gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 65  
»Bugün 281  
»Toplam 15035524  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.128.199.88
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Erdemli Belediyesinden Muhteşem Asker Uğurlaması

Erdemli Belediyesinden Muhteşem Asker Uğurlaması

Tarih 04 May?s 2016, 19:51 Editör

Erdemli Belediyesince bu yıl ilçede ilk defa gerçekleştirilen asker eğlencesi-ugurlama programı vatandaşların büyük ilgisini gördü.

             Erdemli Belediyesinden Muhteşem Asker Uğurlaması

 

Erdemli Belediyesince bu yıl ilçede ilk defa gerçekleştirilen asker eğlencesi-ugurlama programı vatandaşların büyük ilgisini gördü. “

 

             VATAN SANA CANIM FEDA

 

Erdemli Belediyesince bu yıl ilçede ilk defa gerçekleştirilen asker eğlencesi-ugurlama programı vatandaşların büyük ilgisini gördü. “Vatan sana canım feda” isimli programda Türk Halk Müziği Sanatçısı Sevcan Orhan sahne aldı.

 

Erdemli’de asker eğlence programı düzenlendi. Belediye tarafından gerçekleştirilen etkinliğe vatandaşların yoğun ilgisi gözlerden kaçmadı. Belediye sahil bandı Dr. Devlet Bahçeli meydanın gerçekleştirilen program, sabah saatlerinde Erdemli Belediyesi Kültür Merkezinde başladı. Buradaki programda, Erdemli’den askere gidecek olan gençler çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bu kapsamda askerlere ilk olarak asker tıraşı yapıldı. Daha sonra faaliyetine yeni başlayan Kültür Merkezi hamamında askerler ücretsiz olarak banyo yaptı. Yapılan etkinliklerin öğleden sonraki bölümü ise yemek organizasyonu ile başladı. Yaklaşık 250 askerin bir araya geldiği yemek sonrasında, belediye kültür merkezinde kurulan stantta askerlere özel asker fotoğrafı çekildi. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun da adım adım takip ettiği programın akşam bölümü ise askerlerin Erdemli Cumhuriyet meydanından Sahil Bandı Dr. Devlet Bahçeli Meydanına kadar meşaleli fener alayı yürüyüşü ile başladı. Sloganlar eşliğinde gerçekleşen yürüyüşü izleyen vatandaşlar askerleri alkışlayarak, onlara destek oldular.

 

www.gazeteanamur.com

 

Dr. Devlet Bahçeli Meydanında ise ilk olarak asker kınası yakıldı. Asker annelerinin askere uğurlayacakları çocuklarına kına yaktığı anlarda duygusal anlar yaşandı. Kına merasiminin ardından Erdemli Belediyesi tarafından hazırlanan asker malzemelerinden oluşan asker çantası programda katılan protokol tarafından askerlere armağan edildi.

 

 

 

Bu tür etkinliğin toplumun birlik ve beraberlik içerisinde olması adına çok önemli olduğunun altını çizen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, etkinlikte yaptığı konuşmasında, bu etkinliğin Erdemli’de ilk defa gerçekleştirildiğini ve bundan sonra da geleneksel hale getirileceğini söyledi.

 

Belediyeciliğin sadece yol gibi, asfalt gibi fiziki hizmetlerden ibaret olmadığına değinen Başkan Tollu, bunlarla birlikte sosyal ve kültürel alanlarda yapılan hizmetlerin de belediyeciliğin görevleri arasında olduğunu dile getirdi. Bu anlamda Erdemli tarihinin en çok kültürel ve sosyal etkinliklerine imza attıklarını kaydeden Tollu, şu an düzenledikleri asker etkinliğinin de bunların bir parçası olduğunu sözlerine ekledi. Askere gidecek olan gençlere hayırlı teskereler dileyen Tollu, asker ailelerinin de önce Allah’a sonra kendilerine emanet olduğunu, Erdemli Belediyesinin kapılarının her zaman kendilerine sonuna kadar açık olduğunu ifade etti. Amaçlarının askerlerin Türk gelenek ve göreneklerinde olduğu üzere güle oynaya askere uğurlamak olduğunu ve bu amaçla bu programı tertip ettiklerini kaydeden Tollu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

“Bir yandan kentimizi mamur ederken bir yandan da, toplumu bir arada tutan, bizi biz yapan değerleri canlı tutarak insanlarımız arasında birlik dirlik, dayanışma duygusunun ve kardeşlik duygusunun canlı tutulması adına bir çok programlara imza atıyoruz. Her zaman mazlumun yanında, zalimin karşısında olan atalarımızdan teslim aldığımız bu vatanı kıyamete kadar yaşatacağız. Bu gün başı toroslar kadar dik, alnı açık olan bu Mehmetçikleri yetiştiren anneler babalardır. Onları tebrik ediyorum ve Allah onlardan razı olsun diyorum.”

 

 

 

Başkan Tollu’nun konuşmasının ardından ise Türk Halk Müziği Sanatçısı Sevcan Orhan sahne aldı. Orhan, konserinde askerleri ve özellikle de annelerini üzecek, ağlatacak şarkılardan çok eğlenceli, moral verici türküler söyleyeceğini belirterek konsere başlarken,  askerlerle sahnede karşılıklı oynayan ve onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Yaklaşık 10 bin kişinin katılımı işle gerçekleşen etkinlikte, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, sanatçı Sevcan Orhan’a Türk Bayrağı ve Türk Bayrağı motifli biblo armağan etti. Etkinlikler gecenin geç saatlerine kadar sürerken, programa katılan askerler ve vatandaşlar, ilçede ilk defa düzenlenen bu etkinlikle kendilerini unutmadığı için Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’ya teşekkür ettiler. 

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SOSYAL - KÜLTÜREL

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ 30 yılı aşkın basın sektöründe faaliyet gösteren Ergin Medya, 2023 yılının Mersin Yılın Enleri projesini hayata geç...

MEŞYAD'DA ŞAİR KEMAL KARSLI ANILDI

MEŞYAD'DA ŞAİR KEMAL KARSLI ANILDI Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği Merhum Şair Kemal Karslı için anma töreni düzenledi.
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi