gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 6  
»Bugün 822  
»Toplam 15041792  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.129.23.30
» Bu sitemizi ziyaretiniz
KKTC'de

KKTC'de "Ülkü Ocakları kapatılamaz"

Tarih 17 Haziran 2014, 10:44 Editör

Kıbrıs adasında Türkiye'deki seçimlerin ardından Ülkü Ocakları düşmanlığı depreşmiş ve Doğuş DERYA adlı CTP Milletvekiline yoğun tepkiler gelmişti.

   KKTC’de “Ülkü Ocakları kapatılamaz”  

 

Kıbrıs adasında seçimlerin ardından Ülkü Ocakları düşmanlığı depreşmiş ve Doğuş DERYA adlı CTP Milletvekiline yoğun tepkiler gelmişti. Kıbrıs Volkan Gazetesinde konu ile ilgili haberler yer aldı.

 

İşte O haber:

 

 “Ülkü Ocakları kapatılamaz”  

 

DP/UG ve UBP milletvekilleri ile sivil toplum örgütleri CTP milletvekili Doğuş Derya’nın “Ülkü Ocakları kapatılsın” açıklamasına tepki gösterdi;

 

PKK sempatizanı öğrencilerin saldırıları ve terör eylemleri devam ederken,  CTP milletvekili Doğuş Derya’nın “Ülkü Ocakları kapatılmalı” açıklamasına tepkiler  geldi.  

      
        

AHMET KAŞİF 

 

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı  Ahmet Kaşif yaptığı açıklamada  “örgütler kapatılsın” çağrısının demokrasiye ters  olduğunu belirtirken, şunları söyledi; “Her ülkenin sivil toplum örgütleri veya inanç örgütleri görüşleri  ve inançları  doğrultusunda hareket ederler.  Bu da anayasamızın vazgeçilmez hususlarından biridir. Düşünce özgürlüğü vardır. Bu nedenle   ülkemizde kurulmuş olan, inançlı gençliğin inandığı bir ocağın kapatılması gerekir demek bence Türk siyasal partilerin ve tüm diğer düşünce kuruluşlarının kapatılması anlamına gelir. Onun için demokrasiye yaraşan  bir söz ve söylem değildir. Bu bağlamda hoş bir söylem de değildir. Ben inanıyorum ki, dünya görüşleri ne kadar farklı olursa olsun demokraside  herkes söylemlerine dikkat etmelidir. YDÜ’deki  olaylara gelince ben olaylara fazla müdahil olmak istemiyorum çünkü, ülkemize gelen genç insanların, ne isterlerse olsunlar okumaya geldiklerini düşünüyorum. Çünkü buraya gelip olay çıkaran arkadaşlar eğitim almaya gelmişlerdir. Bu nedenle  böyle işlerle uğraşmamaları gerekir.”

 

ZORLU TÖRE 

 

DP/UG milletvekili Zorlu  Töre ise yaptığı açıklamada, CTP milletvekili Doğuş Derya’nın “ fikir fukarası  ve kızıl faşist olduğunu” belirtirken şunları  dile getirdi; 

 

“Ülkü Ocakları vatanı milleti savunan, devleti ,bayrağı, bağımsızlığı savunan milli bir cemiyettir. Kapatılmasını isteyenler, Orta çağ zihniyetini ile   yıkılmış komünizmin fikir fukaralarıdır. Kendilerine özgürlük başkaları için cezalandırma ve kapatma istemektedirler. Kızıl faşizm böyledir işte. Polisi görevini yapmaya çağırıyorum.  Saldırganların  derhal tespit edilip, gereğinin kanunen yapılması sağlanmalıdır.  Öğrenci arkadaşlarımızın  can güvenliği de  yine bizim polisimizin güvencesindedir.”

 

 

FAİZ SUCUOĞLU

 

UBP milletvekili ve UBP Lefkoşa İlçe Başkanı  Faiz Sucuoğlu da , doğuş Derya’ya tepki gösterdi.

 

Sucuoğlu  yaptığı açıklamada şöyle dedi;  “ Yaşanan olayları kınıyorum.  Bize ulaşan bilgilere göre  PKK sempatizanı öğrenciler saldırıları başlatmıştır.  Herkesin siyasi düşüncesine saygılıyız ama bu tür saldırılar kabul edilemez.  Kaba kuvvetle  siyasi düşünceler de bastırılamaz. CTP Milletvekili  Doğuş Derya’nın ülkücü  öğrencilere yönelik  yaptığı  açıklama yanlış bir açıklamadır. O kadar  çok aşırı uçlar vardır ki onlarında gündeme gelmesi lazım. Bizden olmayan bu adada yaşamasın zihniyeti yanlıştır. Doğuş Derya’nın yapmış olduğu açıklama demokrasiden çok uzaktır. Ülkü Ocaklarına laf söyleneceğine daha önce laf söylenmesi gereken aşırı uçlar var. Türklüğümüzü savunan bir grup olan Ülkü Ocaklarının kapatılmasını söylemek de  büyük bir yanlıştır.

 

ÜLKÜ OCAKLARI

 

 KKTC Ülkü Ocakları, PKK sempatizanı öğrencilerin başlattığı saldırı olaylarıyla ilgili olarak açıklama yaptı.  “Hukuki yollara başvurulacağı” belirtilen açıklamada şöyle denildi;

 

“ YDÜ  Denizcilik Fakültesi önünde bir grup PKK sempatizanı öğrenci tarafından  Ülkücü öğrencilere önce provokasyon yapılıp ardından da planlı ve programlı bir şeklide saldırı düzenlenmiştir. Ülkücü öğrencilerin  bazıları yaralanırken, araçlarında  da ciddi hasarlar bulunmaktadır. Medyada yer alan “Cemaat destekli ülkücü  öğrenci grubunun saldırması ve bazı dayanışma ve kültür derneklerinin önüne yürünmesi” haberi tamamen yalan ve asılsızdır. KKTC Ülkü Ocakları olarak zarar gören tüm Ülkücü arkadaşlarımızın haklarını hukuki yollarla arayacağız.”

 

EGEMENLİK  HAREKETİ 

 

KKTC Egemenlik  Hareketi yaptığı açıklamada PKK sempatizanı öğrencilerin başlattığı  saldırılara tepki gösterdi. Yapılan açıklamada şöyle denildi;   

 

“7 Nisan 2014 tarihinde Yakın Doğu Üniversitesinde Kürt kökenli öğrenciler ile Ülkücü gençler arasında çıkan arbede de, kamuoyuna gerçek dışı propagandalar eşliğinde duyurulmuştur. 150 civarındaki doğu kökenli Kürt öğrenciler 30 kadar ülkücü gençlere saldırı ve tahrikler gerçekleştirmiş ve yaralanmalara sebep olmuşlardır. Bu olay neticesinde, KKTC Ülkü Ocaklarının hedef gösterilerek, ocağın kapatılması ve milliyetçi olarak tanınan ülkücü gençlerin ırkçı gösterilmesi, doğu kökenlilerin de kardeş olarak addedilmesi kabul edilmezdir.

 

Ülkemizde yürütülen mesnetsiz ötekileştirici uygulamalar, maalesef insan hakları denilen kavramların arkasına sığınılarak gerçekleşmesi, bunun ardından da ülkücü gençlere basın gidin söyleminde bulunulması oldukça düşündürücüdür. KKTC’de PKK’nın üniversitelerde yapılandığı, hücresel bazda örgütlendiği ve yürüttükleri propagandalar ile KKTC Devleti, Türkiye Cumhuriyeti Devleti aleyhine çalışmalar yaptıkları bilinmektedir. Bu yapının içinde olan bu yöndeki öğrenciler, devamlı surette PKK elebaşı terörist Öcalan’ın resimlerini, sözde bayraklarını veya renklerini kullandıkları, propagandalar yaptıkları aşikârdır. Özellikle de bu kesimin Türkiye Cumhuriyeti içinde sözde Kürdistan devletini kurma peşinde oldukları beyanatlarından görülmektedir. Tüm bunlar görmezden gelinerek, üzerinde yaşadıkları Devlete, bayrağa, toprağa, kimliğine sahip çıkmak isteyen milliyetçi gençler bugüne kadar kendilerine karşı yapılan tahriklere son derece dikkatli davranmış ve içine sokulmaya çalışılan kavgaya girmemişlerdir. Bu gençleri bugüne kadar adada gerçekleştirilen bölücü tahriklere sessiz kalması onların  inandıkları ülkülerinin saygısından kaynaklanmaktadır. Dikkat çekicidir ki Türkiye’de gerçekleşen seçim arifesi sonrasında bu kesimler daha da cesaret bularak, saldırganlık boyutlarını artırmışlardır. Bu gelişmeler ışığında, ülkemizde eğitim gören ülkücü gençlerin yalnız olmadıklarını tüm kamuoyuna duyurmayı vazife biliriz.”

 

 

 

Kaynak: http://www.volkangazetesi.net/haber/kibris_1/“ulku-ocaklari-kapatilamaz”--/799.html

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin KOCAMAZ'dan Mersin'deki sorunlara ilişkin 33 çözüm.

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ Suriye'de görev yapmakta olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT kalp krizi sonucu şehit düştü.
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi