gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 32  
»Bugün 1892  
»Toplam 15064331  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.149.26.176
» Bu sitemizi ziyaretiniz
ŞEHİT LÜTFİ ÖZDEMİR'İ UNUTMADIK

ŞEHİT LÜTFİ ÖZDEMİR'İ UNUTMADIK

Tarih 16 May?s 2013, 00:36 Editör

DEVLER GEÇTİ BU YOLDAN... ÜLKÜ DEVLERİ.. BEYLER VEFA SADECE İSTANBUL'DA BİR SEMT DEĞİL...

         LÜTFİ ÖZDEMİR'İ UNUTMADIK

Devler Geçti Bu Yoldan... Vefayı şahsi çekişmeleri ile unutanlara, Vefa’nın İstanbulda bir semt olmadığını, bambaşka bir anlamı olduğunu hatırlatarak Şehidimizin bir ölüm yıldönümde daha saygı ile anıyoruz…

ÜLKÜCÜ ŞEHİT LÜTFİ ÖZDEMİR - 1954/15 MAYIS 1979

Lütfi ÖZDEMİR, 1954 yılında Anamur ilçesi, Kalınören Mahallesinde dünyaya geldi.

İlkokul ortaokul ve lise tahsilini Anamur da tamamlamıştır. Başarılı geçen bu yılların ardından Ankara Hacettepe Üniversitesi Maden Mühendisliği bölümünü kazanarak öğrenim hayatına devam etmekteydi.

Gençlik dönemlerinde futbolla yakından ilgileniyordu. Anamur spor forması altında oynayan Lütfi ÖZDEMİR Üniversite yıllarında Tekvando sporu yapmaya başlamıştır. Spora olan ilgisi sayesinde 1978 yılında Anamur Kültür İhtisas Spor Kulübünü Mart-1979'da kurdu ve başkanı idi.

Ülkü Ocakları Anamur Şubesi tarafından düzenlenen Tiyatro eserlerinde rol aldı. Şahadetinden bir kaç ay önce Ülkü Ocakları tarafından Kaplan Sinemasında sergilenen "Ülkücü Bir Şehidin" anlatıldığı tiyatro oyununda "Kabadayı" rolü ile sahne almıştı. Nerden bilirdi ki şahadet şerbeti Mayıs ayında kendisi tarafından da içilecekti..

1979 Yılı...

Nerde ise ülkücü hareketin her gün bir şehit cenazesini toprağa verdiği günler...

     

Türkiye kan ağlıyor...Komünist militanlarca ülkücü avının yapıldığı günler. Ülke kan, barut ve gözyaşından geçilmiyor... Ülkeyi komünist rejime teslim etmek isteyenlerin karşısında ülkücü gençler göğüslerini siper ediyor...

Lutfi ÖZDEMİR henüz 25 yaşında.. Üniversite son sınıfta okuyor. Okulunu bitirecek, mühendis olacak.. O çok sevdiği vatanına mühendis olarak hizmet edecek..

Okulunu bitirmek için son sınavlara hazırlanması gerekiyor..Ders çalışacak..Anakara'ya onu Ülkü Ocaklı gençler uğurluyor..

Ankara'ya gidiyor. Arkadaşları ile birlikte Ankara Etlik'te bir apartmanın bodrum katındaki dairede kalıyor...Bodrum katı, çilehane, fakirlik, çaresizlik katı, ama dostluğun, arkadaşlığın, ülkücülüğün katı...

Ve hain kurşunlar ve otomatik silah sesleri fakirhanelerinin içinde yankılanıyor...

1979 yılı Mayıs ayının 15’inde kalmakta olduğu Ankara-Etlik, Piyangotepe/Polisevleri semtinde Ülkücü arkadaşlarıyla birlikte mezuniyet için gayret ettiği sınav döneminde, ders çalışırken evin penceresinden otomatik silahlarla ateş açan komünist militanlar tarafından vurularak şehit edildi....

Körpe yüreklerdeki ülkü ateşini söndüreceğini sananlar yanılıyorlar. Yüce Allah(C.C) Kur'anı Kerim'inde şehitler için şöyle buyuruyor:

"Allah yolunda öldürülenlere "ölüler" demeyin. Hayır, onlar diridirler. Fakat siz sezemezsiniz. (Bakara-154)"

Evet onları öldürdüğünü sananlar yanılıyorlar. Onlar sadece mekan değiştirdiler ve Allah'ın Cennet Köşklerine kuruldular...

Henüz 25 yaşında gençliğinin baharındaydı… Olay anında yanında bulunan arkadaşı Kilis'li 1958 doğumlu Nurettin ÇETİN ile birlikte yaralı olarak dış kapıya kadar sürünerek çıkarlar. Aralarında geçen diyalogda ise birbirlerinden helallik isterler ve birlikte kelimeyi Şahadet getirerek hakkın Rahmetine kavuşurlar...Evde kalan diğer arkadaşları da yaralıdır..

Her ikisi de kahpe kurşunlara hedef olarak şehit düşerler.

Lütfi Özdemir’in Defteri arasında şu şiir bulunur;

BİLDİRİ

Harp davulu vuruyor
Belki Bir daha dönemem
Benden selam söyleyin babama,
Ve.. bilsin ki, biz bu yola
Baş koyduk
Baş..!

Ayrılıklar üzmez,
Sılaya da doğmadan alışmışız
“Şehit anasısın” deyin anama
Hasret nedir ki, Yüreğe
Taş Bastık
Taş…!

17 Mayıs 1979 yılında Cenazesi Anakara'dan Anamur'a getirilmiş ve binlerce ülküdaşı tarafından Kalınören Mezarlığında toprağa verilmiştir.

LUTFİ ÖZDEMİR ÖZEL SAYFASINA ULAŞIN:

http://www.anamurunsesi.com/reklam/lutfi-ozdemir-2013.htm

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin KOCAMAZ'dan Mersin'deki sorunlara ilişkin 33 çözüm.

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ Suriye'de görev yapmakta olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT kalp krizi sonucu şehit düştü.
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi