gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 7  
»Bugün 648  
»Toplam 15034718  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.144.251.72
» Bu sitemizi ziyaretiniz
10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Tarih 09 Ocak 2015, 22:25 Editör

Türk Büro-Sen Mersin Şube Başkan yard. Mustafa GÜVEN çalışan gazeteciler gününü kutladı.

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

 

Türk Büro-Sen Mersin Şube Başkan yard. Mustafa GÜVEN çalışan gazeteciler gününü kutladı.

 

Yağmur çamur, yaz, kış, gece gündüz demeden, düzenli bir hayatı olmadan, zor şartlar altında, işi doğru ve tarafsız haber yapmak ve kamuoyunu bilgilendirmek ve bilinçlendirmek olan, işine sıkı sıkı sarılarak mesleğini icra eden fikir işçileri, tüm emekçi basın mensubu arkadaşlarımı selamlıyorum.

 

DEMOKRASİNİN GÜVENCESİ

 

Sendikasız, sigortasız, düşük maaşla görevini; toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla yerine getiren özgür basın, demokrasinin en etkili ölçülerinden biridir. Özgür, bağımsız, çok sesli bir yazılı ve görsel basın, demokrasinin büyük güvencesidir.

 

Ülkemizdeki basın özgürlüğünü diğer ülkeler ile kıyasladığımızda basın özgürlüğünün sadece lafta kalmış bir kavram olduğunu görmek ülkemiz açısından acı bir tablodur. 2014 Yılı Gazeteciler için kara değil, kapkara bir yıl oldu. 500’ün üzerinde gazeteci işten atıldı. Tutuklu gazetecilerle kendi rekorunu kıran ve basın özgürlüğünü kısıtlamak konusunda kendi kendine rakip olan ülkemiz Türkiye’de basına uygulanan baskıyı gözler önüne sermektedir.

 

212 Sayılı Kanun’un yürürlüğe girdiği günün 52. yılında tüm basın mensuplarının daha iyi ekonomik, sosyal haklara sahip; tutukluluk halleri olmadan daha özgürce mesleki hayatlarını devam ettirmeleri; kolektif ve örgütlü olarak sendikal haklarını kullanmaları her bireyin olduğu gibi, gazetecilerin de en büyük arzularından birisidir.

 

Demokrasinden ve özgürlüklerden bahsedilirken, işkenceye maruz kalarak, arabasına bomba konularak, sırtından vurularak hayatını yitiren, baskı altında çalışan, düzenin çarkı haline gelerek gerçekleri yansıtamayan ve düşündüklerini yazdığı için demir parmaklıklar arkasında olan basın mensuplarının rahatça çalıştığı bir Türkiye’yi tüm basın mensupları adına diliyorum.

 

Bu duygu ve düşüncelerimle demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan tüm emekçi basın mensubu arkadaşlarımın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin KOCAMAZ'dan Mersin'deki sorunlara ilişkin 33 çözüm.

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ Suriye'de görev yapmakta olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT kalp krizi sonucu şehit düştü.
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi