gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 31  
»Bugün 909  
»Toplam 15040281  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.218.127.141
» Bu sitemizi ziyaretiniz
MERSİN, EMANETİNE SAHİP ÇIKTI

MERSİN, EMANETİNE SAHİP ÇIKTI

Tarih 03 Ocak 2015, 21:41 Editör

Toroslar Belediyesince düzenlenen yürüyüşte kurtuluş günü çoşkuya dönüştü.

            MERSİN, EMANETİNE SAHİP ÇIKTI

 

Toroslar Belediyesince düzenlenen yürüyüşte kurtuluş günü çoşkuya dönüştü.

 

Toroslar Belediyesi; 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 93.yıldönümünde, bu yıl 11.sini organize ettiği ‘Kuvva-i Milliye Yürüyüşü’ ile yine kutlamalara renk kattı. 7’den 77’e herkesin birlik ve beraberliğin en güzel fotoğraf karesini verdiği yürüyüş, Kurtuluş gününü coşkuya dönüştürdü.

 

       

 

Toroslar Kuvva-i Milliye Anıtı önünde toplanan vatandaşlar Türk bayrakları ile birlikte marşlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Sabahın erken saatlerinde yürüyüş toplanma alanına gelen vatandaşlara Toroslar Belediyesi’nce Türk Bayrağı dağıtılırken, ballı süt ikramında da bulunuldu.

 

 

Toroslar’ın yanı sıra çevre ilçelerden de gelen binlerce vatandaşın katıldığı yürüyüşe; MHP Mersin Milletvekilleri Mehmet Şandır ve Dr. Ali Öz, siyasi parti temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Yürüyüşe tekerlekli sandalyeleri ile katılan engelliler de coşkuya ortak oldu.

 

Toroslar Kuvvai Milliye Anıtı önünden başlayarak Hastane Caddesi, İstiklal Caddesi ve Sakarya Caddesi güzergâhından Cumhuriyet Alanı’na kadar süren yürüyüşte, Mehteran Takımı, Erzurum Atlı Spor Kulübü Cirit Grubu, gaziler, motorize ekipler, temsili Elif’in Kağnısı ve sırtında cepheye mermi taşıyan Nene Hatunlar, tarihi yeniden canlandırdı.

 

 

 

Mersin’deki birlik ve beraberliğin fotoğraf karesini görüntülemek isteyenler cep telefonlarına sarılırken, evlerinin ve işyerlerinin balkonlarına çıkan vatandaşlar ise yürüyüşe alkışlarıyla destek verdi. Kortejde güzergah boyunca susmayan alkışlar, coşkulu ve görkemli sahnelerin yaşanmasına neden oldu. Balkonlardan atılan konfetiler ve balonlar ise güne ayrı bir renk kattı.

 

Yürüyüşe destek veren tüm Mersin halkına teşekkür eden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 11 yıl önce başlattıkları Kuvva-i Milliye Yürüyüşü’ne katılımın her geçen yıl daha da arttığını vurguladı.

 

         

 

Bu yürüyüşle, tüm yurda Mersin’deki birlik ve beraberliğin en güzel mesajını verdiklerini belirten Belediye Başkanı Hamit Tuna; “Mersin’in Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 93.yıldönümünde yine halkımızla birlikte Zafer Yürüyüşündeyiz. Halkımızın coşkuyla kurtuluş bayramını kutladığı bu yürüyüş bir sözle ve cümleyle anlatılabilecek bir manzara değildir. Dereler, ırmaklara, ırmaklar nehirlere, nehirler denizlere nasıl akıyorsa bugün burada Toroslar Kuvva-i Milliye Anıtından başlayan yürüyüşle tüm Mersin Cumhuriyet Meydanına sel olup aktı. Bu toprakları canlarıyla, kanlarıyla vatan yapan Atalarımıza sahip çıkmak anlamında birlik ve beraberliğimizin en güzel mesajını verdik. Buradaki birlik ve beraberliğimizin fotoğrafını sadece Mersin’de değil tüm yurda gösterdik. Öncelikle Kuvva-i Milliye ruhunu canlı tutmak ve bu muhteşem coşkuya ortak olmak amacıyla yürüyüşümüze destek veren ve bu güzel fotoğraf karesinde yer alan tüm halkımıza teşekkür ediyorum. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi hiçbir zaman bozmasın. Bu vesile ile Mersinli hemşerilerimin 3 Ocak Kurtuluş Bayramı’nı ve yeni yıllarını bir kez daha en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin KOCAMAZ'dan Mersin'deki sorunlara ilişkin 33 çözüm.

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ Suriye'de görev yapmakta olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT kalp krizi sonucu şehit düştü.
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi