gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 22  
»Bugün 518  
»Toplam 15065041  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.144.77.71
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Halkın Başkanı, Halkına Hesap Verdi

Halkın Başkanı, Halkına Hesap Verdi

Tarih 02 May?s 2013, 16:46 Editör

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, başkanlıkta dördüncü yılını tamamlamasının ardından Anamur halkına hesap verdi.

          Halkın Başkanı, Halkına Hesap Verdi

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, başkanlıkta dördüncü yılını tamamlamasının ardından Anamur halkına hesap verdi.

 

Anamur'da ilk defa bir Belediye Başkanı'nın halka hesap verdiği ve vatandaşların sorularını cevapladığı toplantıya Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, İlçe Emniyet Müdürü Fuat Tuğluoğlu, Anamur MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Akif Altınbıçak, MHP İlçe Başkanı Ramazan Yalçın ve Yönetim kurulu üyeleri, Anamur Ülkü Ocakları Başkanı ve yönetimi, CHP ilçe Yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum ve kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Dördüncü Yıl Kamuoyu Bilgilendirme Toplantısında ilk olarak Belediye Başkanı Mehmet Türe'nin kurduğu, tamamı belediye personellerinden oluşan Anamur Mehteran Takımı sahne aldı. Ayakta alkışlanarak salona giren Mehteran Takımı sahnede Mehter Marşları söylerken tüm katılımcılar ellerindeki Türk Bayraklarını sallayarak eşlik etti ve salon adeta kırmızı beyaza boyandı.

 

Mehteran Takımının ardından Başkan Türe'nin 4 yıldır Anamur'a kazandırdığı projeler slayt gösterimi olarak katılımcılara izletildi. Slayt gösteriminin bitiminde Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, kürsüye çıkarak Anamur halkına 4 yıl içerisinde yaptığı tamamlanan, devam eden ve planlanan hizmetleri anlattı.

 

Başkan Türe, "Belediyenin yaptıkları nedir? sorusuna cevaben canlı olarak hesap vermek istedim. Hatasız kul olmaz. Görevi devraldığım günden bugüne çok şey değişti. Bu değişim sizlerin desteğiyle oldu. Turizm konusunda da girişimlerimiz var. Sizler bana seçimlerde yüzde 38 oy ile Anamur'u teslim ettiniz. Eğer yapılan çalışmalar neticesinde seçim anketlerinde sizlerin yüzde 50 desteğini alamazsam bu görevi sizlere teslim edeceğim. İnşallah sizlerinde desteği ile tekrar seçilip yarım kalan işlerimi tamamlamak istiyorum." Dedi.

                    

 

Toplantıda son olarak soru – cevap bölümüne geçildi. Yapılan projeler ile ilgili sorular karşısında Mehmet Türe açıklayıcı cevaplar verdi. Yeni Hal için küçük ve gereksiz sorusu üzerine Başkan Türe, şimdiki halin şehrin ortasında görüntü kirliliği yarattığını ve 15 bin metrekare olduğunu, yapımı devam eden yeni halin ise ilçenin dışında 29 bin metrekare alana iki katlı olarak yapıldığını ve büyüyeceğini söyledi.

Otopark konusunda sorulan bir soruya Başkan Türe; Otopark, otobüslerdeki kartlı sistem ve su saatlerinde dijital döneme geçiş Anamur'da ilk kez uygulanan hizmetlerdir. Ülkemizin bir çok il ve ilçesinde uygulanan bu sistem Anamur'da ilk kez uygulandığı için ilk başlarda bazı sıkıntılar yaşadık ancak şimdi halkımız bu uygulamadan memnun. Eskiden bankaya gitmek için arabamızı koyacak yer bulamıyorduk ve yer bulmak için 3 tur atıp 5 tl benzin yakıyorduk. Şimdi 1 tl'ye istediğimiz yere aracımızı koyabiliyor ve işlerimizi rahat rahat halledebiliyoruz" dedi.

 

 

Soru-cevap bölümünün sonunda vatandaşlardan birinin Dragon Parkına mescid yapmanızı istiyoruz, Programınızda var mı? Sorusu üzerine Hanımeli İhtiyaç Bankası Proje Sorumlusu Nilgün Ayhan mikrofonu alarak Mescid'in yapımını kendisinin üstleneceğini söyledi. Başkan Mehmet Türe'de Ayhan'a teşekkür ederek desteklerini esirgemeyeceğini belirtti.

 

Toplantının bitiminde Başkan Türe, başkan olarak kendisinin kürsüye çıktığını, ancak bu projelerin asıl sahiplerinin belediye meclis üyeleri ve belediye çalışanları olduğunu belirterek meclis üyelerine ve müdürlerine teşekkür etti.

 

Salona sığmayan vatandaşlar için dışarıda 1500 sandalye dizildi. Canlı yayın ekranı kuruldu. Türkmen Fm programı naklen yayınladı.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin KOCAMAZ'dan Mersin'deki sorunlara ilişkin 33 çözüm.

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ Suriye'de görev yapmakta olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT kalp krizi sonucu şehit düştü.
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi