gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 21  
»Bugün 1281  
»Toplam 15036524  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.145.154.178
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Anamur Meslek Yüksekokulu Açıldı

Anamur Meslek Yüksekokulu Açıldı

Tarih 30 Eyl?l 2015, 22:00 Editör

Anamur Meslek Yüksekokulunun yeni binası düzenlenen törenler açıldı.

              Anamur Meslek Yüksekokulu Açıldı

 

30 Eylül Çarşamba günü saat 11.00 de Prof.Dr.Ali Ayhan’ın adının verildiği Anamur Meslek Yüksekokulu yeni kampüsünün açılış programı saat 11:00’de Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Açılışa Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Prof.Dr.Ali Ayhan, Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, Cumhuriyet Başsavcısı Vedat Temel, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan, Anamur Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Dç.Dr.Burçin Cevdet Çetinöz , öğretim görevlileri, stk temsilcileri, öğrenciler, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

 

 

MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı Ören Mahallesi'ndeki binanın açılış töreninde yaptığı konuşmada binanın iç teşrifatını üniversite olarak kendilerinin ürettiğini belirterek, "Kendi öz kaynaklarımızla bu okulu dışarıya ihtiyaç duymadan bitirdik. Anamur'un hangi konuda ihtiyacı varsa o konuda bölümler fizibilite yapılarak güçlendirilip gerekirse yeni okullar açılması konusunda iş birliğiyle elimizden geleni yapacağımıza size söz veririm" dedi.

 

 

Müdür Burçin Cevdet Çetinsöz Törende Konuştu

 

MEÜ Anamur Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Burçin Cevdet Çetinsöz de 1995-96 eğitim öğretim yılında açılan yüksekokulun çağın gerektirdiği koşullarda kendini sürekli yenileyerek bugün 7 bölüm ve 6 programla faaliyetini sürdürdüğünü söyledi. Yeni yerleşkenin 21 derslik, 2 bilgisayar laboratuarı, bir yiyecek içecek laboratuarı, çok amaçlı spor sahası ve yerleşke içerisinde 430 kişilik Kredi Yurtlar Kurumu'na ait öğrenci yurdu ile Anamur'a yakışan bir yapı olduğunu ifade eden Çetinsöz, "Mevcut yerleşke ve hizmet binasıyla bundan sonra Anamur'un yüksek öğretimde daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Yüksekokul inşasına destek veren başta Prof. Dr. Ali Ayhan olmak üzere tüm Anamurlulara teşekkür ederim" dedi.

 

 

Anamur Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Ayhan da yüksekokul yapım sürecine katkıda bulunanlara teşekkür ederek, "Rektörümüz 4 yıllık programlar için de çalışmalar yapıldığını söylediler, bundan son derece memnun olduk" diye konuştu. Yüksekokulun yapılmasına önemli katkılar yapan Prof. Dr. Ali Ayhan da öğrencilerin mesleklerini severek yapmaları gerektiğini belirtti.

 

Başkan Türe’de Konuştu

 

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe Anamur Meslek Yüksekokulu yeni kampüsünün açılış programında konuştu; “Bize düşen her tür göreve hazırız” dedi.

 

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe yaptığı konuşmada, Sayın Kaymakamım, Sayın Rektörüm, Değerli protokol, çok değerli hocalarım, değerli davetliler, değerli öğrenciler, basınımızın değerli temsilcileri ben de hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum.

 

 

Önce okulumuza, sonra Anamur’a hoşgeldiniz diyorum.  Anamurumuz ülkemizin cennetten bir köşesi, bölge olarak baktığımız zaman dört ilçeyi bünyesinde toplayacak il olmayı hak eden bir ilçe. Tabi ki bu ilerleyen süreçte mutlaka kendini bir ihtiyaç olarak karşımıza çıkaracaktır. Yollarımızın yapılmasıyla bize seksenbeş kilometre mesafede, yollar bittiği zaman altmış kilometre mesafede olan uluslararası bir havalana şu anda son hızla devam ediyor, büyütülüyor, bu bizim için bir avantaj.

 

Tarımda ne kadar potansiyelimiz var ise şuanda, turizmde de artık Anamur’un hak ettiği yere gelmesi lazım. Dolayısıyla az önce Ali hocamızın da dediği gibi Anamur’un yetiştirdiği iş adamları, siyasetçiler, bürokratlar artık Anamur’a geri dönerek bir hizmet etme zamanının geldiğini bilmeleri gerekiyor. Bu yönde ben Ali hocamı tebrik ediyorum. Birçok toplantılarda Ankara’da, İstanbul’da, İzmir’de Anamur’un ileri gelenlerini bir araya topladığımız zaman onlara şunu söyledik; Anamur’u gözardı ediyorsunuz. Hepsine hitaben ve Ali hocama ben onlara bir örnek olduğu için gerçekten sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum.

 

 

İlçemiz il olmaya aday diyoruz ama ama tabi ki bizlere de büyük görevler düşüyor, aslan yatağından belli olur. Şuan da Meslek Yüksek Okulumuz gerçekten hak ettiği yere oturdu. Güzel, Modern bir yurduyla, eğitim binasıyla ve Anamur’un en güzel noktasıyla artık ben burdayım diyor, bizlere de görevler düşüyor. Gönül arzu ediyor ki Anamur il olsun, Meslek Yüksek Okulu da fakülte olsun. Değil mi?

 

Biz yerel Yönetimler olarak da tabi ki altyapıyı hazırlamak durumundayız. Buraya gelirken birkaç konuda müjde ile geldim. Özellikle Meski Genel Müdürlüğümüz Ören dahil olmak üzere bu bölgenin altyapı sorununu çözmek için şuan da proje çalışmasını başlattı. Biz Anamur Belediyesi olarak 2 ay önce okulumuza yürüme mesafesindeki Türkiye’nin en modern Sinema salonlarından bir tanesini, bir Kültür Merkezini, bir hafta önce de kafteryasını açarak öğrencilerimizin yaya bir şekilde oraya ulaşımını sağlayabilecekleri bir hizmete imza attık, onlar sizleri bekliyor.

 

 

 

Ulaşım sorunu öğrencilerimizin en başta sorunu, bu kış da şunun da sözünü veriyorum; birkaç gün içerisinde sadece okulumuza ve öğrencilerimize hitap edecek şekilde sıfır km klimalı bir otobüslerle sizlerin de ulaşım sorununu çözeceğimize söz veriyorum.

 

Başka bir söz de, yanlış anlaşılmasın, siyasetçiler hep söz verir de yapmaz diye düşünmeyin, bunlar hayata geçecek, yine öğrencilerimizin yaya ulaşabileceği bir mesafede spor kompleksi ihalemiz bitmek üzere, onlara bir spor kompleksini hediye edeceğiz.

 

Ben bu duygularla, çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum, bir Belediye Başkanı şu ortamda bulunmaktan son derece memnun olur, çevre belediye başkanlarımız da var, onlar kıskanmasınlar ama Anamur gerçekten hizmetin en güzelini hak ediyor, Ali abi gibi hocalarımız olduğu müddetçe de Devlet, yerel Yönetimler ve işadamlarımız el ele verdiğimiz zaman Anamur hak ettiği yere mutlaka gelecektir.

 

Ben Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Burhanettin Kocamaz başkanımızın konuşmacı olarak katıldığı bir başka programdan dolayı aramızda bulunamadığını ifade ederek sizlere selamlarını iletmek istiyorum.

 

Biz Burçin hocamızla da beraberiz, görüşüyoruz, Belediyemiz 24 saat sizlerin emrinde, her konuda, birimlerimiz sizlerin isteklerini yerine getirebilecek pozisyonda hazır, bunu da bilmenizi istiyorum.

 

Burada emeği geçmiş Akif Altınbıçak hocamı bir kenara atamayız, Tuğrul Ayhan beyi bir kenara atamayız, onlara da teşekkür ediyoruz. Mehmet Ayhan abi zaten hepiniz tanıyorsunuz büyük emeği var, Ali Hocamın katkılarını yine hepimiz biliyoruz, Allah razı olsun, örnek bir davranış sergiledi, unuttuğum kişiler varsa aflarına sığınıyorum, okulumuzun bu güne kadar gelmesinde emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum, bize düşen görevlerde hazır olduğumuzu belirtmek istiyor, öğrencilerimize eğitim ve öğretim yılında başarılar diliyorum.’ dedi.

 

 

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek binanın açılışı yapıldı ve derslikler gezildi, protokol sıralara oturarak sınıflarda poz verdi.

 

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin KOCAMAZ'dan Mersin'deki sorunlara ilişkin 33 çözüm.

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ Suriye'de görev yapmakta olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT kalp krizi sonucu şehit düştü.
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi