gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 3  
»Bugün 521  
»Toplam 15034591  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.144.172.115
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Anamur'da Ramazan Şenliklerinde İlk Gün Heyecanı Yaşandı

Anamur'da Ramazan Şenliklerinde İlk Gün Heyecanı Yaşandı

Tarih 20 Haziran 2015, 00:40 Editör

Anamur Belediyesi tarafından Anamur Yeni Cumhuriyet Meydanında başlatılan ve 30 gün sürecek olan Ramazan Şenliklerinin ilk günü yoğun ilgi gördü.

Anamur’da Ramazan Şenliklerinde İlk Gün Heyecanı Yaşandı

 

Anamur Belediyesi tarafından Anamur Yeni Cumhuriyet Meydanı’nda başlatılan ve 30 gün sürecek olan Ramazan Şenlikleri’nin ilk günü yoğun ilgi gördü.

 

 

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ve Eşi Meliha Türe’nin de izlediği program’da ilk olarak Merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel anıldı. Ulusal yas ilan edilmesi dolayısıyla programdan müzikli bölümlerin çıkartıldığını kaydeden program sunucusu 30 gün ayrı etkinlikle Anamurlularla birlikte olacaklarını ve muhteşem bir Ramazan Şenliği’nin gerçekleşeceğini söyledi.

 

 

Kukla oyunları ile başlayan program sihirbaz gösterisi ile sürdü, İstanbul’dan gelen animasyon ekibi izleyicileri büyüledi.  Mevlana Semazen grubu ayakta alkışlandı. Cüceler çocukların büyük ilgisini çekerken çocuklar için farklı yarışmalar da düzenlendi. Manken gibi yürüme yarışı’nda özgüvenlerini ortaya koyan yaşları 4 ile 14 arasındaki çocukların yürüyüşleri izleyicileri kahkahaya boğdu.

 

 

 

Orta oyunları büyük alkış aldı. Ramazan’ın vazgeçilmezi gölge oyunlarında ise Hacivat ve Karagöz sahne aldı. Gölge oyunun beğenilmesi sonrası Hacivat ve Karagöz orta oyunu sahnede sergilendi.

 

 

 

Gösterilerin yanı sıra vatandaşlar Yeni Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan çadır stantları da gezdi. Ramazan çarşısı da alanda büyük ilgi gördü. Öte yandan meydanda program öncesi, davulcuların eskiden olduğu gibi programın tellallığını yaptığı ve Ramazan nostaljisini yaşattıkları görüldü.

 

 

 

İlk gün saat 21:00 sularında başlayan Ramazan Şenlikleri gece 00;15 gibi son buldu. Vatandaşlar geç saatlere kadar meydandan ayrılmadı.

 

 

Programın ilerleyen günlerde orta oyunları, Meddah, Aşık Maşuk, Hacivat Karagöz, Ateşbaz, Sihirbaz, Semah Gösterileri, Tasavvuf Dinletileri  ve Konserler ile süreceği belirtildi.

 

 

www.gazeteanamur.com

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin KOCAMAZ'dan Mersin'deki sorunlara ilişkin 33 çözüm.

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ Suriye'de görev yapmakta olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT kalp krizi sonucu şehit düştü.
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi