gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 11  
»Bugün 576  
»Toplam 15037435  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.145.108.9
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Başkan Türe Anamur Belediyesinin 1.Yılını Değerlendirdi

Başkan Türe Anamur Belediyesinin 1.Yılını Değerlendirdi

Tarih 05 Nisan 2015, 12:56 Editör

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Anamur halkına son 1 yılda yapılan hizmetlerle ilgili brifing verdi.

Başkan Türe Anamur Belediyesinin 1.Yılını Değerlendirdi

 

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Cuma günü saat 19:00’da Belediye Meclis Salonunda yardımcılarını ve birim amirlerini de yanına alarak düzenlediği toplantıda Anamur halkına son 1 yılda yapılan hizmetlerle ilgili brifing verdi.

 

Muhtarlar, belediye meclis üyeleri, siyasi parti başkanları, basın mensupları ve vatandaşların takip ettiği toplantıda projeler slayt gösterimle yansıda izletildi.

 

 

 

Kürsüden salondaki vatandaşlara seslenen Belediye Başkanı Mehmet Türe, öncelikle birinci dönemin ardından ikinci dönemde de kendisi ve ekibine yeniden görev veren Anamur halkına teşekkür ederek söze başladı.

 

Belediye Başkanı Mehmet Türe, projeleri öncelikle gerek kaynak bularak gerekse yap-işlet devret veya kat karşılığı şeklinde uygulanabilir hale getirerek uygulamaya koyduklarını söyledi. Kamuoyunda Sera City’nin durumu, Anamur Hal’i, Kısakahyaoğlu Konağı’nın yapımı, Sokak Süpürme Aracının temini, Sahil projesi’nin akıbeti ve Kredi kullanımı hakkında sorulan soruları yanıtlayan Belediye Başkanı Mehmet Türe, devam eden, planlanan ve uygulamaya konan uzun, orta ve kısa vadeli projeleri anlattı.

 

 

 

Anamur’a 100 yıl hizmet verecek ve 250 bin nüfusa hitap edecek olan Artıma tesisinin kısa sürede tamamlanarak hizmete gireceğini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Türe, Büyükşehir yasasına göre tüm ilçelerde olduğu gibi Anamur’unda kaynaklarının yarı yarıya düştüğünü ancak bunun arkasına sığınarak çalışmalarını yavaşlatmayı düşünmediklerini söyledi.

 

İçme suyu, Ata tepe Projesi, Sahil Projesi, Hal projesi gibi Anamur için hayati önem tanıyan projelerin hayata geçirilmesi için Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yoğun  bir çalışma içerisine girdiklerini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Türe, Anamur’un 56 mahallesinin parke döşenmesi çalışmalarında merkezde 40 bin metrekare, köylerden mahalleye dönen uzak yerlerde ise 70 bin metrekare parke döşemesi yaptıklarını ifade etti. Başkan Türe geçtiğimiz dönemde 400 bin metrekare asfalt döktüklerini söyledi.

 

Araç alımları ve personel sayısı hakkında da katılımcılara bilgi veren Belediye Başkanı Mehmet Türe, Anamur’a 105 kişilik bir salonla sinema getirerek 34 yıllık bir hasrete de son verdiklerini sözlerine ekledi. Belediye Başkanı Mehmet Türe, bütün gayretlerinin daha yaşanabilir bir Anamur’u inşaa edebilmek olduğunun altını çizdi.

 

www.gazeteanamur.com

 

 

Maksine ikmal tesisi, 800 yeni çöp konteynırı, 3 bin kök çiçeklendirme çalışması, parkların bakımı, yayla yollarının onarımı ve bakımı, masa, sandalye, çadır ekibi, defin ekibinin kurulduğunu belirten Türe, ilk 5 yıllık dönemlerinde kurdukları Hanımeli İhtiyaç Bankası vasıtası ile son bir yılda bin 1340 ihtiyaç sahibine 4 bin 370 parça eşya dağıtıldığını 6 yılda ise 113 bin yardım eşyası ulaştırıldığını kaydetti. 4 günlük Anamur Muz Festivalinin yanında ilk kez Tarım ve Gıda Fuarını düzenlediklerini önemle vurgulayan Başkan Türe, bu yıl ilk kez düzenledikleri oryantiring yarışlarından Anamur esnafının 2 günde 200 bin lira gelir elde ettiğini kaydetti. Almanya’nın Bingen kenti ile protokol sözleşmesi ile kardeş kent anlaşmalarının sürdüğünü ve bu çerçevede Bingen’de bir Anamur parkının haziran ayı içerisinde açılışının gerçekleşeceğini kaydeden Türe, 4 yeni araç, Sosyal tesisin eşyalarla donatılması, camilerin ışıklandırılması, Savaş Uçağı, Tank sergisini, Saat Kulesi, Çavuşpınarı Parkını Anamur’a kazandırdıklarını, spor  ve sosyal tesisinin yanında mahallelere kurdukları  oyun parklarının da halk tarafından taktirle karşılandığını söyledi.

 

Bunun gibi birçok proje hakkında kamuoyunu bilgilendiren Belediye Başkanı Mehmet Türe, Anamur’un sorunları hakkında da salondakileri bilgilendirdi.

 

Anamur İskelesinin ömrünü tamamlamasına rağmen hiçbir girişimde bulunulmadığını kaydeden Türe, Anamur Liman Başkanlığının şefliğe düşürülerek gümrüğünün kaldırılacağı duyumunu aldıklarını söyledi. Köşekbükü Mağarasının şu anda atıl bırakıldığını ve müdahale etmek için belediye olarak girişim başlattıklarını kaydeden Başkan Türe, Sultan Çayı ve Dragon Çayının bir türlü ıslah edilmediğinin altını çizdi. Başkan Türe, 1. dönemde tamamladıkları ve ikinci dönem için planladıkları projeleri anlattığı toplantının sonunda katılımcıların ve muhtarların sorularını cevaplandırdı.

 

Toplantının sonunda katılımcılara kokteyl verildi.

 

www.gazeteanamur.com

 

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin KOCAMAZ'dan Mersin'deki sorunlara ilişkin 33 çözüm.

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ Suriye'de görev yapmakta olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT kalp krizi sonucu şehit düştü.
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi