gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 33  
»Bugün 1455  
»Toplam 15063894  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.137.213.128
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Bingen'den Stajyer Öğrenciler Anamur'a Geldiler

Bingen'den Stajyer Öğrenciler Anamur'a Geldiler

Tarih 18 Eyl?l 2012, 23:34 Editör

Başkanlığını Polis Şefi Helmut İrmen’in yaptığı Bingen Anamur Kardeş Kent Dostluk Derneği’nin hazırladığı Öğrenci Değişimi Projesi başladı...

Anamur’un Kardeş Kenti Almanya’nın Bingen şehri ile proje çalışmalarında uygulamaya geçildi. İlk olarak Bingen Şehri’nden gelen 3 öğrenci Anamur’da staj görecek. İlerleyen süreçte öğrenciler staj için gelmeye devam ederken Anamurlu öğrenciler de Bingen Şehri’ne gönderilerek staj görmeleri sağlanacak.

 

 

 

Başkanlığını Polis Şefi Helmut İrmen’in yaptığı Bingen Anamur Kardeş Kent Dostluk Derneği’nin hazırladığı Öğrenci Değişimi Projesi’nin Avrupa Birliği’ne sunulması ve kabul edilmesiyle ilk 3 Meslek Lisesi öğrencisi Anamur’a geldi. Berufsbildende Schule (Bingen Meslek Okulu) Bilgisayar ve Ekonomi Bölümü öğrencileri İpek Mutlu, Eren Özhan ve Lisa-Maria Stonjecle isimli öğrenciler Anamur Belediyesi Mali İşler Müdürlüğü ve Bilgi İşlem departmanlarında görevlendirilecek.

 

  

 

Öğrencilere ise Bingen’den Anamur’a kadar Bingen Anamur Kardeş Kent Dostluk Derneği Başkanı Helmut İrmen eşlik ediyor. Alışma süreçlerinde Başkan Irmen öğrencilerle birlikte hareket edecek. Bingen Meslek Okulu öğrencileri toplam 8 hafta staj görecekler. Bu süre zarfında gerçekleştirdikleri harcamaların tümünü ise Avrupa Birliği karşılayacak. Öğrenciler 17 Eylül günü Anamur’a gelerek kalacakları otele yerleştiler. 18 Eylül sabah saatlerinde mesaiye başlayan kardeş kentli stajyerler ilk olarak Belediye Birim Müdürlükleri’ni ziyaret ettiler. Birim Müdürleri birimlerin çalışma sistemi, işleyişi, personel durumu, sorumluluk alanları ve çalışma programları hakkında öğrencileri bilgilendirdiler.

 

  

 

Birim ziyaretlerinin ardından öğrenciler Anamur Belediye Başkanı Mehmet TÜRE’yi makamında ziyaret ettiler. Başkan TÜRE öğrencilerin sadece staj değil Anamur’u tanımaları için de planlar düzenlendiğini, bu planlar kapsamında öğrencilerin turizm gezileri, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Kaymakamlık, Meslek Yüksekokulu, Muz Sarartma Tesisleri gezileri ve kültürel gezilere katılacaklarını, Anamur’da geçirecekleri zamanı çok iyi değerlendireceklerini ifade etti.

 

  

 

Basın ve Halkla ilişkiler Müdürü Osman Tanrıverdi öğrencilerin belediye mesailerine kendi imkânları ile gelip gideceklerini, Anamur’da günlük yaşamın içerisinde zaman geçireceklerini, bu staj döneminin eğitimin yanı sıra Anamur’u tanıma fırsatı bulma açısından kendilerine oldukça büyük yarar sağlayacağını ve Bingen’e döndüklerinde Anamur ile ilgili kapsamlı bilgi edinerek, ilk kez bu kadar uzun süre Anamur’da kalan Bingenliler olarak, kardeş kentlilere olumlu izlenimler yansıtacaklarını söyledi.

 

Anamur Belediyesi Kardeş Kent Proje Sorumlusu Hüseyin Gürel öğrencilerin staj sürecinde kontrollerini bağlı oldukları Birim Müdürlerinin gerçekleştireceğini söyledi.  Gürel Bingen Festivali’nde de konunun görüşüldüğünü ve Öğrenci Değişim Projesi’nin devamlılık arzedeceğini belirtti.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SOSYAL - KÜLTÜREL

Esmira Güneş Yeni Kitabını Yayına Hazırlıyor

Esmira Güneş Yeni Kitabını Yayına Hazırlıyor Şair Esmira Güneş bu kez de okurlarını fazla bekletmeden "Zerdap Kahramanları " adlı yeni kitabını yazmaya başladı....

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ 30 yılı aşkın basın sektöründe faaliyet gösteren Ergin Medya, 2023 yılının Mersin Yılın Enleri projesini hayata geç...
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi