gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 13  
»Bugün 687  
»Toplam 15042874  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.145.74.54
» Bu sitemizi ziyaretiniz

"MAVİ UMUTLAR" ŞİİR KİTABI OKUYUCU İLE BULUŞTU

Tarih 18 Nisan 2016, 15:33 Editör

Mersin Yazarlar Derneği'nden bir ilk daha... Mersin Gazeteciler Cemiyetinde İmza Günü düzenledi.

“MAVİ UMUTLAR” ŞİİR KİTABI OKUYUCU İLE BULUŞTU

 

Mersin Yazarlar Derneği’nden bir ilk daha... Mersin Gazeteciler Cemiyetinde İmza Günü düzenledi.

 

Mersin Yazarlar Derneği (MYD) Yönetim Kurulu Üyesi Şair  Ali Gülmez in İkinci kitabı "Mavi Umutlar" Mersin Gazeteciler Cemiyeti ev sahipliğinde düzenlenen tanıtım toplantısı ve  imza gününde dostlarıyla buluştu. İmza gününe, Ak Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, Mersin büyükşehir Belediyesi Sekreter yardım.Vk. Hasan Gökbel, Sivil Toplum Plartformu Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kırmızısaç ve yönetim kurulu üyelerinden Saliha Adıcan, MGC Başkanı Ahmet Ünal, Dernek Başkanı Rüştü Aydın, Başkan yardımcısı Çınar ARIKAN, Yönetim Kurulu üyeleri, üyeler ile şair Ali Gülmez’in hayranları ve şiir dostları katıldı. Etkinliğin sunumu Şair Mine Bahçeci yaptı. Ali Gülmez’in özgeçmişi hakkında bilgi veren Bahçeci, MYD Başkanı Rüştü Aydın’ı, MGC Başkanı Ahmet Ünal’ı, Şair Ali Gülmez’i ve Milletvekili Yılmaz Tezcan’ı konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet etti. Konuşmalar sonrasında Şair Ali Gülmez’in şiirlerini şairler kürsüden seslendirdiler.

 

 

AYDIN, TEŞEKKÜR ETTİ

 

Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın, konuşmasında şair ve yazarların çalışmalarını kitap olarak görmek istediklerini ve arzuladıklarını söyleyerek Yönetim Kurulu Üyesi Ali Gülmez’e de ikinci kitabını çıkardığı için teşekkür etti. Ayrıca Ev sahibi MGC Başkanı Ahmet Ünal’a, imza gününe katılan üyelere ve davetlilere de teşekkür etti.

 

 

 

ÜNAL, İYİKİ VARSINIZ!

 

Mersin Gazeteciler Cemiyeti(MGC) Başkanı Ahmet Ünal, Mersin Yazarlar Derneği’nin çalışmalarını yakından takip ettiğini anlatarak, Şair Ali Gülmez’in kitabının imza gününün cemiyette yapılmasından dolayı heyecanlı olduğunu belirterek, şairin “Mavi Umutlar” adlı kitabında yer alan; “ Birbirimiz için savaşmamız gerekirken, birbirimize karşı savaşıyorduk” sözünü de çok önemsediğini söyledi ve şairlerin yazarların bir arada olmasını sağlayan MYD’ye başarılar dileyerek; “iyi ki varsınız” dedi.

 

 

 

MİLLETVEKİLİ TEZCAN “ALİ’Yİ GÖRDÜN MÜ” ŞİİRİNİ OKUDU

 

Ak Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan’da imza gününe katıldı. Şair Ali Gülmez’in kitabını imzalatan Milletvekili Tezcan, kitabı inceledikten sonra yaptığı konuşmada bir de şiir okudu. Milletvekili Tezcan, Mersin Yazarlar Derneği Şairlerinin  okudukları şiirlerini dinlediğini belirterek, şairlerin kaleminden hep dostluk kardeşlik, aşk ve sevgi döküldüğüne vurgu yaptı. Şiir yazan insanların elinin hiçbir zaman silah tutmadığını ve dilinin hiçbir zaman kem sözler söylemediğini ve de her zaman gönül dünyasına seslendiklerini anlatan Ak Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, Şair Ali Gülmez’in Mavi Umutlar kitabından “Ali’yi Gördün mü?” şiirini okudu.

 

                

 

ALİ GÜLMEZ TEŞEKKÜR KONUŞMASI YAPTI

 

Şair Ali Gülmez’de bu güzel günü hazırlayan MYD Başkanı Rüştü Aydın’a, MGC Başkanı Ahmet Ünal’a ve tüm davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

 

Sonrasında kitaba ismini veren “Mavi Umutlar” adlı şiirini okudu.

 

Konuşmaların ardından imza gününe katılan şairler Ali Gülmez’in kitabından şiirler okudular. Ali GÜLMEZ  okuyucularına şiir kitabını imzaladı.

 

İmza Gününde kapanış konuşmasını yapan Başkan Yardımcısı Çınar ARIKAN’da Ali GÜLMEZ’in başarılarının devamını diledi ve salonda etkinlik sırasında yazmış olduğu ALİGÜLMEZ’in baş harfleri ile başlayan akrostiş şiirini okudu.

 

İşte Çınar ARIKAN’ın o şiir:

 

                  ALİ GÜLMEZ

                  -Ali Gülmez’in ‘Mavi Umutlar’ imza Gününde-

Ali demiş ki: “Bir harf öğretenin kırk yıl kölesiyim.”

Leyla’nın Mecnun’a aşkı gibi Fatma’nın aşığıyım,

İyi ve gerçek duygunun yürekten hastasıyım.

Gülmez demişler adına güler her an,

Üzemez insanları yaratır adeta destan.

Lal olmaz dili, üretir şiirlerini baştan,

Mecnun aşkıdır aşkı, ürpertir an be an.

Ezelden ebede dostuz biz, önce insan,

Zalimlik yok şiirinde hakça bir lisan.

 

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SOSYAL - KÜLTÜREL

Esmira Güneş Yeni Kitabını Yayına Hazırlıyor

Esmira Güneş Yeni Kitabını Yayına Hazırlıyor Şair Esmira Güneş bu kez de okurlarını fazla bekletmeden "Zerdap Kahramanları " adlı yeni kitabını yazmaya başladı....

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ 30 yılı aşkın basın sektöründe faaliyet gösteren Ergin Medya, 2023 yılının Mersin Yılın Enleri projesini hayata geç...
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi