gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 16  
»Bugün 475  
»Toplam 15044667  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.145.17.46
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Anamur'da Avrupalı Öğrencilerden Sahil Temizliği

Anamur'da Avrupalı Öğrencilerden Sahil Temizliği

Tarih 06 Kas?m 2014, 21:12 Editör

49 Avrupalı öğrenci Carettaların doğal yuvalama alanı olan Anamur sahilinde temizlik faaliyeti düzenledi.

Anamur’da Avrupalı Öğrencilerden Sahil Temizliği

 

Anamur Belediyesi ve Arbalet Gençlik Kulübü işbirliğiyle Avrupa Birliği Erasmus Gençlik Değişim Programı kapsamında Anamur'a gelen 49 Avrupalı öğrenci Carettaların doğal yuvalama alanı olan Anamur sahilinde temizlik faaliyeti düzenledi.

 

 

 

 

“Benim Hikâyem, Senin Geleceğin“adlı proje için 28 Ekim 2014 tarihinde  Anamur'a gelen ve 7 kasım 2014’teülkelerine dönüş yapacak olan Türkiye, Fransa, İspanya, Romanya, Litvanya, Bulgaristan ve İtalyalı öğrenciler Anamur'u karış karış gezerek gözlemleri ile ilgili hikayeler yazacak. Her ülkeden 18-25 yaş arası 7 gencin katıldığı proje kapsamında öğrenciler gezdikleri alanlarla ilgili olarak eğitsel çocuk hikâyeleri, çizimler, metin çalışmaları ve grafik çalışmaları yaparak kendi ülkelerinin dilinde basılarak dağıtımına öncülük edecek.

 

 

Anamur'da Anamuryum Antik kenti, Mamure kalesi, Dikilitaş, Yörük köyü ziyareti, organik tarım ve seralar, deniz, kumsal ve caretta kaplumbağaları gezileri gerçekleştiren Avrupalı öğrenci grubuna projenin Anamur temsilcisi olan Anamur Belediyesi Plan ve Projeler Müdürlüğü personelleri eşlik ediyor.

 

Proje Danışmanları İbrahim Şahan ve Deniz Yayla ile birlikte Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ve Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk'ü de ziyaret ederek, Avrupalı öğrenciler ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkanından kent hakkında bilgi alacak.

 

 

Resmi ziyaretler öncesi geçtiğimiz hafta proje etkinlikleri kapsamında Pullu Mamure kalesi arasında temizlik faaliyeti gerçekleştiren öğrenciler bu hafta başında da Dragon Parkı ile İskele arasında Carettaların yuvalama alanı olan sahilde ellerinde belediye tarafından temin edilen eldiven ve çöp poşetleriyle temizlik faaliyeti gerçekleştirdiler. Toplanan atıklar Temizlik İşleri Müdürlüğü Ekiplerince alınarak depolama alanlarına götürüldü.

 

Masrafları Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Avrupalı öğrencilerin Deniz kaplumbağaları gezisi ve Anamur Sahil temizliği faaliyetine Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Gürel de eşlik etti. Avrupalı öğrenciler 7 Kasım'da Anamur ile ilgili kendi dillerinde basılacak olan hikâyelerini iletmek üzere dünyanın 7 ayrı ülkesine dönüş yapacaklar.

 

 

                        www.gazeteanamur.com

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SAĞLIK-ÇEVRE

Sağlığı Çocuklar Anlatacak, Çocuklar Resimlerle Uyaracak

Sağlığı Çocuklar Anlatacak, Çocuklar Resimlerle Uyaracak Mersin'in Tarsus ilçesinde ilkokul öğrencileri arasında 'Çocuk gözüyle sağlık' sloganıyla resim yarışma...

ERDEMLİ'DE ENGELLİLER SEVİNDİRİLDİ

ERDEMLİ'DE ENGELLİLER SEVİNDİRİLDİ Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ilçedeki yatalak ve engelli vatandaşları evlerinde ziyaret ederek hasta ya...
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi