gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 17  
»Bugün 986  
»Toplam 15037845  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.146.221.52
» Bu sitemizi ziyaretiniz
KOCAMAZ, EŞ BAŞKAN TÜRK'Ü ZİYARET ETTİ

KOCAMAZ, EŞ BAŞKAN TÜRK'Ü ZİYARET ETTİ

Tarih 21 Ocak 2015, 22:56 Editör

Mersin'in sorunlarının çözümünde işbirliği ve koordinasyon içinde olunacağı mesajını verdiler.

KOCAMAZ, EŞ BAŞKAN TÜRK’Ü ZİYARET ETTİ

 

Mersin’in sorunlarının çözümünde işbirliği ve koordinasyon içinde olunacağı mesajını verdiler.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, Eş Başkan Türk’ü ziyaret etti

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı M. Fazıl Türk’ü makamında ziyaret etti. Mersin’in, kentte yaşayan herkesin ortak paydası olduğu konusunda birleşen Kocamaz ve Türk, sorunların çözümü ve kentin hak ettiği noktaya gelmesinin eşgüdümlü bir çalışma ile sağlanabileceğini vurguladılar.

 

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı M. Fazıl Türk, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı makamında konuk etti. Sıcak ve samimi bir atmosferde geçen görüşmeye Büyükşehir Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, Akdeniz Belediyesi Eş Başkan Yardımcıları Sebahat Gençtarih Cebe, Ülfiye Özcan, Bedrettin Gündeş, Belediye Meclis üyeleri Ayşe Aydoğan, Canan Yüce, Bedri Kuran, Sakıp Kolancı ve İbrahim Selçuk da katıldı. Son dönemde gündemde olan Kasaplar Çarşısı ve Balık Pazarı Çevresi Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım Projesini değerlendiren Burhanettin Kocamaz ve Fazıl Türk, kent merkezinde bu ve benzeri iyileştirmeler ile Mersin’in yeni bir çehreye bürüneceğini ifade ettiler.

 

“Mersin ortak paydamız”

 

Ziyarette ilk olarak söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, iade-i ziyarette bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Mersin’in problemlerinin Mersin’de yaşayan herkesi eşit şekilde ilgilendirdiğini kaydeden Başkan Kocamaz, “İnşallah bütün ilçe belediyelerimizle birlikte Mersin’in sorunlarının çözümü noktasında bir konsensüs içerisinde hareket edeceğiz. Bu problemleri ortadan kaldırmak için birbirimize her türlü desteği vereceğiz ve Mersin’i hak ettiği yere hep birlikte getireceğiz. Madem Mersin’de birlikte yaşıyoruz, Mersin’in ortak paydasında birleşmek mecburiyetindeyiz. Mersin’in problemlerini ilçe belediyelerimiz de biliyor, biz de biliyoruz. O zaman çözüm noktasında birbirimize destek vermek, birbirimizle sıkıntı ve problemleri paylaşmak ve Mersin’i hak ettiği yere getirmek hepimizin boynunun borcudur. Ben Fazıl Başkan’a bizi kabul ettiği için teşekkür ediyor, daha güzel çalışmalara hep birlikte imza atmayı diliyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Başkan Kocamaz ve Genel Sekreter Tunçsu’nun ziyaretlerinin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı M. Fazıl Türk, Büyükşehir Belediye Başkanı ile Meclis başta olmak üzere pek çok platformda birlikte çalıştıklarını, kent merkezi başta olmak üzere Mersin’in dört bir yanında geliştirilen olumlu projelerin daima destekçisi olacaklarını ifade etti. Mersin’in diğer Büyükşehirlere kıyasla daha büyük sıkıntıları olduğunu hatırlatan Eş Başkan Türk, bunları aşma noktasında başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliğine hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

 

Engelliler Konfederasyonu AB Projesini anlattı

 

Öte yandan Engelliler Konfederasyonu Genel Başkanı Av. Turhan İçli, Zihinsel Engelliler Federasyonu Başkanı Ömer Koç ve konfederasyon bileşeni dernek başkanları, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı M. Fazıl Türk’ü makamında ziyaret etti. Engelli yurttaşların yaşadığı sıkıntıları dile getiren heyet, yerel yönetimlerden beklenti ve taleplerini iletti, çözüm önerileri ve projelerini paylaştı.

 

Akdeniz Belediyesi’nin hizmet ve çalışmalarını takdirle takip ettiklerini ifade eden Zihinsel Engelliler Federasyonu Başkanı Ömer Koç, hazırladıkları “Engellinin El Kitabı” başlıklı kitabı da Eş Başkan Türk’e hediye ederek şöyle konuştu: “Bağlı federasyonlarımız ve bu federasyonların başkanlarıyla birlikte yurt çapında çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Ancak engelli camiasının ve ailelerinin yerel yönetimlerden de beklentileri var. Bu beklentileri toplumun ve yerel yöneticilerin gündemine nasıl getiririz düşüncesi içerisindeyiz. Çünkü federasyonumuza bağlı derneklerden de bu yönde talepler geliyor. Yerel yönetimlerin yaptığı hizmetlerden engellilerin yeterince yararlanamadığı hususunda bir görüş var. Biz bu konuda Avrupa Birliği Komisyonunun gündemine getiren bir proje hazırladık. Kabul edilen bu projemiz kapsamında Ağrı, Mersin, Edirne ve Ankara’da farkındalık yaratmak için konferanslar düzenliyoruz. Aynı zamanda sivil toplum ve belediye yöneticileri arasında bir diyalog kurmayı hedefliyoruz. Dün konfederasyon başkanımız Mersin’de bir konferans verdi. Mersin’de sivil toplum örgütleriyle bir araya gelip beklentilerini tespit ettik. Federasyonumuzun Mersin temsilcisi, engellilere yönelik örnek çalışmalarınızdan söz etti ve bu nedenle size bir teşekkür ziyaretinde bulunduk.”

 

Yerel yönetimlerin sosyal projelerini gerçekleştirirken engelli dernekleri ve engelli aileleriyle mutlaka görüş alışverişinde bulunmasını beklediklerini kaydeden Ömer Koç, “Özellikle gelecek nesillerin bizim yaşadığımız acıları yaşamaması için yeni evliliklerde yeni engelli doğumlarının önüne geçilmesi gerekiyor. Bunun başlangıcı nikâhlarda oluyor. Maalesef eğitimli kesimlerin dışında kalan insanlar, genetik bozukluk ve akraba evliliği gibi nedenlerle yeni engelli bireylerin doğmasına neden oluyor. Yeni evlenen çiftlerin bilgilendirilmesi için belediyelerimizden bir broşür ya da kitapçık dağıtmasını bekliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Engelliler Konfederasyonunun demokratik baskı kurmak amacıyla kurulduğunu belirten Engelliler Konfederasyonu Genel Başkanı Av. Turhan İçli ise, hakların mücadele edilerek elde edilebileceğine inandıklarını ifade etti. Demokratik toplumun bütün kuralları içerisinde engellilerin de var olduğu bilinciyle çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Genel Başkan İçli, bu doğrultuda çalışan bir hak arama örgütü olduklarını da sözlerine ekledi.

 

Türk: Engelli derneklerimizin daima yanındayız

 

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı M. Fazıl Türk de insan eğitimi ve bilinçlendirilmesinin küçük yaşlarda başladığını dile getirdi, bu konuda Japonların son derece bilinçli olduğuna dikkat çekti. Japonya’da engelli bireylerin topluma oranını yüzde 1’e kadar düşürdüklerine tanık olduğun altını çizen Eş Başkan Türk, bu yüzde 1’lik kesimin bile alınan önlemler ve yapılan çalışmalarla normal bir bireyden farksız bir yaşam kalitesine ulaştığını vurguladı. Eş Başkan Fazıl Türk, belediye olarak engelli dernekleri ve bağlı kuruluşlarıyla diyalog ve işbirliklerinin artarak devam edeceğini, her türlü proje ve çalışmada yer almaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.

 

Nükleer Karşıtı Platform Büyük Bir Mitinge Hazırlanıyor

 

Mersin Nükleer Karşıtı Platform (NKP) Dönem Sözcüsü Ful Uğurhan, NKP’nin 15 Şubat 2015 tarihinde Akkuyu Nükleer Enerji Santrali’nin kurulmasına karşı düzenleyeceği kitlesel miting hakkında bilgi vermek üzere, beraberinde NKP bileşenleri ile birlikte Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı M. Fazıl Türk’ü makamında ziyaret etti.

 

Mersin NKP olarak, Akkuyu’ya kurulması planlanan nükleer santrale karşı 15 Şubat 2015 tarihinde büyük bir miting ve konser düzenleyeceklerini belirten Uğurhan, mitingin organize edilmesi, kente duyurulmasında ve katılımın arttırılmasında Eş Başkan Türk’ten destek istedi. Akkuyu Nükleer Santrali ile ilgili ÇED Raporu’nun iptal edilmesiyle ilgili ellerinde ciddi kanıtlar olduğunu kaydeden Ful Uğurhan, “Umarız vicdanlı hâkimlerimiz de buna göre karar verirler ve ÇED Raporunu iptal ederler. Mersin’de, 15 Şubat’ta yapacağımız mitingde yüz binleri sokağa dökmeyi hedefliyoruz. Antalya, Sinop, Kıbrıs ve çevre illerden de mitinge yoğun katılım bekliyoruz. Çernobil faciası ve Çernobil çocukları hala akıllarda tazeliğini korurken, halkımızın büyük çoğunluğu Mersin’de nükleer santral istemiyor. Çocuklarımızın, Çernobil çocuklarının yaşadığı felaketi, acıları yaşamasını istemiyoruz” dedi.

 

Türk: Mersin bu kötülüğü hak etmiyor

 

Mersin’de demokratik sivil örgütleri, meslek odalarının, kent ve gelecek nesiller adına yapacağı her türlü mücadelede yer alacaklarının altını çizen Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı M. Fazıl Türk, “İnsanım diyen herkesin nükleer karşıtı mücadelede yer alması gerekir. Mersin bu kötülüğü hak etmiyor. Fakat anlaşılan hükümet Mersin’i gözden çıkarmış durumda. Bizler Akdeniz Belediyesi olarak sonuna kadar mücadelede yanınızdayız. Akdeniz Belediyesi olarak gerek kurum, gerekse şahsi olarak ÇED Raporu’nun iptali için davalar da açtık. Anlaşıldığı üzere nükleer santrali kuracak olan Rus şirketi de finans sıkıntısı yaşıyormuş. Akkuyu nükleer santrali ve ÇED Raporu’na karşı açılan davaların, kentimiz, halkımız ve özellikle de geleceğimiz olan çocuklarımız adına olumlu sonuçlanmasını diliyorum” diye konuştu.

 

 

 

 

H.K: http://www.mersinistikbal.net/guncel/23373-kocamaz-es-baskan-turk’u-ziyaret-etti.html

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SİYASAL

AHMET ARICAN İYİ PARTİ'NİN MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

AHMET ARICAN İYİ PARTİ'NİN MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU Geçtiğimiz günlerde CHP’den istifa ederek İYİ partiye geçen Ahmet ARICAN, İYİ Partiden Yenişehir ilçesi b...

MEZİTLİ İYİ PARTİ YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI

MEZİTLİ İYİ PARTİ YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI Mezitli İlçe Teşkilatının 19.01.2024 tarihi itibari ile görevden el çektirildiği yazılı bir tebligat yapılarak duyu...
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi