gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 19  
»Bugün 508  
»Toplam 15065031  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.134.78.106
» Bu sitemizi ziyaretiniz
MERSİN'DE TAKSİM GEZİ PARKINA DESTEK MİTİNGİ YAPILDI

MERSİN'DE TAKSİM GEZİ PARKINA DESTEK MİTİNGİ YAPILDI

Tarih 02 Haziran 2013, 09:32 Editör

Mersin Yenişehir Mahallesinde Deniz kenarındaki yürüyüş parkı Barış Meydanında 50 bine yakın insanın katılımı ile miting düzenlendi.

MERSİN’DE TAKSİM GEZİ PARKINA DESTEK MİTİNGİ YAPILDI

 

01 Haziran 2013 Cumartesi günü Mersin Yenişehir Mahallesinde Deniz kenarındaki yürüyüş parkı Barış Meydanında 50 bine yakın insanın katılımı ile miting düzenlendi.

 

Miting saat 18.00’de gerçekleştirildi. Kendiliğinden organize olan ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği miting protestolara da damga vurdu.

 

 

 

Miting öncesinde gezi parkının yürüyüş yollarında ellerinde Türk Bayrakları, Atatürk bayrakları ve hükümeti, taksimdeki aşırı şiddet kullanımını protesto eden pankartlarla gösteri düzenleyen gençler , park boyunca yürüyerek destek çağrısında bulundular.

 

 

 

Saat 18.00 civarında ise çeşitli yerlerde organize olmuş grupların 3’er 5’er bin kişilik gruplar halinde barış meydanını doldurmaya başladıkları görüldü. Meydan hınca hınç dolarken sahildeki yolda zaman zaman trafiğe kapandı. Miting alanına sığmayan kalabalık sahil boyunca yayılmak zorunda kaldı.

 

 

 

Miting’e Mersin Milletvekili Aykut ATICI ile çeşitli siyasi partilerden yetkililer katıldı. Miting adına kısa konuşmalar yapılırken Mersin’i temsilen CHP Mersin Milletvekili Aykut ATICI’nın da bir konuşma yapacağı ve hiçbir siyasi düşünceye yer vermeden mitingin tamamlanacağı duyuruldu.

 

 

 

Muhabirlerimizin yaptığı gözleme göre de her siyasi grup, düşünce, parti, inançtan insanların miting alanında yer aldığı görüldü. Bir yanda bozkurt işareti yapanlar olduğu gibi, yanı başında zafer işareti yapanlar, Ülkücüler, devrimciler, ADD, TGB, mimarlar, baro  siyasi parti temsilcileri ve ahalk yan yana ortak bir amaçta birleşebileceğini gösterdi.

 

 

 

Mersin Milletvekili Aykut ATICI yaptığı konuşmada 31 Mayıs gecesi yapılan İstanbul taksim ve aşırı güç kullanılarak yapılan müdahalelerin içinde yer aldığını, insanlara acımasızca cop, plastik mermi, tazyikli su ve biber ve portakal gazı kullanımın nefretle kınadığını belirtti.

 

 

 

Aykut ATICI burada yaptığı konuşmada;  “Biz ve sizler buraya siyasi kimliğimizle gelmedik. İstanbul taksimde yaşanan olayları ve gezi parkının insanların elinden alınmasına karşı çıkmak, aşırı güç kullanımın protesto etmek için burada birleştik.” dedi. Taksimdeki olayları ve bunun dalga dalga yurdun her tarafına yayılarak AKP’ye bir protesto eylemine dönüştüğünü belirten ATICI birlik ve beraberlik vurgusu yaparak sözlerini tamamladı.

 

 

 

“Her yer Taksimi her yer direniş, Hükümet İstifa, Tayyip İstifa, AKP halka hesap verecek” gibi sloganların atıldığı miting olaysız sona erdi.

 

Vatandaşların toplanması ve dağılması esnasında çalınan müziklere vatandaşlar halaylar çekerek katıldı. Mitingin dağılmasından sonra alanda kalan beşbin civarındaki insan alanı terk etmedi. Bu guruplar slogan atmayı ve protestolarını sürdürdüler.

 

Saat 21.30 civarında Mersin Polisinin toplananlara müdahalesi oldu. Biber gazı ve tazyikli suyla müdahale başladı. Direniş göstermeyip gençlerin dağılmalarına rağmen biber gazı atışlarını sürdüren polisin gazından evinin balkonunda oturan, penceresi, kapısı açık olarak oturan vatandaşlar ve aileler de yoğun şekilde etkilendi. Sözde şiddet gösterenleri dağıtmak adına hasta, çocuk, yaşlı olmasına dikkat edilmeden yapılan ve yoğun bir şekilde gerçekleşen biber gazı atılımı vatandaşlar tarafından kınandı.   

 

                                                Haber: Fatma ARIKAN-Mersin

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SİYASAL

AHMET ARICAN İYİ PARTİ'NİN MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

AHMET ARICAN İYİ PARTİ'NİN MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU Geçtiğimiz günlerde CHP’den istifa ederek İYİ partiye geçen Ahmet ARICAN, İYİ Partiden Yenişehir ilçesi b...

MEZİTLİ İYİ PARTİ YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI

MEZİTLİ İYİ PARTİ YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI Mezitli İlçe Teşkilatının 19.01.2024 tarihi itibari ile görevden el çektirildiği yazılı bir tebligat yapılarak duyu...
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi