gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 23  
»Bugün 1792  
»Toplam 15043980  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 13.58.247.31
» Bu sitemizi ziyaretiniz
TÜRK BÜRO-SEN MERSİN ŞUBE BAŞKANI HAMDULLAH ÖZBULUT'UN  YAZILI BASIN AÇIKLAMASI

TÜRK BÜRO-SEN MERSİN ŞUBE BAŞKANI HAMDULLAH ÖZBULUT'UN YAZILI BASIN AÇIKLAMASI

Tarih 02 Nisan 2015, 00:25 Editör

Türk Büro-Sen Başkanı Hamdullah ÖZBULUT, ÖSYM Başkanı Ömer DEMİR hakkında yazılı bir basın açıklaması yayımladı.

TÜRK BÜRO-SEN MERSİN ŞUBE BAŞKANI HAMDULLAH ÖZBULUT’UN  YAZILI BASIN AÇIKLAMASI

 

 
        Türk Büro-Sen Başkanı Hamdullah ÖZBULUT ÖSYM Başkanı Ömer DEMİR hakkında yazılı bir basın açıklaması yayımladı.   
 
                    
 
        Açıklama aynen şöyledir:
 

Bilindiği üzere Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’na, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla Ömer Demir (TÜİK eski Başkanı) atanmıştır.

 

Ömer Demir’in kim olduğunu bilmeyenler için bu açıklamayı yapma ihtiyacı hissetik.

 

Bilindiği üzere Büro Hizmet Kolu’nda TÜİK de bulunmaktadır. Yani Sendikamız, Türk Büro-Sen 4688 sayılı Sendikalar Kanunu’na uygun olarak TÜİK’te de örgütlenmiştir ve bir çok üyesi bulunmaktadır.

 

Sendikalar mensuplarının haklarını geliştirmek ve korumak için var olan yapılardır. Bu bağlamda mensuplarımıza yapılan hukuksuz her olayda Sendikamız gerekli olan hukuki işlem ne ise onu yapar.

 

2003 – 2008 yılları arasında TÜİK Başkanlığı görevini yürüten Ömer Demir, Ankara Gölbaşı’ndaki özel arazisinde yapılacak olan tamir – tadilat işlerinde, içlerinde Sendikamız üyesi Bayram Yüksel’in de bulunduğu 15 TÜİK çalışanını mesai saatleri içinde, TÜİK’e ait resmi araçlarla özel arazisine götürmüş ve orada yine kurumu ait olan çeşitli aletlerle çalıştırmıştı.

 

 

Sendikamız üyesi Bayram Yüksel ise, Ömer Demir’in talimatıyla Ankara Gölbaşı ilçesi Hacıhasan köyündeki özel arazide kurumun araç ve gereçleriyle, kurumun teknik personelinin kullanılarak özel işlerin yaptırıldığını, bu işleri de TÜİK Destek Hizmetleri Daire Başkanı Erdoğan Akan ve Teknik Hizmetler Müdürü Fethi Yüksel’in organize ettiğini belirterek suç duyurusunda bulunmuştu. Bu ihbar üzerine TÜİK, üyemiz Bayram Yüksel’i cezalandırmak amacıyla İzmir Bölge Müdürlüğü’ne atamış, ancak Sendikamızın açtığı dava sonucu Bayram Yüksel eski görev yerine geri dönmüştü.

 

ÖMER DEMİR’İN DAVASI YARGITAY’DA DEVAM EDİYOR

 

Ayrıca Ömer Demir hakkında “görevi kötüye kullanmak, 237 Sayılı Taşıt Kanuna Muhalefet ve bu suçlara azmettirmek suçlarından sanık Ömer Demir'in TCK. nın 38 maddesi yollamasıyla 257/1, 43/1, 237 Sayılı Taşıt Kanunun 16, TCK.nın 43/1, 53 maddeleri uyarınca” açılan kamu davasında, avukatı Ankara 18. Asliye Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmada müvekkili Ömer DEMİR’İN söz konusu kamu zararlarını karşılamaya hazır olduğunu beyan ederek, yaptığı yolsuzluğu kabul etmişti.

 

Devleti zarar uğratmak suçundan 8 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan, yaptığı usulsüzlükler Ankara 18. Asliye Ceza Mahkemesinin 2012/1657 E. sayılı dava dosyası kapsamında alınan Bilirkişi raporu ile sabit olan ve dosya kapsamındaki tüm delillere rağmen bir şekilde beraat etmeyi başaran Ömer Demir, (kendisinin avukatlığını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Ali Özkaya yapmıştır) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi gibi hassas bir kuruma Başkan olarak atanmıştır.

 

Ankara 18. Asliye Hukuk Mahkemesinin 2012/1657 E. sayılı dava dosya kapsamında mevcut somut deliller uyarınca usul ve yasaya aykırı olarak Ömer DEMİR hakkında verilen beraat kararı, Ömer DEMİR’İN cezalandırılması gerektiği gerekçesi ile bir üst makam olan Yargıtay’a temyiz istemi ile taşınmıştır. Dava dosyası Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında inceleme sırasını beklemekte olup, dava dosyası hali hazırda kesinleşmemiştir.

 

YOLSUZ HÜKÜMETE, YOLSUZ ÖSYM BAŞKANI

 

Yapmış olduğu usulsüzlüklerden tam anlamıyla aklanamamış olan Ömer Demir’in ÖSYM gibi güzide bir kuruma Başkan olarak atanması aslında çok da hayret verici bir durum değildir. Çünkü 17-25 Aralık Yolsuzluk operasyonlarının altında kalmış bir Hükümetin yönettiği ülkede yaşıyoruz.

 

AKP iktidarı, iktidarı boyunca Devlet memurları arasında benden olan ve olmayan ayrımı yapmış, kendisinin yanında yer alanları aklanmamış dahi olsa hep ödüllendirmiştir.

 

Tek temennimiz, Yükseköğretim programlarına geçecek olan milyonlarca gencimizin geleceğinin Ömer Demir gibi birinin ellerine bırakılmamasıdır.

 

2010 KPSS’SİNDE BİZİ DUYMADILAR, AYNI YANLIŞ DEMİR İLE YAPILIYOR

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Hükümeti göreve çağırıyor ve henüz Yargıtay’da “görevi kötüye kullanmak, 237 Sayılı Taşıt Kanuna Muhalefet ve bu suçlara azmettirmek” suçlarından davası devam eden Ömer Demir’i görevden almaya davet ediyoruz.

 

2010 yılında yapılan KPSS’de soruların sızdırıldığını 2010 yılı Ağustos ayında Konfederasyonumuz Türkiye Kamu-Sen ifade etmişti. Ancak o dönemde paralel kavgası yaşanmadığı için yaptığımız suç duyuruları dikkate alınmamıştı. Bize daha önce kulağını tıkayanlar, şimdilerde sorular çalındı diyerek 32 kişiyi tutuklamıştır.

 

Biz Hükümeti şimdi de Ömer Demir hususunda uyarıyoruz. ÖSYM’de yaşanacak tüm şaibelerden sorumlu olmak istemiyorsanız, Ömer Demir görevden alınmalıdır.

 

Türk Büro-Sen olarak, adı hukuksuzluğa bulaşan Ömer Demir gerekli cezayı alana kadar hukuki zeminde mücadelemizin devam edeceğini kamuoyuna saygı ile duyururuz.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin KOCAMAZ'dan Mersin'deki sorunlara ilişkin 33 çözüm.

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ Suriye'de görev yapmakta olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT kalp krizi sonucu şehit düştü.
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi