gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 154  
»Bugün 2458  
»Toplam 15002255  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 35.171.182.239
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Halkın Başkanı TÜRE MHP'den Yeniden Aday

Halkın Başkanı TÜRE MHP'den Yeniden Aday

Tarih 06 Aral?k 2013, 22:26 Editör

Anamur Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Mehmet TÜRE MHP Genel merkezince 30 Mart 2014 Belediye Başkanlığı seçimleri için yeniden aday gösterildi.

Halkın Başkanı TÜRE MHP’den Yeniden Aday

 

Anamur Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Mehmet TÜRE MHP Genel merkezince 30 Mart 2014 Belediye Başkanlığı seçimleri için yeniden aday gösterildi. 

Mehmet TÜRE geçen dönem yapılan Belediye Başkanlığı seçimlerinde  %38 gibi bir oyla Anamur belediye Başkanı seçilmişti. 

MHP Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet BAHÇELİ ve Genel Merkez yöneticilerinin mahalli bazda yaptırdıkları anketler ve ön yoklamalar ve değerlendirmeler sonucunda başarılı çalışmaları ile dikkat çeken TÜRE yeniden aday gösterildi.

 

Mehmet TÜRE 06/12/2013 tarihi itibari ile MHP genel merkezinde bulunuyor. Yapılan açıklamanın ardından adaylığını Anamur halkına duyuran TÜRE Pazar günü İstanbul’da organize edilen 3. Etap aday tanıtım toplantısına katılacak.

TÜRE ilk açıklamasında: "%38 oyla kazandığımız Anamur Belediye Başkanlığını 2014 Martında %50'nin üzerinde destekle yeniden kazanmak istiyoruz." dedi.

 

MEHMET TÜRE KİMDİR?

 

Mehmet TÜRE kendi anlatımı ile hayat hikâyesini aşağıdaki şekilde özetliyor:

        “1969 Anamur doğumluyum. 1976-1981 tarihleri arasında Anamur Fatih İlköğretim Okulu'nu, 1981-1984'te Anamur İlköğretim Okulu'nu tamamladım. Aynı yıl Askeri Okul sınavını kazanarak, 1988 yılında J.Astsubay olarak göreve başladım. 1995 yılında J.Subay Okul'unu kazanıp Teğmen rütbesi ile görevime devam ettim. Kıdemli Yüzbaşı rütbesine kadar J.Karakol Komutanlığı, Özel Harekât Tim Komutanlığı, Komando Bölük Komutanlığı, Cezaevi Bölük Komutanlığı, Karargâh Bölük Komutanlığı, İlçe J.Komutanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü, Garnizon Komutanlığı ve beraberinde üç yıl İlçe Kaymakam Vekilliği ve son olarak Genel Kurmay Başkanlığı İstihbarat Subaylığı görevlerinde bulundum. Hizmetlerim süresince 4 âdeti Orgeneral rütbesindeki komutanlarım tarafından olmak üzere 45 kez üstün başarı, cesaret ve idarecilikten dolayı ödüllendirildim.

     Bu görevleri Kahramanmaraş, Muş, Elazığ, İstanbul, Şırnak, Adana, Tunceli ve son olarak görevlerimdeki başarılarımdan, sicilimin temizliğinden dolayı Genelkurmay Başkanlığı İstihbarat Subayı olarak Ankara'da tamamladım. Görevli bulunduğum yıllar içinde; Özel Kuvvetler, Halkla İlişkiler, Teşhis Tanıma, Özel Tim, Yakın Koruma, İz takip, İç Güvenlik, İstihbarat ve Komando kurslarını başarı ile tamamladım.1984-1988, yılları Askeri Okul futbol takımında, 1999-2004 yıllarında (ADANA) Pozantıspor futbol takımında lisanslı futbolcu olarak futbol oynadım. Ayrıca İşletme Fakültesini bitirerek Halkla İlişkiler Ana Bilim Dalında yüksek lisansımı tamamladım ve "Belediyelerin Halka İlişkileri" üzerindeki tez çalışmamı kitap haline getirdim. 

       Hilal ve Ayça adında iki çocuk babasıyım. Eşim Meliha Türe (Yıldız) Anamur Kız Meslek Lisesinde, Biyolog unvanı ile halen Biyoloji Öğretmeni olarak görev yapmaktadır.

Beş yıldan bu yana Anamurlu hemşerilerimin destek ve teşvikleri ile Anamur Belediye Başkanlığı görevini sürdürmekte ve halka hizmet için her türlü çabayı göstermekteyim.”

TÜRE HALKA 4 YILLIK İCRAATLARININ HESABINI DA VERMİŞTİ 

Anamur Belediye Başkanı Anamur halkına hesap verirken yaptığı hizmetleri bir bir sırladı. Seçimde söz verdiği projelerin %80'ni gerçekleştirdiklerini, hayal ettiği projelerin ise ancak şu an itibari ile %20'sini gerçekleştirebildiğini açıkladı.

                  

50 yıl ilerisini ve 250 bin nüfusu düşünerek tüm projelerini planladığını ve gerçekleştirmeye çalıştığını belirttiği toplantı büyük ilgi görmüştü.

Anamur belediye Başkanı Mehmet TÜRE Anamur'da ve Türkiye genelinde ilk defa olarak güzel bir geleneği de başlatmıştı,  halka hesap verme. Kimi sol çevrelerden duyduğumuz "Halka hesap vermeyi" MHP'li bir belediye başkanın ilk defa gerçekleştirmesi de vatandaşlar arasında büyük sevinç ve takdirle karşılanmıştı.

 

HALKA HESAP VERME NASIL OLMUŞTU?

 Anamur Kaplan Sinema girişinden itibaren tüm duvarlara Başkan TÜRE döneminde Anamur Belediyesince yapılan tüm hizmet ve projelerin fotoğraflarının ve afişlerinin asılması da tanıtım açısından vatandaşların incelediği bölümler arasında yer almıştı,

Hesap verme toplantısında öne çıkan en önemli slogan ise "BÜYÜK İŞLER YÜREK İSTER" şeklindeydi.

 

Geçtiğimiz aylar içerisinde Anamur Belediye Başkanı Mehmet TÜRE bir açıklama yaparak ve bilbordlara da ilanlar vererek Anamur belediye Başkalığında 4 yıldır yaptığı çalışmaların hesabının neler olduğunu Anamur Halkına 30 Nisan günü açıklayacağına söz vermişti. Başkan Mehmet TÜRE bu sözünü tuttu.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, başkanlıkta dördüncü yılını tamamlamasının ardından Anamur halkına hesap verdi. Halkın karşısına geçerek açık yüreklilikle yapılan çalışmaları anlattı. Halkın sorduğu sorulara korkusuz, net cevaplar vermek suretiyle de Anamur Halkının gönlünde taht kurmuştu.

 

               

 

Kaplan Düğün salonu, locaları ve balkonu tıklım tıklım dolarken trafiğe kesilen Kaplan Düğün salonunun ön kısmında yola dizilen 1500 sandalyede vatandaşlarca sinevziyonla canlı olarak verilen başkanın konuşmalarını izlemişti.

           

 

Anamur Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Bölümünün organize etiği toplantıda mehterin girişi anında okunan Bayrak şairi Arif Nihat ASYA'nın "Fetih Marşı" ile izlemeye gelenlere karşı okunan "hoşgeldiniz" adlı şiirlerin seslendirmesi de izleyenlerden tam not almıştı.

 

            

Vatandaşların salona girişleri sırasında Anamur belediyesinin bugüne kadar yapmış olduğu tüm çalışmaları anlatan "Anamur Belediyesi Hizmet Bülteni 5. Yıl Dergisi  ile, Türk Bayrağı, anahtarlık, belediye hizmet haritası, kalem, not defteri" gibi çeşitli hediyeler de vatandaşlara sunulmuştu.

                         

 

Anamur'da ilk defa bir Belediye Başkanı'nın halka hesap verdiği ve vatandaşların sorularını cevapladığı toplantıya Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, İlçe Emniyet Müdürü Fuat Tuğluoğlu, Anamur MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Akif Altınbıçak, o zaman MHP İlçe Başkanı olan Ramazan Yalçın ve Yönetim kurulu üyeleri, Anamur Ülkü Ocakları Başkanı ve yönetimi, MHP Kadın Kolları, CHP İlçe Yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum ve kuruluş temsilcileri, çok sayıda basın mensubu ve vatandaşlar katılmışlardı.

 

Dördüncü Yıl Kamuoyu Bilgilendirme Toplantısında ilk olarak Belediye Başkanı Mehmet Türe'nin kurduğu, tamamı belediye personellerinden oluşan Anamur Mehteran Takımı sahne almış, ayakta alkışlanarak salona giren Mehteran Takımı sahnede Mehter Marşları söylerken tüm katılımcılar ellerindeki Türk Bayraklarını sallayarak eşlik etti ve salon adeta kırmızı beyaza boyamışlardı.

 

                    

 

Mehteran Takımının ardından Başkan Türe'nin 4 yıldır Anamur'a kazandırdığı projeler slayt gösterimi olarak katılımcılara izletildi. Slayt gösteriminin bitiminde Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, kürsüye çıkarak Anamur halkına 4 yıl içerisinde yaptığı tamamlanan, devam eden ve planlanan hizmetleri anlattı.

 

            

Başkan Türe, "Belediyenin yaptıkları nedir? sorusuna cevaben canlı olarak hesap vermek istedim. Hatasız kul olmaz. Görevi devraldığım günden bugüne çok şey değişti. Bu değişim sizlerin desteğiyle oldu. Turizm konusunda da girişimlerimiz var. Sizler bana seçimlerde yüzde 38 oy ile Anamur'u teslim ettiniz. Eğer yapılan çalışmalar neticesinde seçim anketlerinde sizlerin yüzde 50 desteğini alamazsam bu görevi sizlere teslim edeceğim. İnşallah sizlerinde desteği ile tekrar seçilip yarım kalan işlerimi tamamlamak istiyorum." dedi.

Başkan Konuşması anında söylediği “%38 kazandığımız Belediye Başkanlığını %50'nin üzerinde destekle yeniden kazanmak istiyoruz. Bana bu desteği verecek misiniz?” sözü bütün salonun hep bir ağızdan söz vermesi ve alkışla karşılık buldu.

              

Toplantıda son olarak soru – cevap bölümüne geçildiğinde yapılan projeler ile ilgili sorular karşısında Mehmet Türe açıklayıcı cevaplar vermişti.

 

Başkan TÜRE: “Ben MHP’den seçildim. Ülkücüyüm. Beni ilk geldiğimde Anamur’un % 98’i tanımıyordu. Bana güvendi, bana inandı ve partime oy verdi. MHP’liyim, ancak belediyeden hizmet alan veya destek isteyen her kişiye parti, siyasi düşünce ayırımı yapmadan ve yanlı davranmadan destek oldum, yardımcı oldum. Bu anlamda tüm Anamur’un Belediye Başkanı olmaya çalıştım” diyerek muhataplarına da anlamlı cevaplar vermişti.

           

Üst geçide asansör isteyen bir bayan vatandaşa ise TÜRE. Asansör yerlerinin yapıldığını, ilerde engelli ve yaşlıların geçişini kolaylaştırmak amacıyla bunu da gerçekleştirileceklerini belirtti.

 Toplantının bitiminde Başkan Türe, başkan olarak kendisinin kürsüye çıktığını, ancak bu projelerin asıl sahiplerinin belediye meclis üyeleri ve belediye çalışanları olduğunu belirterek meclis üyelerine ve müdürlerine teşekkür etti.

Salona sığmayan vatandaşlar için dışarıda 1500 sandalye dizildi. Canlı yayın ekranı kuruldu. Türkmen Fm programı naklen yayınlanmıştı.

TÜRE KALDIĞI YERDEN

Anamur Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Mehmet TÜRE MHP Genel merkezince 30 Mart 2014 Belediye Başkanlığı seçimleri için yeniden aday gösterildi.

 

Mehmet TÜRE geçen dönem yapılan Belediye Başkanlığı seçimlerinde  %38 gibi bir oyla Anamur Belediye Başkanı seçilmişti.

MHP Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet Bahçelinin ve Genel merkez yöneticilerinin mahalli bazda yaptırdıkları anketler ve ön yoklamalar sonucunda başarılı çalışmaları ile dikkat çeken TÜRE yeniden aday gösterildi.

Hani şarkının sözlerinde denildiği gibi:

          “Yürü, yürü kaldığın yerden,

Bayrağı eline aldığın yerden…”

 

        

ANAMUR BELEDİYESİ VE SOSYAL BELEDİYECİLİK

 

Mehmet TÜRE kaleme aldığı bir yazıda Anamur Belediyesinin Sosyal Belediyecilik anlayışını şu şekilde ortaya koyuyor

 

Anamur Belediyesi ve Sosyal Belediyecilik

Belediyeler halka yöresinden kamu hizmeti sunan kurumlardır. Sosyal statüsü ne olursa olsun belediye sınırlarında yaşayan çocuk, kadın, erkek, yaşlı, özürlü, aile bireylerinin tamamına talepler doğrultusunda hizmet etmek gelecekle ilgili halkın istekleri olmasa da oluşabilecek talepleri göz önünde bulundurarak, onların mutluluk, huzur, güvenlik, refahlarını çeşitlilikleri göz önüne alarak hazırlanan plan ve programları hayata geçirmektir.

Yoksulluk, sosyal dışlanma sorununa karşı birçok kurumumuz ve kuruluşumuz tarafından çözümler üretmektedir. Belediyelerimiz sosyal belediyecilikten sosyal hizmete kadar toplumun rahatı için acil ve köklü çalışmalar yapmaktadır. Yerel yönetimler, yerel dini organizasyonlar, akrabalık ve aile ilişkileri Türk Milletini ayakta tutan yegâne unsurlardır.

Belediyeler imkânları ölçüsünde yoksullara dönük gıda, giyecek, ev eşyaları, ayni, nakdi olarak yaşlılara, engellilere… Yardım çalışmalarının yanında meslek edindirme eğitim, kültür, sanat, hobi kursları da düzenler.

 

        Belediyelerin sosyal yardımlarında keyfilik olan adam kayırma, su istimaller karşılaşılan önemli zorluklardır. Bu yöntemle hizmetler gerçek muhtaçlara gitmeyerek politik, yakınlık, akraba, hemşerilik, tanıdık vasıtasıyla torpilli ayrıcalık belediyelerimizi kamu kurumu olmaktan çıkarır. Evrensel ilkelerin yerini kişisel, keyfilikler alır. Oysaki sosyal dışlanma ve yoksulluk tuzağına düşme tehlikesinde olan alt gelir düzeyinde yaşayan insanlara yönelik politikalarını uygulamaya geçilmesi için belediyelere özel imkân tanınmalıdır.

 

      

Sosyal belediyecilikte çok boyutlu ve çeşitli olmalı; toplumsal, ekonomik, siyasal, psikolojik, sosyolojik kriterler göz önüne alınmalıdır. Belediyeler açısından yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında çağın gereklerine uygun hizmet zenginliği demokratik gelişme, halkın memnuniyetini sağlayacak tedbirler alınmalıdır.

Sorunların çözümü, merkezin ülkeyi sıkıntıya sokmayacak konularda yetki devrini belediyeleri güçlendirerek devretmesiyle mümkündür. Belediyeler özgürce karar alabilen, yapılarını buna göre düzenleyebilen kalifiye personel alımı yapabilen, kaynakları değerlendirebilen bir yapıya kavuşturulmalıdır.

 

       Halkımız artık sadece yol, su, kanalizasyon istemiyor. Bunların yanı sıra sosyal, sportif, sanatsal, eğitim, kültür, çevre hizmetleri istemektedir.

Sosyal belediyecilik mahalli idareye sosyal alanlarda planlama ve düzenleme görevi vermektedir.

 Belediyeler STK’larla( Sivil Toplum Kuruluşları) işbirliği ve koordinasyonla çalışmalıdırlar.

     

Sosyal ve kültürel etkinliklerin sivil inisiyatifler ve toplumsal grupların katılımıyla yapılması hizmetlerin halk tarafından sahiplenilmesi için önemlidir.

Anamur Belediyesi hizmetleriyle halkın geleceğe yönelik vizyonunu geliştirmek, halkın belediye hizmetlerinde memnuniyet oranını yükseltmek için sosyal projelere ve sosyal hizmet politikalarına önem vermektedir.

       

       Belediyemiz sosyal hizmet, eğitim, kültür gibi manevi ihtiyaçların karşılanmasının görevi olduğunun bilincindedir. İhtiyaçları karşılanmış birey, aile ve toplum sosyal hizmetlerimizin temel görevidir. Çocuk, genç, kadın, yaşlı, engelli ve ailelere yönelik sosyal hizmetlerimizin sağlıklı, mutlu ve huzurlu hayatın yaşanmasına öncülük etmektedir. Bu konuda görev alacak kişilerin ehliyetli, liyakatli ve vicdanlı olması başarımızı artıracaktır.

Anamur belediyesi sosyal aktivitelerde STK’ları destekleyici, yönlendirici, rehberlik edici bir misyon üstlenmiştir. Kültür politikamız öncelikle belli bir duygu, düşünceyi halkımıza yaymak ve dayatmak yerine onların düşüncelerini ifade edebilecekleri bir zemin sunabilmektir.

Sosyal belediyeciliği geliştiren belediyemiz, her kesimden düşünür, araştırmacı, sanatçı, kültür adamını halkımızın bilinçlenmesine katkı sağlamasına vasıta olmaktadır.

 

       Ülkemizde değişik engelli gruplarından on milyon civarında engelli vardır. İlçemizdeyse tespit edebildiğimiz üç bin beş yüz engellimiz vardır. Anamur belediyesi olarak her türlü desteği verdiğimiz ANED(Anamur Engelliler Derneği) vasıtasıyla engellilerin önündeki engellerin kaldırılması için maddi, manevi her türlü desteği sağlıyoruz. Kardeş kentimiz “ Bingen” bu konuda beklentilerimizin üstünde destek vermektedir.

Anamur Belediyesi (Hanımeli İhtiyaç Bankası) her şeyi kayıt altına alarak “ Alan elin, veren eli görmeden” gıda, giyim, ev eşyası… gibi her türlü desteği ihtiyaçlı vatandaşlarımıza sağlamaktadır. Yeni kurduğumuz “Anamur Belediyesi Kültür Sanat Gençlik Merkezi” aşamalı olarak meslek edindirme, kültür, sanat, eğitim… gibi kursları gençliğimizin istifadesine sunmaktadır. Bunu daha da geliştirmek için gereken şartları oluşturmaya devam ediyoruz.

Spor ve çocuk parklarımızı bütün mahallelere yaygınlaştırarak çocuklarımızın ve yetişkinlerimizin hizmetlerine sunduk. Gençlere katkıda bulunma açık iletişim, ortak çalışmalar yapma, genç aile ve toplum arasında etkili bağ kurma, onların nitelikli insan olarak yetişmesine katkı ve becerisini geliştirmek için çeşitli çalışmalar yapmaktayız.

Sosyal belediyeciliğimizde muhtaç, çaresiz, güçsüz vatandaşların yaşam şartlarını kolaylaştırıcı yardımlar yapmak ve her türlü sosyal olgular için alt yapı çalışmalarını geliştirmek için çaba gösteriyoruz. Bu sosyal fonksiyonlar için belediyelerimize yeterli kaynak tahsis edilirse hayatın daha da kolaylaşması sağlanacaktır.

Anamur Belediyesi olarak milli belediyecilik anlayışımıza uygun” komşusu açken tok yatan bizden değildir” anlayışıyla sadece beslenme değil, çağdaş normlara uygun bugünün ve geleceğin sosyal ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir anlayışla plan ve programlarımızı yapmaya devam ediyoruz. Mehmet TÜRE/Anamur Belediye Başkanı”

Türe’nin Anamur Belediye Başkanlığına yeniden adaylığını kutluyor, Anamur halkına, ülkemize ve milletimize hayırlara vesile olmasını diliyoruz.

 
                                                              Gazete Anamur.com
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SİYASAL

AHMET ARICAN İYİ PARTİ'NİN MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

AHMET ARICAN İYİ PARTİ'NİN MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU Geçtiğimiz günlerde CHP’den istifa ederek İYİ partiye geçen Ahmet ARICAN, İYİ Partiden Yenişehir ilçesi b...

MEZİTLİ İYİ PARTİ YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI

MEZİTLİ İYİ PARTİ YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI Mezitli İlçe Teşkilatının 19.01.2024 tarihi itibari ile görevden el çektirildiği yazılı bir tebligat yapılarak duyu...
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi