gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 13  
»Bugün 1034  
»Toplam 15036277  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.145.178.157
» Bu sitemizi ziyaretiniz
ARİF NİHAT ASYA DOĞDUĞU KÖYDE ANILDI

ARİF NİHAT ASYA DOĞDUĞU KÖYDE ANILDI

Tarih 05 Ocak 2016, 23:56 Editör

Türk Eğitim-Sen İstanbul 9 No lu Şubesi tarafından, Bayrak Şair Arif Nihat ASYA'yı , Şairin doğduğu yer olan, Çatalca-İnceğiz Köyündeki andı.

 

ARİF NİHAT ASYA DOĞDUĞU KÖYDE ANILDI

 

Türk Eğitim-Sen İstanbul 9 No lu Şubesi tarafından, Bayrak Şair Arif Nihat ASYA'yı anma etkinliklerinin 11.si, Şairin doğduğu yer olan, Çatalca-İnceğiz Köyündeki anıtı önünde gerçekleştirildi.

 

Anma etkinliklerine, Çatalca Belediye Başkanı Cem KARA, MHP İstanbul İl Başkanı M. Bülent KARATAŞ, MHP MYK Üyesi Erdem KARAKOÇ, Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Temsilcisi Dr. Mustafa KAVLU,  Siyasi Partilerin ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Türk Eğitim-Sen Şube ve İlçe Temsilcileri, Kurum Amirleri, Muhtarlar ve Vatandaşlar katıldı.

                

Anma Töreninde açılış konuşmasını Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Enver DEMİR yaptı. DEMİR konuşmasında şöyle dedi. “ Hayatı boyunca, Türk Bayrağı ve Türk Milletinin değerlerini yüceltmek için çaba göstermiş, gayret sarf etmiş şairimizin bir başka özelliği de, yönetime muhalif duruşudur.  Bu duruşu kendisi şöyle anlatır; “Vurgunculuk yapmadım, soygunculuk yapmadım. Muhalefette; memlekete fayda gördüm, muhalefet yaptım. Boyuna yazmak kolay iş değildir; imla yanlışı da cümle yanlışı da yapmış olabilirim;  lakin yalan haber vermedim, yalan mazbata yapmadım. Tesir yaptığım olmadı değil. Fakat tazyik yaptığımı gören yoktur. Devletin memuru oldum; bir partinin memurluğunu yapmadım. Grupların çıkarı için maddeler düzmek aklımdan geçmedi. Alnımın akı ve şerefimle köşemde baş başa kaldım; ve göğsümü gere gere, Hakk’ı dinledim, yanlışlarımdan dönmesini bildim. Şahsa kölelik yapmadım. Belki dalgınlıklarım, ihtiyatsızlıklarım oldu. Çok şükür ki madrabazlık, kurnazlık, düzenbazlık yapmadım.  ’Şunu yapmadın, bunu yapmadın, o halde ne yaptın ‘ diye sorarsanız; cezasını, kazasını, ezasını da düşünerek muhalefet yaptım. Ne kadar tabi, anlamlı ve dik bir duruş. Bu değerimize sahip çıkmalı ve yaşatmalıyız. Bu değerleri unutursak, Anadolu da yaşamamız mümkün değildir. Onun içindir ki, Arif Nihat ASYA yı hep anacak ve ona ve fikirlerine sahip çıkacağız.” dedi.

                

Çatalca Belediye Başkanı Cem KARA da yapmış olduğu konuşmasında, “Şairliği ve edebi kimliğinin yanı sıra Arif Nihat ASYA’nın eğitimci bir yanı olduğunu belirtti. Cem KARA, A.Nihat ASYA anlamak için Onun “Bayrak” şiirini okumak ve üzerinde düşünmek yeterli olacaktır. Kendisi İnceğiz de doğmuş olmasına rağmen yetim ve öksüz olarak Türkiye’nin değişik kentlerinde yaşamını sürdürdü. Şairliği ve ebedi kimliğinin yanı sıra aynı zamanda bir eğitimciydi. Türkçenin sadeleştirilmesi konusunda çalışmalar yaptı. Bugünlerde, en büyük ihtiyacımız toprak birliği ve dil birliğidir.” dedi. 

 

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SOSYAL - KÜLTÜREL

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ 30 yılı aşkın basın sektöründe faaliyet gösteren Ergin Medya, 2023 yılının Mersin Yılın Enleri projesini hayata geç...

MEŞYAD'DA ŞAİR KEMAL KARSLI ANILDI

MEŞYAD'DA ŞAİR KEMAL KARSLI ANILDI Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği Merhum Şair Kemal Karslı için anma töreni düzenledi.
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi