gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 16  
»Bugün 2076  
»Toplam 15001873  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.84.110.120
» Bu sitemizi ziyaretiniz
17-25 ARALIK

17-25 ARALIK "RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE HAFTASI"

Tarih 17 Aral?k 2014, 23:34 Editör

MHP Mersin İl Başkanlığı 17-25 Aralık Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Haftası nedeniyle bir basın açıklaması yapıldı.

17-25 ARALIK “RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE HAFTASI”

 

MHP Mersin İl Başkanlığı 17-25 Aralık Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Haftası nedeniyle bir basın açıklaması yapıldı.

 

MHP Mersin İl Başkanlığının yaptığı basın açıklaması aynen şöyledir:

         
      

“Ülkemiz, birkaç yıl öncesine kadar iktidarı paylaşanların, birbirlerini hırsızlık, yolsuzluk ve darbecilikle suçladığı olağanüstü bir dönemden geçmektedir. İktidardaki bu ayrışmanın ardından, rüşvet ve yolsuzluk iddialarının ortaya saçıldığı bu iktidar kavgası, yıllardır Türkiye’nin mahkûm edildiği hak ve hukuk tanımayan zihniyeti ortaya çıkarması bakımından önemli bir başlangıçtır. Yolsuzluk ve rüşvet dosyalarını ifşa eden eski ortağına son günlerde paralel yapı operasyonları ile ceza kesen AKP hükümeti, böylelikle 12 yıllık iktidarı boyunca Türkiye’ye yaşattığı haksızlık ve hukuksuzluklara bir yenisini daha eklemiştir. Bir zamanlar Ergenekon ve Balyoz kumpaslarına birlikte imza attığı ortağını, paralel yapı diye suçlayan hükümet, bugün yeni ortakları İmralı canisi ve PKK ile bir olup, milli devlete operasyon yapmaktadır.

 

Türkiye’de hukuk öylesine keyfi ve fütursuzca uygulanmaktadır ki, insanların her sabah kim kime operasyon yaptı diye uyandığı bir ülke haline gelinmiştir. Türkiye, iktidar partisi AKP’nin ellerinde hukukun üstünlüğünün hâkim olduğu bir ülke olmaktan çıkmış, tiran’lara özel, üstünlerin hukuku yürürlüğe sokulmuştur. Cemaat için birkaç gün önce, özel olarak çıkarıldığı anlaşılan yargı paketinin içerisine yerleştirilen, makul şüphe garabeti sayesinde hukuki dayanaktan ziyade siyasi endişelerle operasyonlar düzenlenmektedir.

 

AKP hükümetinin hukukun siyasallaştırıldığı yeni sistem sayesinde paralel yapı operasyonu ne ilk ne de son olacaktır. Türkiye, siyasi amaç taşıyan benzer pek çok operasyona alıştırılmıştır. Türk milletinin, AKP ‘nin yarattığı travmalar neticesi, şartlı refleksi kırılmıştır. Devletin bütün kurumlarına ve “Türk” adına karşı savaş açarak tasfiye görevi yürüten AKP hükümetinin en iyi becerdiği iş hukuku katletmektir. Kuvvetli ve somut delil yerine, makul şüpheyi yeterli gören yasayı bir silah olarak kullanan ve ilk uygulamasını dünkü ortakları cemaat üzerinde yapan AKP iktidarı, aslında bütün Türkiye’ye gözdağı vermektedir. İktidarın kurduğu rant düzeninin dışında kalanlar kadar, Türkiye’nin milli ve üniter yapısının değiştirilmesine direnenler de tehdit olarak algılanmaktadır.

 

AKP iktidarının medya ve emniyetteki paralel yapı operasyonu, bir yıl önce ortaya atılan 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet iddialarına karşı intikam amacıyla yapılmıştır. Ancak paralel yapı operasyonu, Türkiye’nin bir yıl boyunca konuştuğu 17-25 Aralık yolsuzluklarını unutturmak bir yana hafızalarda tazelenmesini sağlamıştır. Hükümet yolsuzluk ve rüşvet iddialarının yıl dönümünde gündemi saptırmak isterken, milletimize, ayakkabı kutularındaki milyon dolarları, yatak odalarındaki para sayma makinelerini ve sıfırlama konuşmalarını yeniden hatırlatmıştır.

  

 

 

Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük yolsuzluk ve rüşvet dosyaları, hükümete yapılmış darbe iddiasıyla, üzeri örtülemeyecek ölçüde büyüktür. Türkiye, tarihi boyunca pek çok darbe görmüştür ancak, AKP’nin 17-25 Aralık’ta ortaya saçılan kirli ilişkilerine karşı başlatılmasına dahi müsaade etmediği soruşturmaların, darbe tanımını tam olarak karşıladığı söylenemez. 17-25 Aralık’ın bir rövanşı niteliğindeki paralel operasyonu ise daha çok hırsızın polise baskın gelmesi olarak tanımlanabilir. Hukuksuzluğun baskın olduğu darbe rejimlerinin acısını ve çilesini çekmiş Milliyetçi Ülkücü Hareket, tiran rejimine dönüşmek üzere olan otoriterleşmenin bütün Türkiye’yi ve devlet nizamını tehdit eder boyuta ulaşmasından endişe duymaktadır. Türkiye’de hukuksuzluğun, yolsuzluğun ve bölücülüğün esiri olan AKP Hükümeti’nin kendisine ve ülkeye yapabileceği en büyük iyilik, hesap verebilir bir pozisyona gelmesi ve isnat edilen bütün suçlamalar için yüce Türk adaleti karşısına çıkmasıdır. Aksi takdirde er ya da geç bütün suçlular adaletle yüzleşecek, tıpkı bugün hükümetin cemaatten intikam alırken söylediği gibi, kimsenin yaptığı yanına kalmayacaktır. 

 

Sebahattin KILIÇ

                MHP

Mersin İl Başkanı

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin KOCAMAZ'dan Mersin'deki sorunlara ilişkin 33 çözüm.

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ Suriye'de görev yapmakta olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT kalp krizi sonucu şehit düştü.
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi