gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 24  
»Bugün 614  
»Toplam 15037473  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.225.117.183
» Bu sitemizi ziyaretiniz
CETKODER ATATÜRK'Ü ANIYOR

CETKODER ATATÜRK'Ü ANIYOR

Tarih 09 Kas?m 2015, 20:25 Editör

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, 10 KASIM Atatürk'ü anma günü ve haftası dolayısıyla kamuoyuna açıklama yaptı.

              CETKODER ATATÜRK’Ü ANIYOR

 

Kısa adı ÇETKODER olan Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, 10 KASIM Atatürk’ü anma günü ve haftası dolayısıyla kamuoyuna açıklama yaptı.

 

ATATÜRK, “BENİ ÖVME SÖZLERİNİ BIRAKINIZ; GELECEK İÇİN NELER YAPACAĞIZ, ONLARI SÖYLEYİN” DEMİŞTİR.

 

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Yarın 10 Kasım. Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü. ÇETKODER olarak bu yıldönümünü farklı bir şekilde anmak istiyoruz. 1881 yılında dogan ve 1938 yılında aramızdan ayrılan Atatürk’ün izinde olmak, onun fikir ve düşüncelerinin takipçisi olmaktır. Onun söylemlerini iyi anlamak ve açtığı yoldan çekinmeden emin adımlarla yürümek her Cumhuriyet vatandaşının asli vazifesidir. Birçok alanda fikir ortaya koymuş, ilkelerini ortaya koymuş, bir ömrünü bu uğurda Türk milletine vakfetmiştir.

 

Onun önemli sözlerinden birisi “Beni övme sözlerini bırakınız; gelecek için neler yapacağız, onları söyleyin! “  sözüdür. İşte 10 Kasımlarda onu içi boş hamaset kokan laflarla değil, onun gerçeklerine sarılarak anmak gerekir. O Yerli malı kullan demiştir. Yerli üretime ağırlık vermiştir. Çiftçiliğe, tarıma önem vermiştir. Kooperatifçiliğe önem vermiştir. Demiryollarına önem vermiştir. Eğitime önem vermiştir, kızların daha çok okumasını istemiştir. 10 Kasımda matem tutmak yerine ona hizmet etmek, onun fikirlerine hizmet etmek, arzularını yerine getirmek daha büyük önem taşır. Yine onun sözüdür, “Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir” demiştir.

 

Yaşarken bunları söyleyen o büyük insanın fikirlerine, icraatlarına, ortaya koyduğu çalışma biçimine sarılmak onum en iyi şekilde anmaktır, ona vefa duymaktır. Devlet işlerinde ehliyet ve liyakata önem veren ve bu uğurda atamalara dikkat eden Atatürk, “Benim gözümde hiçbir şey yoktur; ben yalnız liyakat âşığıyım” diyerek fikrini ortaya koymuştur.  “Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kâfidir” diyen Atatürk,  “İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal... İkinci Mustafa Kemal, onu "ben" kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!” demiştir. O nedenle Cumhuriyetimizin kurucusu, eşsiz insanı her 10 Kasım günü kuru kuruya laflar ile hamasi nutuklar ile anmak yerine daha çok çalışmalıyız, üretmeliyiz, istihdam yaratmalıyız“dedi.

 

ÇETKODER AFİŞLE 10 KASIM ANMASINA BAŞLADI

 

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, “Dernek olarak yurt geneli 81 ilimizin 69’undaki gönüllülerimizle öncelikle BARIŞ- HUZUR VE MUTLULUK adına birer adet Meşe palamudu fidesini SEVGİ AGACI olarak yarın sabah itibari ile toprak ile buluşturacağız. Yanı sıra, “Atatürk ve çiftçilik, Atatürk ve Kooperatifçilik, Atatürk ve Eğitim, Atatürk ve Kadın, Atatürk ve Yerli Üretim” konulu konferansları Ankara, İzmir, Bursa, İstanbul, Antalya, Adana, Mersin, Gaziantep, Konya, Şanlı Urfa, Diyarbakır, Mardin, Kahraman Maraş illerinde vereceğiz. Bu arada kendi imkânlarımızla yaptırdığımız Afişleri de halkı bu hususlarda bilgilendirmek için asacağız. Yine 81 ilin 69’unda ruhuna Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimize mevlit-i şerif okutacağız.  Onu bu duygu ve düşünceler ile rahmetle, minnetle anıyoruz” dedi.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin KOCAMAZ'dan Mersin'deki sorunlara ilişkin 33 çözüm.

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ Suriye'de görev yapmakta olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT kalp krizi sonucu şehit düştü.
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi