gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 4  
»Bugün 15  
»Toplam 15035258  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.145.12.1
» Bu sitemizi ziyaretiniz
MEYAD AYLIK TOPLANTISINI DERNEK ÜYESİ MİNE BAHÇECİNİN EVİNDE YAPTI

MEYAD AYLIK TOPLANTISINI DERNEK ÜYESİ MİNE BAHÇECİNİN EVİNDE YAPTI

Tarih 29 Haziran 2015, 22:38 Editör

Mersin Yazarlar Derneği (MEYAD) yine bir ilke imza atarak, aylık toplantısını iftar vaktinde dernek üyesinin evinde düzenledi.

 

MEYAD'LI ŞAİRLER İFTARDA MİNE BAHÇECİNİN MİSAFİRİYDİ

 

Mersin Yazarlar Derneği (MEYAD) yine bir ilke imza atarak, aylık toplantısını iftar vaktinde dernek üyesinin evinde düzenledi.

 

 

MEYAD üyesi Mine Bahçeci’nin Erdemli İlçesi Kumkuyu mahallesindeki yazlık evinde düzenlenmesi amaçlanan toplantıya, katılımın çok olması nedeniyle, komşusu Taşkale Butik Otel’in salonunda devam edildi. Bayan üyelerin de yardımıyla hazırlanan sıkma ve böreklerin yanında çorba, tatlı türlerinden aşure, tulumba ve sarı burma ikram edilirken meyvelerden de karpuz, kendi bahçelerinde yetişen erik ve dernek üyesi Sabahattin Özkan’ın yayla evindeki bahçesinden toplayıp getirdiği kirazlar ikram edildi.

 

 

MİNE BAHÇECİ, TEŞEKKÜR ETTİ

 

Mersin’den ve Erdemli’den katılan yaklaşık 70’e yakın yazar ve şairin katıldığı etkinliğin açılış konuşmasını ev sahibi Mine Bahçeci yaptı, davete katılım gösterdikleri için herkese teşekkür eden Bahçeci, özellikle Mustafa Kemal adını alan Amerikalı ve eşi Ülkü’ye oteli kendilerine açtıkları için teşekkür etti.

 
       
 

RÜŞTÜ AYDIN, HEP BİRLİKTE GÜZEL İŞLERE İMZA ATACAĞIZ

 

Sonra, Dernek Başkanı Rüştü Aydın,  Mine Bahçeci’ye ve Amerikalı olup Türk vatandaşları olan otel sahiplerine, davete katılan yazarlara, şairlere teşekkür ettiği konuşmasında Dernek üyeleriyle gurur duyduğunu belirterek, uzaktan yakından bu iftar saatinde bir araya gelinmesinin önemine değindi. Derneğin üyeleri ile birlikte bir güç oluşturduğunu ve güzel işlere hep birlikte imza atacaklarını kaydetti. Kültür ve sanatın yanında olacaklarını, kitap basımı ve dağıtımı konularında görüşmeler yaptığını anlatarak okumanın ve yazmanın teşvik edilmesi için tüm çabaları göstereceklerinin altını çizdi.

 

         

 

Mersin Yazarlar Derneği (MEYAD) Başkanı Rüştü Aydın, otel sahipleri Mustafa Kemal’e ve Ülkü Hanım’a bir vazo hediye ederek kendilerine bir kez daha teşekkür etti.

 

 

İlahi ve kasidelerin okunduğu, duaların edildiği etkinlikte şairler birer şiirlerini de okudular.

 

 

 

Atatürk konulu şiirlerin de seslendirildiği etkinlikte sazıyla katılan Aşık Mahrumi’de, Atatürk’e atfen söylenen “Mavi Gözlüm Sarı Saçlım” adlı türküyü de seslendirdi.

 

 

Sabahattin Özkan’ın ilahi ve kaside okumasının ardından dualar edilerek Fatiha okundu.

 

 

Etkinliğin tekrarının yapılmasını arzu eden üyelerin istekleri üzerine yapılan sohbetin ardından etkinlik sona erdi. 

 

 

 

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin KOCAMAZ'dan Mersin'deki sorunlara ilişkin 33 çözüm.

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ Suriye'de görev yapmakta olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT kalp krizi sonucu şehit düştü.
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi