gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 16  
»Bugün 347  
»Toplam 15045788  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.217.208.72
» Bu sitemizi ziyaretiniz
TUNA'DAN YÖRÜK MÜZESİNE DESTEK ÇAĞRISI

TUNA'DAN YÖRÜK MÜZESİNE DESTEK ÇAĞRISI

Tarih 29 Ocak 2015, 16:49 Editör

Hamit TUNA: "Vatandaşlarımızdan Yörük Kültür Müzemize Destek Bekliyoruz."

  TUNA'DAN YÖRÜK MÜZESİNE DESTEK ÇAĞRISI

TUNA: “Vatandaşlarımızdan Yörük Kültür Müzemize Destek Bekliyoruz.”

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın hayata geçirdiği yeni dönem projeleri arasında yer alan Yörük Kültür Müzesi projesi, yoğun ilgi görüyor.

Halkkent Mahallesi’nde bulunan Yunus Emre Kültür Merkezi’nde oluşturulan ve Yörük kültürünü tanıtmak amacıyla; dünden, günümüze Yörüklerin kullandıkları eşyaların sergileneceği ve yaşantılarının anlatılacağı müzeye vatandaşlardan büyük destek geliyor.

6360 sayılı yasa ile köy statüsünden çıkarak, Toroslar Belediyesi’ne bağlanan Aladağ Mahallesinin sakinleri, evlerinde bulunan eski dönemlere ait Yörüklerin kullandığı ev ve süs eşyalarını Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya teslim ederek, projeye destek verdiler.

Aladağ mahallesini ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya gelen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, müzeye katkı sunan tüm mahalle sakinlerine teşekkür etti.

 

Projeye katkı  sunan vatandaşların isimlerini de müzede teşhir edeceklerini belirten Başkan Hamit Tuna; “Geçmişte atalarımız, bu eşyaları kullanarak konargöçer hayatı sürdürmüşlerdir. Bu proje ile amacımız, unutulmaya yüz tutmuş Yörük kültürünü gelecek nesillerimize en iyi şekilde aktarabilmektir” dedi.

         Mahalle gezisi  sırasında vatandaşlardan teslim aldığı malzemeleri inceleyen Belediye Başkanı Hamit Tuna; “Yunus Emre Kültür Merkezimizde 400 m2’lik bir salonu Yörük Kültür Müzesi olarak düzenliyoruz. Yörüklerin nasıl bir yaşam sürdürdüklerini, o günün şartlarında gerek hayvancılık gerekse tarımla ilgili hangi alet ve malzemeleri kullandıklarını bu müzemizde sergileyeceğiz. Vatandaşlarımızdan, evlerinde atıl halde bulunan Yörüklerle ilgili çalışmaları bu müzeye getirerek katkı sunmalarını talep ediyoruz.  Geçmişten bugünümüze bir zaman tüneli şeklinde dizayn edeceğimiz müzede, Yörük kültürünü gelecek nesillerimize aktarmaya çalışacağız. Aladağ Mahallemizde vatandaşlarımız tarafından Yörük Kültür Müzemize verilen malzemeleri teslim aldık. Değerli hemşerilerimize bu katkılarından dolayı yeniden teşekkür ediyorum” dedi.

 

Kaynak: www.mersinistikbal.net   

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin KOCAMAZ'dan Mersin'deki sorunlara ilişkin 33 çözüm.

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ Suriye'de görev yapmakta olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT kalp krizi sonucu şehit düştü.
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi