gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 15  
»Bugün 1322  
»Toplam 15036565  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.191.157.186
» Bu sitemizi ziyaretiniz
BELEDİYEDEN

BELEDİYEDEN "ERDEMLİ KANSERLE SAVAŞIYOR" PROJESİNE DESTEK

Tarih 16 Ocak 2016, 22:47 Editör

Erdemli Belediyesi Kanser Tarama ve Teşhis programı "Erdemli Kanserle Savaşıyor" projesine destek olmaya devam ediyor.

BELEDİYEDEN “ERDEMLİ KANSERLE SAVAŞIYOR” PROJESİNE DESTEK

 

Erdemli Belediyesi vatandaş odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde Erdemli Toplum Sağlığı Merkezi tarafından gerçekleştirilen Kanser Tarama ve Teşhis programı “Erdemli Kanserle Savaşıyor” projesine destek olmaya devam ediyor.

 

 

 

Erdemli için her konuda hizmete hazır olduklarının ve klasik belediyeciliğin dışında hizmet verdiklerinin özellikle altını çizen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “vatandaşın ihtiyacı olan her türlü hizmette Erdemli Belediyesi üzerine düşen görevi yapıyor,  yapmaya da devam edecek” dedi.

 

 

Erdemli Toplum Sağlığı Merkezince 1 Şubat 2015 tarihinde uygulanmaya başlayan proje, kısa bir süre sonra bir yılı geride bırakıyor. Erdemli Belediyesinin çözüm ortağı olduğu projede Erdemli’de yaşayan vatandaşlar, belediye tarafından kanser taraması için sağlık merkezlerine taşınıyor. Erdemli Belediyesinin araç tahsisinde bulunduğu projenin duyurusunu da Erdemli Belediyesinin yaptığı belirtildi.

 

 

 

Merkez yetkililerinden alınan bilgilere göre, Erdemli ilçesinde 2014 yılında 678 kişi kalın bağırsak kanseri taraması yaptırırken, bu sayı 2015 yılında 4986’ya yükseldi. Bu proje kapsamında yapılan tüm taramalarda hatırı sayılır bir artış olduğu belirtilirken, rahim ağzı kanser taramasının794 kişiden 3127’ye, meme kanseri taramasının da 953 kişiden 2931 kişiye yükseldiği bildirildi. Toplamda bu üç kanser türünde 2014 yılında 2425 kişi tarama yaptırırken, 2015 yılında bu sayının 11044 kişiye yükseldiği gözlendi. Kanser erken teşhis ve tarama programı “Erdemli Kanserle Savaşıyor” projesi kapsamında taraması yapılan iki kişide kalın bağırsak kanseri, bir kişide rahim ağzı kanseri ve 6 kişide de meme kanseri erken teşhisi yapılmıştır.

 

 

Kanserde erken teşhisin öneminin halka anlatılmasının önemine değinen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, bu projeye destek olmaya devam edeceklerini söyledi. Erdemli’de klasik belediyecilik anlayışının dışında hareket ettiklerini beyan eden Başkan Tollu, “amacımız insanlarımızı mutlu etmek. Bunun için çalışıyor, hizmet üretiyoruz” dedi. Özellikle de göreve geldiğimiz 2009 yılından bu yana Erdemli’de çağdaş belediyecilik uygulamalarını ortaya koyduklarını ifade eden Tollu, hizmetin sadece yol, su, asfalttan ibaret olmadığını, Erdemli’de hizmet çeşitliliği bakımından çok önemli adımlar atıldığını kaydetti. Bu projenin de bu açıdan önemli olduğunu söyleyen Tollu, projenin çözüm ortağı olarak özellikle de kanser konusunda erken teşhisi yakalayabilmek adına üzerlerine düşen ne varsa yapmaya devam edeceklerini dile getirdi.

 

Erdemli Toplum Sağlığı Merkezi yetkilileri de, “Erdemli Kanserle Savaşıyor” sloganıyla duyurulan projeye destek olan Kaymakamlık, Belediye, Müftülük ve Toplum Sağlığı Proje ekibine teşekkür ederken, bu desteklerin devam etmesiyle projenin Toplum Sağlığı Merkezince sürdürüleceğini kaydettiler.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SAĞLIK-ÇEVRE

Sağlığı Çocuklar Anlatacak, Çocuklar Resimlerle Uyaracak

Sağlığı Çocuklar Anlatacak, Çocuklar Resimlerle Uyaracak Mersin'in Tarsus ilçesinde ilkokul öğrencileri arasında 'Çocuk gözüyle sağlık' sloganıyla resim yarışma...

ERDEMLİ'DE ENGELLİLER SEVİNDİRİLDİ

ERDEMLİ'DE ENGELLİLER SEVİNDİRİLDİ Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ilçedeki yatalak ve engelli vatandaşları evlerinde ziyaret ederek hasta ya...
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi