gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 16  
»Bugün 386  
»Toplam 15064909  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.15.27.232
» Bu sitemizi ziyaretiniz
TUĞBA UZANACAK YARDIM ELİNİ BEKLİYOR

TUĞBA UZANACAK YARDIM ELİNİ BEKLİYOR

Tarih 12 May?s 2013, 22:27 Editör

Akdeniz Anemisi hastası Tuğba Dikenkuşu, 20 bin lira masraflı ilik nakli tedavisine başlayabilmek için yardım bekliyor.

       TUĞBA UZANACAK YARDIM ELİNİ BEKLİYOR

Kardeşinden kendisine nakledilecek kordon kanı kargoda patlayınca tedavisi aksayan Akdeniz Anemisi hastası Tuğba Dikenkuşu, 20 bin lira masraflı ilik nakli tedavisine başlayabilmek için yardım bekliyor.

Anamur’da yaşayan lise öğrencisi 17 yaşındaki Tuğba Dikenkuşu, 2010 yılında Adana'daki bir hastanede kardeşinden alınan kordon kanının İstanbul'daki tıp merkezine taşınırken kargoda patlaması üzerine tedavi olamadı.

 

Hastalığının otaya çıktığı bir yaşından bu yana 20 günde bir kan takviyesi ile yaşamını sürdürmeye çalışan Tuğba Dikenkuşu, kordon kanından yararlanamadığı 3 yaşındaki kardeşi Barış'tan yapılacak ilik nakline umut bağladı.

Çiftçi baba Halis Dikenkuşu, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi'nde Barış'tan iki kez örnek alındığını belirterek, "Örnekler uyumlu bulununca Tuğba'yı 15 Mayıs'ta hastaneye alarak tedaviye başlamaya karar verdiler" dedi.

Kızının ve oğlunun tedavi başladıktan sonra bir ay hastanede kalacağını ifade eden Dikenkuşu, şunları söyledi:

,"Beş haziranda ilik naklinin yapılması planlanıyor. Temmuzun ilk haftası taburcu edilecek. Ardından en az üç ay sürecek kontroller nedeniyle Ankara’da kalmamız gerekiyor. Üç günde bir hastaneye gideceğiz. Bu süre içinde Tuğba'nın ilaçlarını ve doktorların tavsiye ettiği besinleri temin edebilmemiz ve konaklama giderlerimiz için yaklaşık 20 bin lira gerekiyor."

 

Yeşil kartlı bir çiftçi olduğunu ve bu masrafların altından kalkamayacağını belirten Dikenkuşu, "Kızımın sağlığına kavuşabilmesi için yardım severlerden yardım bekliyoruz" diye konuştu.

Anne Ayşe Dikenkuşu da tedavinin olumlu sonuç vereceğine inandıklarını ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle burukluk yaşadıklarını ifade ederek, "Umarım bize yardım ederler ve tedavi için gerekli parayı bulabiliriz. Allah'tan tek dileğim kızımın sağlığına kavuşması" dedi.

 

Kendisine yaşam umudu olan kardeşini kucağından düşürmeyen Tuğba Dikenkuşu ise "Hastalığım yüzünden çocukluğumu yaşayamadım. Kordon kanı olmadı ama kardeşimden yapılacak ilik naklinin beni iyileştireceğine inanıyorum" diye konuştu.

Tuğba'nın sağlığına kavuşabilmesi için yardım severler Ziraat Bankası Anamur Şubesi'nde Tuğba Dikenkuşu adına açılan IBAN: TR94 0001 0002 0849 7828 4250 02 numaralı hesaba para yardımında bulunabilecekler.

KORDON KANININ PATLAMASI

         29 Mart 2010'da Adana'daki bir hastanede Tuğba Dikenkuşu'nun kardeşinden doğum sırasında alınan kordon kanı, İstanbul'daki tıp merkezine gönderildi. Aile daha sonra naklin gerçekleşmesi için hastaneye müracaat ettiğinde kordon kanı bulunan torbanın taşınırken kargoda patladığını öğrendi. Bunun üzerine baba Halis Dikenkuşu, hastaneye tazminat davası açtı.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SAĞLIK-ÇEVRE

Sağlığı Çocuklar Anlatacak, Çocuklar Resimlerle Uyaracak

Sağlığı Çocuklar Anlatacak, Çocuklar Resimlerle Uyaracak Mersin'in Tarsus ilçesinde ilkokul öğrencileri arasında 'Çocuk gözüyle sağlık' sloganıyla resim yarışma...

ERDEMLİ'DE ENGELLİLER SEVİNDİRİLDİ

ERDEMLİ'DE ENGELLİLER SEVİNDİRİLDİ Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ilçedeki yatalak ve engelli vatandaşları evlerinde ziyaret ederek hasta ya...
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi