gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 12  
»Bugün 1084  
»Toplam 15036327  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.15.3.154
» Bu sitemizi ziyaretiniz
KERKÜK'ÜN YİĞİT EVLADI SADUN KÖPRÜLÜ'YÜ KAYBETTİK

KERKÜK'ÜN YİĞİT EVLADI SADUN KÖPRÜLÜ'YÜ KAYBETTİK

Tarih 22 Temmuz 2014, 16:53 Editör

Şeker yükselmesi ne bağlı kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Sadun Köprülü'ye rahmet, ailesine ve Ülkücü harekete sabır diliyoruz.

KERKÜK’ÜN YİĞİT EVLADI SADUN KÖPRÜLÜ’YÜ KAYBETTİK

 

Kerkük davasının öncü isimlerinden Sayın Sadun Köprülü, Hakk’ın rahmetine kavuştu.

 

Şeker yükselmesi ne bağlı kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Sadun Köprülü’ye rahmet, ailesine ve Ülkücü harekete sabır diliyoruz.

 

Kendi ağzından Sadun KÖPRÜLÜ Kimdir?

 

Kerkük’e bağlı Altunköprü ilçesinde 1957 yılında dünyaya gözlerimi açtım.

İlkokulu Kerkük’te, ortaokulu Bağdat’ta, liseyi Kerkük’te ve yüksek öğrenimimi ise

Bağdat Üniversitesi Kanun Şeriat (Hukuk) Fakültesinde tamamladım.

Okuldan mezun olduktan bir hafta sonra, benim şeref madalyam olan Türkçülük, Türkmen ve Kerkük milli davalarından dolayı haksız yere hüküm giyerek; 17 yıl Abu Garip Hapishanesinde mahkûm kaldım.

Hapishanede geçen 17 yılda çektiğim sıkıntıları bir ben bir de Allah bilir!

Bir buçuk sene öyle vahşi işkencelere tabi tutuldum ki, anlatmaya kelimeler yetmez. Saddam rejimi beni haksız yere hapsettiği ve işkence ettiği yetmiyormuş gibi. Ayrıca tırnaklarımı dahi söktüler…

Bu benim ilk mahkûmiyetim değildi. 1967 yılında henüz 10 yaşında iken,

Süleyman Demirel’in bir Irak ziyareti esnasında kendisini, “Ağam Süleyman, Paşam Süleyman” türküsüyle ve “Yaşasın Türkiye” sloganlarıyla karşıladık. Bu yüzden 8 ay tutuklu kaldım. Aynı olaydan ötürü anneme ve bana çeşitli işkenceler yaptılar.

1973 yılında Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk’ün Irak’ı ziyaretinde ben yine hapishaneyi boyladım. Çünkü İstiklal Marşımızı okumuş yine “Yaşasın Türkiye” diye bağırmıştık. 6 Ay tutuklu kalıp çocuk yaşta büyük işkencelere maruz kaldım.

BM ve İnsan Hakları kuruluşlarının çabalarıyla 1996 yılında özgürlüğüme kavuştum.

Saddam rejimi beni öldürmek için çeşitli suikast girişimlerinde bulundu. Bu yüzden BM beni ABD’ye gönderdi. Orada kaldığım 6 yıl boyunca çeşitli kurslara katılarak kendimi geliştirdim.

Irak Türkmen Milli davası ve Türkiye sevgisi yüzünden 2003 yılında Türkiye’ye döndüm.

ITC’de görev aldım. 1 yıl ITC Türkiye Temsilcisi olarak görev yaptım. Halen Türkmen Araştırmaları ve Projeleri Koordinatörü olarak görev yapmaktayım.

Evli ve 4 çocuk babasıyım. Arapça ve İngilizce bilmekteyim.

Irak Türklerini Türk dünyasını ve Milli Davalarımızı konu alan, araştırmalarım, şiirlerim, hikâye ve romanlarımın yanı sıra çeşitli konuları içeren makalelerim vardır. Basılmış 4, basılmayı bekleyen 3 kitabım mevcuttur.

Halen çeşitli gazete ve dergilerde makaleler yazmaktayım.

Basılmış kitaplarım şunlardır:

Kitaplarım:

Kitap-1

1-ALTUNKÖPRÜ

İlk kitabım 48 sayfa Altunköprü adında, 1973 yılında yayınlanmıştır. Çocuk yaşlarında yazmış olduğum milli, aşk şiirim ve Hoyratlarım 18 şiir 30 hoyrat kapsayarak, büyük şairimiz Nasih Bezirgânın ön sözüyle başlamıştır,

Kitap – 2

Her Bahçeden Bir Gül

İkinci kitabim: Her bahçeden Bir gül Hıdır Gece yatmazın adıyla yayınlanmıştır, çünkü kitap yayınlamak benim ismimle emniyet tarafından yasaklanmıştır, ayrıca şiir yazılarımı Erdoğan Köprülü, Ay doğan Köprülü, Necibe Köprülü, Mahzun gönül birkaç isimle Hapishanede olduğum sırada yayınlıyordum.

Her Bahçeden Bir Gül kitabımda Irak Türklerinin ses sanatkârlarının türkü, şarkıları hayatları yer almaktaydı, kitapta çok siyasi şiir şarkılardan dolayı kitabın bir çoğu satıldıktan sonra, emniyet tarafından yasaklanarak kitap evinde kalanlar emniyet üstüne el bırakmıştır.

Kitap 72 sayfa idi içinde 30 Türkmen ses sanatkârların şarkı sözleri, yazarı besteleyen bulunmaktaydı. Kitapta bulunan büyük ses sanatkârı Abdul Vahit Küzeci 1925 Yılında Kerkük şehrinde dünyaya gelmiştir, mollada camide Kuran kerim dersleri okumuştur ve onu beğenmişlerdir, 1944 öğretim hayatını bırakarak, Kerkük petrol şirketinde çalışmıştır, Genç yaştan Türk büyük ses sanatkârı.

Kitap – 3

Yıllanmış Çileler

Bu şiir, Hoyrat kitabım 200 yakın sayfa olarak, çok sayıda milli Türkçülük şiirlerdir 2004

Yılında Kuzey Irak Erbil Türk şehrinde yayınlanmıştır.

Kitap – 4

Kerkük

Gönlümde Aşk Yüreğimde Sızıdır

284 Sayfa olan bu kitap geçmiş ve 17 sene hapishane ile ilgili olarak bir romandır.

İçinde bulunan önemli belgeler ve konuları gizli olarak Abu garip hapishanesinde

Yazdığım sıralarda Anne, Şeker, Babam Osman, Teyzem Güler ve kız kardeşlerim,

Şengül, Gülşen’in ve Kardeşlerim Yaşar, Ziyat yardımıyla saklayarak her görüşmenin sonunda eve göndermekteydim.

Ve şimdi Türkiye İstanbul’da yayınlanarak birçok insanlar tarafından karşılandı ve sayın

Milliyetçi kardeşimiz Osman Oktay tarafından roman olarak kelama alınmıştır.

 

        

 

5- 1973 yılında Kerkük’te basılan Altunköprü şiir kitabım ikinci defa olarak 2008 tarihinde değerli soydaşlarım tarafindan kendi paralarıyla tekrar basılmıştır Ve Kerkük’te

2008 tarihinde1973 yılında yayınlanan Altunköprü şiir kitabımın ikinci baskısı Kerkük’te

Ses sanatkârı Behçet Gemgin ile birlikte Salah Behlül Çamurcu kardeşim yayınlanmışlardır.

Kardeşim Salah beye teşekkür ederim her zaman bizim yanımızda olarak bizlere destek moral vermektedir ayrıca Saddam döneminde korku bilmeyerek kaç defa bizleri hapishanede ziyaret etmiştir.

Ayrıca Hapishanede olduğum sıralarda, yazmış olduğum üç şiir Kitabım arkadaşlarımın adıyla yayınmıştır.

Ayrıca bunun yanında birçok kitaplarım basılmak için, hazırlanmaktadır.

Ve birçok şiir yazılarımda Türkiye, dünyada gazete dergilerde ve internet yoluyla birçok sitelerde yayınlanmaktadır.

Baba Harun Arkadaşımdır 2006

Sadun Köprülü: 1957 tarihinde Kerkük’e bağlı Altunköprü ilçesinde orta yakada mahallesinde göz açtım, ilkokulu Kerkük’te, ortaokulu Bağdat’ta, liseyi Kerkük’te Bağdat Üniversitesi Kanun, Şeriat fakültesini bitirdikten sonra bir haftalık avukat, hâkim görevine atlandım ve tutuklanarak, Türkiye, Türkçülük Türkmen Kerkük davasından dolayı 17 yıl Abu garip hapishanesinde kaldım.

1967 Tarihine Sayın Süleyman Demirel, Kerkük şehrine ziyareti sırasında, onu ağam Süleyman, Paşam Süleyman, Türküsüyle, yaşasın Türkiye diye karşıladık, Demirel’in dönüşüyle 8 ay tutuk evine, 10 yaşta atıldım, her türlü işkence gördüm, aynı günde annem Şeker Köprülü iki yaşında küçük kardeşimi adak diye Demirel’in önünde kurban vermeye kalktı ve bizleri kurtarın, yaşasın Türkiye bağırdı, onu karşı her türlü işkenceye kalktılar kulakları sağır yapmakla elleri kollanılmaz hala gelmiştir.

1973 Tarihinde Sayın Fahri Koru Türkün Kerkük şehrine gelişinde, onu Kerkük Türk kültür merkezi önünde İstiklal marşı ile yaşasın Türkiye diye karşıladık tutuklanarak 6 ay her türlü işkenceye maruz kaldım.

8 yaşından Edebiyat âlemine katıldım ilk kitabim, Altunköprü adında 1973 yılında yayınlandı, ondan sonra 7 kitabim yayınladı, en son kitabim 2004 tarihinde Erbil’de Yıllanmış çileler yayınlanmıştır, şimdi üç kitabim sırasını beklemektedir, biri siyasi kitap, öteki destan, üçüncü kitap ise milli davayla ilgili siyası yazılar, bunun yanında, dörtlüklerimle, hoyratlarımı da toplayarak, iki kitap hazırladım.

17 yıl yaşamış olduğum roman olarak hapishane geçmişimi hazırlamak üzereyim.

Ayrıca Kerkük ve Türkmeneliyle ilgili yazmakta olduğum kitaplarımla ilgili uzun süreden beri çalışmak üzereyim, çok sayıda şiir, Hikaye, Roman, onlarca düz yazı makale yazdım bir çok dergi, gazetelerde kitaplarda, Internet sitelerinde, yazdıklarım yayınlandı  ve yayınlanmaktadır.

Türkiye’de günlük aylık olarak yazılar yazmaktayım.

Bağdat Fakültede öğrencisi olduğum sıralarda Türkmen Kardeşlik ocağında birçok faaliyetlere, törenlere siyasi gezilere katıldım, gizli yolla Türkiye’ye gelerek çok Sayıda Türkçe milli davayla ilgili kitaplar dergiler gazeteler, Irak Türklerine dağıttım, Şehit olan birçok Türkmenlerin resimlerini mücadeleleriyle gizli olarak bastırdım bunlardan 1959 Kerkük şehitleri ve Temel Abbas Hüseyin Demirci’n resimleri dağıttım yazılar yazdım.

Bir hafta Avukat olduktan sonra 1979 yılında Türkiye’den, Kerkük, Musul’dan dolayı tutuklanarak bir yıl 6 ay gönde dört defa Berzan El Tikriti eliyle işkence görerek tırnaklarım söküldü. ve 17 sene hapishanede kaldıktan sonra 1996 tarihinde, İnsan hakları ve BM yoluyla özgürlüğe kavuşarak bir daha Saddam rejimi beni yakalamak isteyerek gizli yolla Erbil’e geçtim birkaç ay Erbil’de Türkmen Cephesinde çalıştım.

İlk defa olarak Türkçe, Arapça Türkmeneli gazetesini yayınladım Baş yazarlık yaptım ve Türkmeneli radyo Televizyonun de çalıştım. Birçok sayıda gizli raporlar yazılar Arapçadan Türkçeye çevirdim, çok sayıda Türkiye, ile ilgili yazılar yazdım. Saddam rejimi, tarafından defalarca tehdit oldum evime bomba koydular öldürmeye defalarca kalktılar.

1996 yılında Türkiye’ye yerleştim Faruk Çam ağır makine sanayisinde, Ticari Müdür olarak çalıştım, Türkiye gazetesi benimle ilgili bir yazı yazmasıyla, o yılda Irak istihbarat tehdit etmesine karşı, beni öldürmeye kalkarak, BM, insan hakları beni Amerika’ya gönderdi birinci derece siyasi olarak, birkaç kurslara devam ettim 6 sene okudum, bir fabrikada genel müdürü olarak işe başladım, 2003 sonunda milli davadan, Türkiye sevgisinden dolayı mücadeleyi devam etmek için, Türkiye devletinin İstek üzere Irak Türkmen Cephesinde görev alarak Enformasyon, Halkla ilişkiler müdürlüğüne başladım. ayrıca Avrupa’da Kardeşim Ümit Köprülüyle Birlikte Türkmen Şanı dergisini aylık olarak Türkiye, Ankara temsilcisi olarak devamı sürdürmekteyim. Davayla ilgili sürekli olarak günlük ve aylık Irak’ta ve dünyanın her yerinde Türkçe, Arapça yazılar yazmaktayım.

Çocukluktan siyasete katıldım 10 yaşından tutuklandım en son 17 sene hapiste Türkiye’den, dolayı yattım.

2009 tarihinden günümüze kadar Temsilci olarak çalışmaktaydı.

Birçok önemli işler yaparak Irak ile Türkiye arasında yoğun olarak çalışmalarda bulundum.

Bunlardan Şii, Sünni, Alevi Ve Türkmen aşiretler alanında, Gençlik, spor, sanat, ticaret kalkınma, işadamlarıyla Türk işadamları arasında diyalog kurmak bölgede Irak’ta önde gelen devlet adamları ile ilişkisi kurma projeleri bulunmaktadır.

Sadun köprülü ilk görevi avukat 1996’da enformasyon genel müdürü sonradan Faruk çam şerik atında ticari müdür ve 2009 2010’a kadar Irak Türkmen cephesi Türkiye temsilcisi en son görevi ise Türkmen araştırmaları ve proje koardinotörlük başkanı ve Türkmen şanı Türkiye temsilcisi.

 

 

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SİYASAL

AHMET ARICAN İYİ PARTİ'NİN MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

AHMET ARICAN İYİ PARTİ'NİN MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU Geçtiğimiz günlerde CHP’den istifa ederek İYİ partiye geçen Ahmet ARICAN, İYİ Partiden Yenişehir ilçesi b...

MEZİTLİ İYİ PARTİ YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI

MEZİTLİ İYİ PARTİ YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI Mezitli İlçe Teşkilatının 19.01.2024 tarihi itibari ile görevden el çektirildiği yazılı bir tebligat yapılarak duyu...
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi