gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 21  
»Bugün 114  
»Toplam 15036973  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.144.102.239
» Bu sitemizi ziyaretiniz
MHP Mersin İl Başkanı Sebahattin KILIÇ Basın Açıklaması Yaptı

MHP Mersin İl Başkanı Sebahattin KILIÇ Basın Açıklaması Yaptı

Tarih 19 Ocak 2015, 19:39 Editör

MHP Mersin İl Başkanı Sebahattin KILIÇ İl binasında bir basın açıklaması yaptı.

MHP Mersin İl Başkanı Sebahattin KILIÇ Basın Açıklaması Yaptı

 

MHP Mersin İl Başkanı Sebahattin KILIÇ İl binasında bir basın açıklaması yaptı.

 

Açıklama aynen şöyledir:

 

“Basın ve ifade özgürlüğü demokrasilerin olmazsa olmaz şartlarından en önemlisidir. Medya bu işlevini yerine getirirken, bu özgürlüğü toplum adına ve halk yararına kullanması gerekir. Bunu yaparken de sorumlu yayıncılık adına hukuku, evrensel değerleri ve bütün dünyada geçerli basının etik kurallarını ölçü olarak alır. Basın ve ifade özgürlüğü hakkı demokrasilerde yasalar ile güvence altına alınmıştır. Demokratik dünyada hoşumuza gitmeyen ve karşı olduğumuz fikirlerle mücadelemizin tek meşru zemini, yine fikir ve hukuk yoluyla medeni tepki vermektir. Bu nedenle MHP tereddütsüz bir şekilde basın ve ifade özgürlüğünün yanındadır.   

 
            

 

Geçen hafta Mersin Büyükşehir Belediyemiz hizmet binasında gerçekleşen menfur olay bizleri derinden üzmüştür.

 

Gazeteci arkadaşlarımıza yapılan tacizi nefretle kınıyoruz. Olayın failleri her kimse, bir an evvel belirlenmeli ve adli mekanizmalar çerçevesinde hak ettiği cezaya çarptırılması gerektiğini açık bir şekilde talep ediyoruz.

 

Provokasyon olma ihtimali yüksek olan bu olayda, Mersin gibi kendine özgü hassasiyetleri taşıyan bir kentte, herkesi aklıselime ve provokasyonlara karşı dikkatli ve duyarlı olmaya davet ediyorum.

 

            Bu olayla ilgili CHP ve AKP il başkanlıklarının basın açıklamaları, halkımızı provoke eder nitelikte olup, onları sağduyulu siyaset yapmaya davet ediyorum. CHP il başkanı demecinde; 1980 öncesi sol jargonla, failler belirlenmeden, “Ülkü Ocakları militanları” diye nitelemesi akla ziyan bir tutum ve davranıştır. AKP il başkanı ise, kendi iktidarının yüzlerce gazeteciyi hapse atmasını, sansür uygulamasını ve talimatla köşe yazısı yazdırmasını unutmuş gibidir. Basın ve ifade özgürlüğü AKP’nin ağzına alacağı bir kavram değildir.

 

       
  

İl başkanı KILIÇ açıklamasının devamında:

 

“Mersin Büyükşehir Belediyemizin büyük hizmetleri, malum çetelerce algı operasyonları sonucu gölgede bırakılmak istenmektedir.  

 

Bildiğiniz gibi bir takım çetelerin engellemeleriyle yeni otogarı Mersin halkının hizmetine bir türlü açamamıştık. Geçen hafta yapılan ihale ile yıllık 20 milyon TL + KDV’ye kiraya verilmiştir. CHP’li belediyenin eski otogardan tahsil ettiği bedel yıllık 322 bin TL dir. Biz bu tutarın 62 katı bir bedelle kiraya vermiş bulunuyoruz. Aradaki fark CHP döneminde Mersin halkımızın cebine girmeyen tutardır. Bu ihaleyle, Mersin'de kamu malına halel getirmedik, menfaat çetelerini çökerttik. Mücadeleye devam edeceğiz.

 

Milliyetçi Hareket Partisi; çetelere, hırsızlara, kamu malına göz dikenlere göz açtırmaz. Bilir ki halkın, kamunun malı kendisine kutsal bir emanettir. Bizi korkutmaya, sindirmeye hiç kimsenin gücü yetmez ve cesaret de edemezler. Mersin Büyükşehir Belediyemizin halkımıza sunduğu tüm hizmetler, Mersin'de yaşayan ve nefes alan herkes içindir. “ diyerek sözlerini tamamladı.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SİYASAL

AHMET ARICAN İYİ PARTİ'NİN MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

AHMET ARICAN İYİ PARTİ'NİN MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU Geçtiğimiz günlerde CHP’den istifa ederek İYİ partiye geçen Ahmet ARICAN, İYİ Partiden Yenişehir ilçesi b...

MEZİTLİ İYİ PARTİ YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI

MEZİTLİ İYİ PARTİ YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI Mezitli İlçe Teşkilatının 19.01.2024 tarihi itibari ile görevden el çektirildiği yazılı bir tebligat yapılarak duyu...
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi