gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 23  
»Bugün 515  
»Toplam 15065038  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.116.62.45
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Akil adam tek taraftan olmaz

Akil adam tek taraftan olmaz

Tarih 05 Nisan 2013, 00:40 Editör

Mustafa GÖKTAŞ, AKİL ADAMLAR listesi ve oluşumu ile ilgili tepkilerini dile getirip, olması gerekenler konusunda uyarıda bulundu.

         Akil adam tek taraftan olmaz

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı İktisatçı Mustafa Göktaş, dün açıklanan ve bu gün toplumun her kesiminde tartışmalara sebep olan AKİL ADAMLAR listesi ve oluşumu ile ilgili tepkilerini dile getirip, olması gerekenler konusunda uyarıda bulundu.

 “Akil adam tek taraftan olmaz”

TOPLUMUN HER KATMANI, HER KESİMİ OLMALI

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı iktisatçı Mustafa Göktaş, “Dün itibari ile açıklanan ve Barış süreci (çözüm süreci) olarak tanımlanan süreç içinde 2 aylık çalışma yapacakları bildirilen ve Sn. Başbakanın onayından çıkan 63 kişilik liste toplumun her katmanını, her bireyini temsil etmiyor. Bu hususta dün cenazemiz olduğu için gece yarısına kadar bir hareket yapamadım. Ancak gece geç saatte olsa kendi  https://twitter.com/mustafagoktas06  hesabımdan ve yine;  https://www.facebook.com/mustafa.goktas.718?ref=tn_tnmn   hesabımdan  (sosyal paylaşım siteleri) kamuoyu ile görüşlerimi paylaşmak istedim. Bana ait her iki sosyal paylaşım sitesindeki hesaplarımda seslendim. Ancak yeterli görmüyorum. Bu gün itibari ile bu açıklamayı uygun gördüm. Saygıdeğer kamuoyu ile görüşlerimi, eleştirilerimi, önerilerimi paylaşmak istiyorum” dedi.

BİLGİSİZLER, YETERSİZLER DEMEK ADABIMIZA VE EDEBİMİZE YAKIŞMAZ AMA…

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı iktisatçı Mustafa Göktaş, “Düşünce güzel, fikir güzel, yapılmak istenen ulvi. Ancak ortaya çıkan tablo yanlış.. Akil adamlar listesine baktığınız zaman, bu arkadaşlar bu husus da yetersizdir, bilgisizdir, kapasitesizdir demek terbiyesizlik olur, bizim adabımıza ve edebimize yakışmaz. Ancak bu liste toplumun her katmanını, her kesimini, her siyasi görüşü temsil etmemektedir. Bu durum kamuoyunda ciddi endişelere sebep olduğu gibi, ortaya çıkacak olan önerilere de kuşku ve endişe ile bakılmasına vesile olacaktır. Çözüm süreci olarak değerlendirilen ve barış süreci olarak da adlandırılan bu süreçte daha titiz, daha hassas, daha hoşgörülü ve daha geniş kapsamlı bir akil adamlar listesi oluşturulması gerekirdi” dedi.

LİSTE DEMOKRATİK ve KATILIMCI OLMALI

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı iktisatçı Mustafa Göktaş, “Herhangi bir basın kuruluşundan 2- 3 kişi alınırken, başkaca basın kuruluşlarından tek bir temsilcisinin olmayışı, meslek odalarından bir iki kişinin olması, siyasi partilerin temsilcilerinin belirli bir alanda tutulması, sivil toplum kuruluşu dediğimiz (STK – gönüllü çalışanlar) kesimden ciddi bir temsilin olmaması, asker ve emniyet camiasından emeği geçmiş emekli olmuş veya bu konuda söz sahibi olanlardan temsilcilerin olmaması, şehit ve gazi derneklerinden temsilci alınmaması, şehit ve gazi ailelerinden kimsenin olmayışı, tüketici örgütlerinden, çevre ve doğa örgütlerinden, yaşamsal amaçlı bilinçlendirme derneklerinden, yardım derneklerinden kimselerin olmayışı, baro başkanlıkları temsilcilerinin olmayışı, değişik sendikaların temsilcilerinin olmayışı, değişik siyasi partilerin temsilcilerinin olmayışı (örneğin: CHP- MHP- DSP- SP- DP- LDP- SP- BBP- v.b. gibi), ciddi sıkıntılar yaratmıştır, yaratacaktır. Ve bu süreci olumsuz etkileyecektir. Toplumsal mutabakat, toplumsal kalkınma ve toplumsal barış adına hizmet sunan bu uğurda mücadele eden çok sayıda STK temsilcisinin orada olması gerekirdi. Muhalif düşünenlere de yer verilmeliydi. Eğer yapılanlar Demokrasi adına yapılıyor ise, daha iyi bir yaşam ve insanca, uygarca yaşam için, barış ve huzur için yapılıyor ise, böylesine önemli bir oluşumda demokrasi tam tecelli etmeliydi. Karşıt görüşten insanlarda olmalıydı. Bu hali ile açıklanan liste yetersiz, eksik bir listedir. Sayının 63 olma sı önemli değil. İsterse sayı 100, ister ise 500 olsun. Önemli olan bu oluşumun içinde Türkiye’nin her kesiminin, her katmanının bulunmasıdır. Ama bu hoşgörüyü ve olgunluğu açıklanan listede göremiyoruz. Bu akil adamlar listesinin bu halinden olumlu, ılımlı ve tatmin edici bir sonuç çıkmayacaktır. Çok acil bu listenin yeniden şekillendirilmesi kamu vicdanı açısından önemlidir. Çünkü bu bir tarihi olaydır. Ülkenin geleceği ile ilgili önemli bir adımdır. Bu adımın sağlam temeller ile atılması ülkemizin ve milletimizin menfaatinedir” dedi.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM

MERSİN'İN SORUNLARINA 33 ÇÖZÜM İYİ Parti Mersin Milletvekili Adayı Burhanettin KOCAMAZ'dan Mersin'deki sorunlara ilişkin 33 çözüm.

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

ANAMUR'LU UZMAN ÇAVUŞ KALP KRİZİ SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ Suriye'de görev yapmakta olan Uzman Çavuş Mehmet KARABULUT kalp krizi sonucu şehit düştü.
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi