gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 20  
»Bugün 316  
»Toplam 15064839  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.118.1.232
» Bu sitemizi ziyaretiniz
ANAMUR ÜVEY EVLAT MI? SOSYAL HİZMETLER İÇİN KADRO ENGELİ

ANAMUR ÜVEY EVLAT MI? SOSYAL HİZMETLER İÇİN KADRO ENGELİ

Tarih 29 Kas?m 2013, 23:32 Editör

MHP İl Genel Meclis Üyeleri Mehmet Ali KESKİNASLAN ve Ali Rıza KİBRİT sosyal hizmetleri yakından takip ediyor

ANAMUR ÜVEY EVLAT MI? SOSYAL HİZMETLER İÇİN KADRO ENGELİ

 

MHP İl Genel Meclis Üyeleri Mehmet Ali KESKİNASLAN ve Ali Rıza KİBRİT sosyal hizmetleri yakından takip ediyor.

 

        Her ay İl Genel Meclis toplantısı için gittikleri Mersin’de kaldıkları 1 hafta boyunca Anamur’un kırsal alt yapı hizmetlerini takip ettikleri gibi Anamur genelinin sosyal hizmetlerini de takip ettiklerini söyleyen MHP ‘nin 41 genel meclis üyeleri konuyla ilgili görüşlerini şu şekilde ifade ettiler;

 

           
         

         

‘’ İlçemiz Mersin’in en güzel ilçesi olmasına rağmen maalesef hizmet yönünde büyük bir mağduriyeti var.

 

        Anamur İlçesi Mersin’in 13 ilçesi içerisinde özellikle Bozyazı, Aydıncık, Gülnar, Mut, Çamlıyayla gibi kent gelişimini tamamlayamamış ilçeler, Silifke,Erdemli gibi sahil bütünlüğün olmayan ilçeler, Tarsus ve merkezdeki Yenişehir, Toroslar gibi aşırı kentleşmiş ilçelerle mukayese edildiği zaman muazzam potansiyel sahip müstesna bir yer sahip.

   

         Anamur gerek zirai alanda,gerek turizm alanında, florası, tabiat dokusu ve jeolojik konuyla da sahip olduğu avantajlar maalesef hak ettiği hizmetlere tahvil edilemiyor.Adeta üvey evlat muamelesi görüyor.

 

        Hali hazırda İl genel bazında yetersiz ödeneklerle ancak yapılabilen hizmetler yatırım babında değil, ihtiyaçların zaruretine göre adilane tanzim edilen hizmetlerdir.

 

        Hükümet eliyle Maliye Bakanlığından kaynakla siyaseten yakın görülen köylere dağıtılan 10 bin lira, 20 bin lira, gibi paralar hiçbir köklü ihtiyaça cevap vermez. Çünkü suyu olmayan herhangi bir köyün ortalama su projesi (İçme veya sulama suyu) 150-200 bin oranındadır. Bununla beraber 1 km yol maliyeti 60bin liradır.

 

        Anamur’a hizmet ihtimali ile birlikte yatırımlarında yetersizliğinin yanı sıra Sosyal Hizmetler ve bürokratik süreç Anamur için ayrı bir işkence! Ayrı bir çile… Özellikle özürlü aylığı alan veya bakım aylığı alan mazlum ve mağdur potansiyelimiz devletin verdiği hakkı teslim alabilmek için çekilen zahmet bezdiriyor. Evinde çıkmak a dahi zorlamaların sadece bürokratik işlerini takip için Mersin’e gidip gelmesi daha ayrı bir masraf ve ayrı bir eziyet.

 

       

        Biz Allah rızası için seçildiğimiz ilk günden beri ayrı bir öncelik ve önemle takip ettiğimiz işlerden biriside sosyal hizmetlerdir.

     

       Bu bağlamda sık sık ziyaret edip görüştüğümüz Bağ-kur ve SSK il müdürü ile yeni adı Aile ve Sosyal Politikalar eski adı ile Sosyal Hizmetler il müdürü Ünal Öncül’de görüşmelerimize katılarak serzenişlerimize hak verdiğini ifade edip, Anamur’un işlerine ayrı bir önem ve ilçeye olan uzaklığını göz önüne alarak işleri kolaylaştırın yaklaşımlar ortaya koydukları” söylediler.

 

        Sosyal Hizmetler il müdürü Ünal Öncül:’’ilimizde 10 binin üzerinde dosya var. Sadece Anamur 2 bin civarında kadro eksikliği ve yetersiz personelle bu dosyaları süratle ele almamız mümkün değil yinede daha önceleri 6 ay 1 sene bekleyen dosyaların sürelerini ortalama 3 ay gibi bir süreye indirdik. Bununla beraber mevzuattan gelen bir takım zorluklarda var. Anamur2a ilçe müdürlüğü bürosu acil ihtiyaç bakanlığa yazdık. Ancak kadro açılmasına takıldı. Maliye Bakanlığı yeni kadro açmıyor’’ dedi. MHP’nin İl Genel Meclis Üyelerinin ve diğer meclis üyelerinin de Anamur için yaptıkları çalışmalarda başarılar diliyor ve durumu ilgililerin dikkatine sunuyoruz.

    

        Sosyal Hizmetler bazında Anamur’un ihtiyaçlarının ve taleplerinin daha az zahmetle ve daha kısa sürede halledilebilmesini temenni ediyoruz.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SİYASAL

AHMET ARICAN İYİ PARTİ'NİN MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

AHMET ARICAN İYİ PARTİ'NİN MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU Geçtiğimiz günlerde CHP’den istifa ederek İYİ partiye geçen Ahmet ARICAN, İYİ Partiden Yenişehir ilçesi b...

MEZİTLİ İYİ PARTİ YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI

MEZİTLİ İYİ PARTİ YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI Mezitli İlçe Teşkilatının 19.01.2024 tarihi itibari ile görevden el çektirildiği yazılı bir tebligat yapılarak duyu...
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi