gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 11  
»Bugün 24  
»Toplam 15035267  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.224.68.109
» Bu sitemizi ziyaretiniz
MERSİNLİ YAZARLAR ATATÜRK'Ü ANDI

MERSİNLİ YAZARLAR ATATÜRK'Ü ANDI

Tarih 11 Kas?m 2015, 21:10 Editör

Mersin Yazarlar Derneği 10 Kasım'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Andı.

MERSİNLİ YAZARLAR ATATÜRK’Ü ANDI

 

Mersin Yazarlar Derneği 10 Kasım’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Andı.

 

Mersin Ticaret Ve Sanayi odası (MTSO)’da düzenlenen anma etkinliğine; MEYAD Başkanı Rüştü Aydın, CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Mersin Şube Başkanı Halil Kur, MHP Yenişehir İlçe Sekreteri Hüseyin Ay, Dernek üyeleri ve davetliler katıldı.

 

 

Sunumunu THM Sanatçısı Aybüke Ayberk’in yaptığı programın konuşmacıları ise Eğitimci-Yazar Çınar Arıkan, Dernek Kurucu Başkanı Araştırmacı-Yazar Mehmet Reşat Ata ve Dernek Üyesi Mersin Kent konseyi Başkanı-Yazar Yasmina Lokmanoğlu olurken şairlerde Atatürk konulu şiirlerini okudular.

 

  

 

AYDIN O, BİZE ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ VERDİ!..

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, dernek Başkanı Rüştü Aydın davetlilere yaptığı konuşmada, Atatürk’ün Türk Milletine özgürlüğünü kazandırdığını söyledi. Aydın, “Yine bir on kasım sabahı, saat 9’u 5 geçe, soluklar kesildi, hayat durdu ufuklara bakan anlamlı gözlerle GAZİ MUSTAFA KEMAL’İ, ATATÜRK’Ü düşündük!... Saygıyla rahmetle minnetle andık!..

 

Mücadele etme azminin, başarıyı getireceğine inandı ve düşmanlara karşı savaştı… Sonunda;

 

O, Bize Özgürlüğümüzü verdi!

 

Bize, Yaşamanın tüm güzelliklerinin, Cumhuriyetle yaşanacağını öğretti.

 

O bir Başöğretmendi!

 

Ruhu Şad olsun Mekanı Cennet!.. Allah rahmet eylesin.”diyerek etkinliğe ev sahipliği yapan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut’a ve katılımlarından dolayı davetlilere teşekkür etti.

 

 

Daha Sonra CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, “Bir Atatürk hayranıyım” diyerek başladığı konuşmasında, demokrasinin Avrupa da yerleşmesinin 300 yılı bulduğunu anlatarak, ülkemizin Avrupa seviyesindeki bir demokrasiye henüz kavuşamadığını ancak Cumhuriyetimize baktığımızda, Atatürk’ün öldüğü güne kadar geçen 15 yılda yapılanlara bakılınca müthiş şeyler. “Belki 300 yılı on beş yıla sığdıramadı ama her halde  100 yılı sığdırmıştır.”dedi.  Atatürk’ü birçok devletin liderlerinin örnek aldığını sözlerine ekleyen Milletvekili Hüseyin Çamak, Ulu Önder Atatürk’ü rahmetle anarak ona olan borcu ödemeye çalıştığını söyledi.

 

 

 

Şairler;  Sabahattin Özkan, Şah İsmail Ateş, Ali Gülmez, Süleyman Kaptan, Üzeyir Güleç ve Suzan Alptekin Atatürk konulu şiirlerini okudular. Doğaçlama olarak okuduğu şiirle Aşık Cumali Efe'de dikkat çekti.

 

 

Konuşmacılardan Eğitimci-yazar Çınar Arıkan’ın, Atatürk’ün doğumundan istiklal harbi ve Cumhuriyetin kuruluş günlerini kadar olan tarihi özetlediği konuşması sık sık alkışlarla kesildi. Atatürk’ün yaşamından 38 sayfalık bir ön çalışma yaptığını bunu anlatmanın on dakikaya sığmayacağını söyleyen Arıkan, Çanakkale savaşlarında askerlereAtatürk’ün “size ölmeyi emrediyorum” sözlerini hatırlatarak milli mücadele döneminde de “Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır.”  Sözleri ile milletin bağımsızlık kazandığını anlattı. Atatürk’ün kurtuluş savaşı yıllarında Yörüklerle ilgili olarak söylediği sözleri de hatırlatarak bu memlekette Yörükler oldukça bu milletin bağımsızlık ve istiklaline kimsenin göz dikemeyeceğini belirtti.

 

 

Konuşmacılardan Araştırmacı-Yazar Mehmet Reşat ATA ise; Atatürk’ün pozitif ilmi ve akılcılığı, dini değerlerle birleştirerek ilim ve fende büyük ufuklar açtığını, çağdaş medeniyete de akılcılıkla ulaşılabileceğini, Allah’ın insanlardan aklını kullanmalarını istediğini anlattı. Mustafa Kemal’in, Atatürk’ün üç ilkeyle akılcılık, bilimcilik ve bağımsızlık ile hareket eden bir lider olduğunu söyleyen Ata, Atatürk’ün döneminin bir aydınlanma dönemini olduğunu söyledi.

 

Kent Konseyi Başkanı Yasmina LOKMANOĞLU ise konuşmasında; Atatürk’ün Türk kadınına verdiği önemi, Atatürk’ün kendi yaşantısından ve sözlerinden örnekler vererek anlattı.

 

 

 

Ozan Mahrumi’nin saz ve sözü ile seslendirdiği Atatürk için yazdığı türküsü ile devam eden program Vardar Ovası ve Sarı Saçlım Mavi Gözlüm parçalarının sanatçı Aybike Ayberk’in de katılımı ile hep birlikte söylenmesi ile son buldu.

 

 

Törene katılan şair ve yazarlar hep birlilikte fotoğraf da çektirdiler.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin KOCAMAZ'dan Mersin'deki sorunlara ilişkin 33 çözüm.

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ Suriye'de görev yapmakta olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT kalp krizi sonucu şehit düştü.
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi