP, halka inebildi, onun evine, gönlüne girebildi mi?

        MHP, ülkücüleri ve milliyetçileri tümden kucaklayabildi mi? MHP, neden bir küskünler, kırgınlar gurubu oluşturdu? MHP, neden sık sık il ve ilçe teşkilatlarını feshetme ihtiyacını hissetti? Neden kendi atadığı il ve yöneticilerini de sık sık değiştirme ihtiyacını duydu? MHP, neden sık sık üye kayıtlarını sildi?

        Ülkücü tabanın sevdiği ve benimsediği kişileri neden MHP’nin üst yönetimi sevmemekte? Sinan Ogan, Meral Akşener, Ozan Arif gibi değerler neden MHP yönetimince kabul görmediler?

        MHP’liler varken neden bir başkaları aday yapılmakta? Adana’da Aytaç Durak neden aday yapıldı? Madem yapıldı neden arkasında durulmadı? Davayı kazanmasına ve aklanmasına rağmen neden başkanlığa dönmesi için yer-gök yıkılmadı? Engin Alan olayında da; CHP’nin M. Balbay’a gösterdiği hassasiyet ve duyarlılık neden Engin Paşa’ya gösterilmedi?

        AKP’den istifa-ihraç edilen Prof. Dr. Yusuf İrbeç, partiye neden alınmıştı? Daha sonra da Y. İrbeç için, “MHP’nin içine konulmuş bir bombadır” neden denildi ve MHP’den ihraç edildi?

        Vekil sıralamasında delegenin, tabanın ve bölgenin öncelikleri neden göz ardı edildi? Konya’da Ereğli, Beyşehir, Akşehir ve Seydişehir birer vekil çıkaracak oya sahipken neden ilk iki sıra küçük bir ilçe olan BOZKIR’a verildi?

        MHP, neden televizyonlarda yapacaklarını sık sık bu halka anlatmadı? Neden lider, tv’lerden hep uzak durdu?

        Adolf Hitler’e sormuşlar,” Siyasette başarının yolu; kitap mı, HİTAP mı?” diye. Cevabı “HİTAP” olmuş. Hitabı kuvvetli olanlar neden ekranlardan uzak tutuldu? MHP, neden milliyetçi kuruluşlara mesafeli durmakta? Türk Ocakları ile arasında ne var?

        1999 seçimlerinde MHP’ye zaferi kazandıran bizzat Sayın Dr. Devlet Bahçeli idi. Bunu inkâr etmek nankörlüktür. Ama ondan sonraki bütün seçimleri de, S. Bahçeli yönetimindeki MHP kaybetmekte! Neden?

        Konya dâhil Kayseri, Nevşehir, Mersin, Antalya, Ankara, Aksaray’ı ve ilçelerini gezerim. Şu an seçmenin ortak kanaati: Dr. Devlet Bahçeli yönetimindeki MHP’ye sıcak bakmadıkları ve oy vermeyecekleri yönündedir.

        MHP bunu hak ediyor mu? Yaşım 70’e dayandı. MHP’nin sürgünlerini yedim, kurşunlarını yedim. Gık demedim, davam için her seçimde çağrılmamama rağmen çalıştım. Gönlüm artık MHP’nin iktidarını görmek istiyor. Bu zevki benden esirgemeyin ve gerekeni lütfen yapınız. Pansuman tedavilerle MHP iktidar olamaz.    

        Bizim dokuz ışıkta, lidere ölümüne sadakat yoktur. Sadakat davaya hizmettir.

        Sayın Erdoğan; CHP’nin başından Deniz Baykal’ın, MHP’nin başından da Devlet Bahçeli’nin gitmesini asla istemiyordu. (Antalya-Belek’te “DİNLER BAHÇESİ” açılışında)

        Neden?

        Esen kalınız.

                                                                                     

Nazım PEKER

nazimpeker@gmail.com

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

YORUM-ANALİZ

GÖÇERLİKTE KADIN OLMAK

GÖÇERLİKTE KADIN OLMAK Araştırmacı Yazar Zeki Oğuz gitti, gördü, inceledi, gözlemledi ve yazdı.

EN KALİTELİ PETROLE SAHİP LİBYA'DA TERÖRİSTLER LİDERİ HAFTER KİMDİR?

EN KALİTELİ PETROLE SAHİP LİBYA'DA TERÖRİSTLER LİDERİ HAFTER KİMDİR? Libya'nın doğusunda ama dünyanın en temiz/en kaliteli petrolünün bulunduğu bölgede silahlı güçlerin lideri Haft...
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi