gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 15  
»Bugün 699  
»Toplam 15044891  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.149.251.155
» Bu sitemizi ziyaretiniz
HALİL ATILGAN TOROSLAR YÖRÜK MÜZESİ AÇILDI

HALİL ATILGAN TOROSLAR YÖRÜK MÜZESİ AÇILDI

Tarih 16 May?s 2015, 23:39 Editör

Halil Atılgan Toroslar Yörük Müzesi, Tarsus İncirgediği Mahallesi'nde gerçekleştirilen törenle açıldı.

HALİL ATILGAN TOROSLAR YÖRÜK MÜZESİ AÇILDI

 

Halil Atılgan Toroslar Yörük Müzesi, Tarsus İncirgediği Mahallesi’nde gerçekleştirilen törenle açıldı.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Adana Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Belediyesi ve Karaisalı Belediyeleri’nin destek verdiği müzenin açılış töreni Mengi Oyun ekibinin gösterileriyle başladı.

 

Törene, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Tataristan Aznakay Heyeti, protokol üyeleri, sanatçılar ve İncirgediği halkı katıldı.

 

Halil Atılgan’ın Türk kültürüne yaptığı katkılardan bahseden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Değerli hocamız Halil Atılgan, Yörük müzesi açma fikrini bizle paylaştığında, biz de onun kadar bu müzeye destek vereceğimizi belirttik. Bugün bu müzenin açılışını yapmaktan, hocamızla birlikte çalışmaktan dolayı mutluyuz. Değerli hocamız, Çukurova’nın yetiştirdiği çok önemli bir sanat ve kültür adamı.  Herkese nasip olmayacak yeteneklere sahip. Özellikle de bölgenin ve Türkiye’nin birçok bölgesinin türkülerini derlemiş ve sanata, kültüre kazandırmış olmasından dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. Zira Tarsus türkülerini de Tarsus Belediyesi bünyesinde derleyip, toparladı. Hatta şu anda TRT radyolarında bu türkülerin büyük kısmı okunuyor” şeklinde konuştu.

 

 

Geçmişten geleceğe köprü olan bu tür değerlerin yaşatılması için her türlü yardımı yaptıklarını belirten Başkan Kocamaz, “Bizler yerel yöneticiler ve siyasetçiler olarak geçmişle gelecek arasında köprü oluşturmak mecburiyetindeyiz. Tarihi ve kültürel değerlerimizin yaşatılmasında ve geleceğe aktarılmasında çok büyük emekler sarf ettik. İnsanlarımızı ortak paydada bir araya getirdik. Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ve bizlere armağan eden aziz Atatürk’ün halkı birleştirdiği, bütünleştirdiği bir ülkede, hepimizin değerlerimize sahip çıkması gerekiyor. Eğer geçmişten geleceğe bu ülkeyi taşıyacaksak, kültür değerlerimizi mutlaka yaşatmamız ve onlara sahip çıkmamız gerekiyor. Değerli hocam üzerine düşeni yaptı. Bundan sonra burayı yaşatmak, insanların sahiplenmesini sağlamak başta İncirgediği halkı olmak üzere hepimize düşüyor. Biz hocamıza ne kadar teşekkür etsek az, inşallah bu bir örnek olacak” dedi.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından sanatçılar sahne alarak türküler seslendirdi.

 

Tören sonunda TRT Ankara Radyosu Türk Halk Müziği sanatçısı Hasan Özel, Başkan Burhanettin Kocamaz’a plaket takdim etti.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SAĞLIK-ÇEVRE

Sağlığı Çocuklar Anlatacak, Çocuklar Resimlerle Uyaracak

Sağlığı Çocuklar Anlatacak, Çocuklar Resimlerle Uyaracak Mersin'in Tarsus ilçesinde ilkokul öğrencileri arasında 'Çocuk gözüyle sağlık' sloganıyla resim yarışma...

ERDEMLİ'DE ENGELLİLER SEVİNDİRİLDİ

ERDEMLİ'DE ENGELLİLER SEVİNDİRİLDİ Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ilçedeki yatalak ve engelli vatandaşları evlerinde ziyaret ederek hasta ya...
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi