gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 15  
»Bugün 1544  
»Toplam 15043732  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.144.9.141
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Başkan Kocamaz,

Başkan Kocamaz, "Mersin Hakettiği Hizmete Kavuşacak"

Tarih 27 May?s 2014, 23:32 Editör

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin basını ile bir araya gelerek bir değerlendirme toplantısı yaptı.

Başkan Kocamaz, “Mersin Hakettiği Hizmete Kavuşacak”

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin basını ile bir araya gelerek bir değerlendirme toplantısı yaptı. 

Genel Sekreter Haluk Tunçsu ile bazı daire başkanlarının da iştirak ettiği toplantının açılış konuşmasında, önümüzdeki 5 yılık süre içinde Mersin’i ve 13 ilçesini hak ettiği hizmete kavuşturmak için gece- gündüz çalışacaklarını belirten Başkan Kocamaz, “Biz seçim döneminde yaşanması doğal olan her türlü çekişmenin bir kenara bırakılmasını düşünüyoruz. 12 yıldır Türkiye’yi yöneten mevcut iktidar ve 15 yıldır da Mersin’i yöneten yerel iktidar, maalesef kentimizin çok değerli bir bölümünü heba etmiştir. Mersin’de ideolojik bariyerlerin arkasına saklanarak şehrin zamanını heba etme, imkanlarını yağmalama dönemi, 30 Mart’ta sona ermiştir. İnşallah, önümüzdeki dönemde, iktidarıyla, muhalefetiyle, tüm ilçeleri ve yaşayanlarıyla geleceğin Mersin’ini inşa etmek için hep birlikte çalışacağız.” dedi.

Seçimde yüzde 32 oranında bir oyla Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazandıklarını, ancak şimdi Mersin’in yüzde 100’ünün Belediye Başkanı olmanın bilinciyle hareket etmek zorunda olduklarını kaydeden Başkan Kocamaz, “Sonuna kadar bu şekilde davranacağız. Seçim rekabeti seçimde kaldı. Bundan sonra ancak hizmet ve proje rekabeti söz konusu olabilir. Seçim döneminde verdiğimiz sözlerin gereğini yerine getirmek, ilan ettiğimiz projeleri hayata geçirmek, bizim Mersin’e ve Mersinlilere karşı namus borcumuzdur.” dedi. 

Başta ulaşım, altyapı ve sosyal projeler olmak üzere, bu şehirde yaşayan herkese sahip çıkan bir belediyecilik anlayışını hayata geçirmek istediklerini belirten Başkan Kocamaz, “Mersin’in geleceğine yönelik hayallerimiz ve projelerimiz konusundaki heyecanımız tüm canlılığıyla sürerken, geçmişte bu şehre ve bu şehrin insanlarına karşı yapılan yanlışları da paylaşmak gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.

 

Geçmiş yönetim döneminde, özellikle seçim süreci içerisinde başta radyo, televizyon ve gazetelere verilen yüklü ilan ve tanıtım giderleri olduğunu ifade eden Başkan Kocamaz, “Ayrıca özel kalem bütçesinden yapılan konser, anket çalışması, yemek gideri, baskı ve cilt gideri adı altında yüklü paralar harcanmıştır. Öyle ki, Büyükşehir Belediyesi Özel Kalemi’nin 2014 yılı ödeneği olan 9 milyon lira üç ayda bitirilmiş, üzerine bütçeden 655 bin TL kaynak daha aktarılmıştır. Ayrıca mezbaha inşaatı, yeni otogar inşaatı, bazı cadde ve bulvarların asfaltlanma gibi işlerinde usulsüzlük tespit ettik ve bu konularla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş istedik. Amacımız, Büyükşehir Belediyemizin mevcut kaynaklarını en iyi şekilde değerlendirerek, hırsızlık, yolsuzluk, usulsüzlük hortumlarını kökünden kurutarak, yeni kaynaklar geliştirerek Mersin’i her alanda büyütmenin, geliştirmenin mücadelesini vermektir.” dedi.

 

Başkan Kocamaz açıklamasının son kısmında ise, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlere genellikle hep aynı aileden kişilerin ve CHP yöneticileri ile akrabalarının alındığını belirterek, bu isimleri ve işe alınış tarihlerini tek tek okudu ve “Aylarca işe gelmeden mesaili maaş alanlar ile parti yöneticilerine yapılan kıyakları da tespit etmiş durumdayız ve bunlarla ilgili olarak gereken mutlaka yapılacaktır.” dedi.

 

 

http://www.etikhaber.com/siyaset/170466-baskan-kocamaz-mersin-hakettigi-hizmete-kavusacak.html

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SİYASAL

AHMET ARICAN İYİ PARTİ'NİN MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

AHMET ARICAN İYİ PARTİ'NİN MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU Geçtiğimiz günlerde CHP’den istifa ederek İYİ partiye geçen Ahmet ARICAN, İYİ Partiden Yenişehir ilçesi b...

MEZİTLİ İYİ PARTİ YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI

MEZİTLİ İYİ PARTİ YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI Mezitli İlçe Teşkilatının 19.01.2024 tarihi itibari ile görevden el çektirildiği yazılı bir tebligat yapılarak duyu...
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi