gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 24  
»Bugün 178  
»Toplam 15064701  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.116.118.198
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Anamur'a Atıksu Arıtma Tesisi Yapılacak

Anamur'a Atıksu Arıtma Tesisi Yapılacak

Tarih 08 Eyl?l 2013, 00:08 Editör

Anamur Arıtma Sistemi projesinin hayata geçirilmesi için Başkan Türe'ye yetki verildi...

                     Atıksu Arıtma Tesisi Yapılacak

Anamur Belediyesi’nin bu ay gerçekleştirdiği meclis toplantısının ana gündem maddesi, Anamur Arıtma Sistemi projesinin hayata geçirilmesi için İller Bankası BELDES’ten kullanılacak olan kredi için Belediye Başkanı Mehmet Türe’ye yetki verilmesi oldu.

15.  Madde tekrar görüşülmek üzere oy birliği ile komisyona havale edildi. 16. Maddede Belediye Başkanı Mehmet Türe, Anamur Belediyesine verilecek olan kredinin önceden hazırlanan Arıtma Tesisi projesi ile ilgili İller Bankasına yaptığı müracaatın kabul edildiğini ve bu nedenle kredinin kullanımı için Belediye Meclisinden yetki istedi.

Madde görüşülürken açıklama yapan Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe İller Bankası’nın BELDES kapsamında belediyelere kredi vererek proje uygulamaları gerçekleştirdiğini, geçtiğimiz hafta içerisinde Ankara’ya giderek konuyu görüştüğünü, olumlu sonuçlar elde ettiğini, Anamur’un Ören ve Çarıklar da sınırlarına dahil olacağından bu projeye acilen ihtiyaç duyduğunu, Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında ASKİ’nin ve dolayısıyla Arıtma Tesisi yapım işinin Büyükşehir’e geçeceğini, onların da bu konuyu ne kadar önemseyeceğini bilmediklerini, bir an önce karar alınarak projeye başlanmasının gerekliliğini belirttiği açıklama sonrası Belediye Meclis üyelerinin çoğunluğu Anamur’a arıtma tesisinin acil olarak yapılması konusunda fikir birliğine vardılar.

Ancak CHP’li Belediye Meclis Üyeleri Tahir Şeref ve Yeşim Kaya yapılan oylamada Arıtma Tesisi’ne red oyu kullandılar. Kaya ve Şeref İller Bankası kredi sözleşmesinde yer alan kullanılan Kredi’nin geri ödenmemesi halinde, kredi kadar hacz işlemi yapılabileceği maddesi ile ilgili olarak red verdiklerini belirttiler. Belediye Başkanı Mehmet Türe, bu maddenin İller Bankası’nın tüm belediyelere gönderdiği rutin bir metin olduğunu, belediyenin haczedilecek mallarının yasada belli olduğunu belirterek korkulacak bir riskin olmadığını söyledi. Aynı zamanda Başkan Mehmet Türe konu ile ilgili olarak İller Bankası yetkililerini anında Meclis Toplantısı sürereken aradı ve telefonun sesini açark tüm Belediye Meclis Üyelerine dinletti. MHP’li Meclis Üyeleri Latif Özdemir ve Namık Ünverdi, mazeret bildirerek toplantıya katılmadı. Başkan Türe’nin arıtma için kullanılmak üzere İller Bankası’ndan kredi kullanmaya yetkilendirilmesi Mecliste CHP’li Yeşim Kaya şerhli olmak üzere Tahir Şeref ‘Hayır’ oyu kullandı. AKP’li Meclis üyesi Halil Aydoğdu’nun şerhi olmak üzere, 7’si MHP’li, 3’ü CHP ve 2 AKP ‘li meclis üyesinin kabul oyu ile (16 üyeli meclisin 12 oy’u ile) madde kabul edildi.

Tartışmaların ardından Anamur’un ve çocuklarımızın geleceği ilgili konuda bu önemli yetkiyi alan Başkan Türe, dilek ve temenniler bölümünde tüm meclis üyelerine teşekkür etti.

Belediye Başkanı Mehmet Türe, Anamur içme suyunun da peşini bırakmayacağını ve programa aldırmak için tekrar ilgili mercilerle görüşmelerini sürdüreceğini söyledi.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SAĞLIK-ÇEVRE

Sağlığı Çocuklar Anlatacak, Çocuklar Resimlerle Uyaracak

Sağlığı Çocuklar Anlatacak, Çocuklar Resimlerle Uyaracak Mersin'in Tarsus ilçesinde ilkokul öğrencileri arasında 'Çocuk gözüyle sağlık' sloganıyla resim yarışma...

ERDEMLİ'DE ENGELLİLER SEVİNDİRİLDİ

ERDEMLİ'DE ENGELLİLER SEVİNDİRİLDİ Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ilçedeki yatalak ve engelli vatandaşları evlerinde ziyaret ederek hasta ya...
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi