gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 28  
»Bugün 192  
»Toplam 15064715  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.118.45.162
» Bu sitemizi ziyaretiniz
MERSİNLİ ŞAİR ÜMİT YAŞAR OĞUZCAN ŞİİRLER VE ŞARKILARLA ANILDI

MERSİNLİ ŞAİR ÜMİT YAŞAR OĞUZCAN ŞİİRLER VE ŞARKILARLA ANILDI

Tarih 07 Kas?m 2015, 22:42 Editör

Türk şiirinin büyük ustalarından biri olan Tarsus doğumlu şair, Ümit Yaşar Oğuzcan ölümünün 31. yıl dönümünde Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MYD tarafından anıldı.

MERSİNLİ ŞAİR ÜMİT YAŞAR OĞUZCAN ŞİİRLER VE ŞARKILARLA ANILDI

 

Türk şiirinin büyük ustalarından biri olan Tarsus doğumlu şair, Ümit Yaşar Oğuzcan ölümünün 31. yıl dönümünde Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen gecede anıldı.

 

 

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve  Mersin Yazarlar Derneği Şairlerinin Ümit Yaşar Oğuzcan şiirlerini seslendirdiği geceye, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın yanı sıra, Vali Yardımcıları Cezmi Türk Göçer, Süleyman Deniz, Mersin Eski Valisi Akif Tığ, Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın ve çok sayıda sanatsever katıldı.

 

 

Mersin yazarlar derneği başkanı AYDIN açılış konuşmasında gösterilen yoğun ilgiye teşekkür ederken, şaiirn verdiği anlamlı mesajları dile getirerek onun sevgi üstüne olan bir şiirini de seslendirdi.

 

 

Ümit Yaşar Oğuzcan ile ilgili anma etkinliğinde konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Ümit Yaşar Oğuzcan bizim yaşlarımızdaki bütün insanların gençliğinin bir numaralı şairi. Bizler onun şiirleriyle büyüdük, onun şarkılarını dinleyerek bugünlere geldik. Onun bir Mersinli, Tarsuslu olması hepimiz için bir ayrıcalık" dedi.

 

 

 

Ümit Yaşar Oğuzcan'ın Tarsus'un en eski mahallerinden biri olan Sofular Mahallesi'nde büyüdüğünü dile getiren Başkan Kocamaz, "Tesadüftür ki dedemin evi de Ümit Yaşar Oğuzcan'ın evinin karşı tarafında idi. Bizde zaman zaman oraya gittiğimizde kendisi olmasa da kardeşleriyle sohbet ederdik. Mehmet Oğuzcan Beyefendi bugün burada okuduğu şiirle adeta onun duygusal anlayışını, aşka, insana bakışını yansıttı. Kendisine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

 

Toplumumuzda Ümit Yaşar Oğuzcanların sayısının artırılması gerektiğinin Altını çizen Başkan Kocamaz,  yeni yetişen neslin bu ülkeye, vatana, bayrağa gönül bağı ile bağlanmasının yolunun şiire, şaire sahip çıkmakla mümkün olduğunu söyledi.

 

 

Ümit Yaşar Oğuzcan'ın hayatını anlatan sinevizyon gösteriminin ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi Konservatuar sanatçıları şair Ümit Yaşar Oğuzcan'ın beste olmuş şarkılarını da seslendirdi. Yoğun ilginin gösterildiği gecede Mersinliler, Oğuzcan'ın şiirlerinden oluşan dinletiyle duygu dolu bir akşam yaşama fırsatı buldu.

 

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonunda gerçekleşecek anma programında Mersin Yazarlar Derneği üyesi şairler; Remziye Çelik, Nilgün Öztürk, Şah İsmail Ateş, Ali Gülmez, Çınar Arıkan, Cumali Efe, Halit Anber, Nejmiye Duru, Sabahattin Özkan, Ümit Yaşar Oğuzcan’ın şairin şiirlerini okudular. Programın sunumunu ise MYD’den Şair Mine Bahçeci yaptı.

 

 

 

Şair Ümit Yaşar Oğuzcan’ın hayatını anlatan sinevizyon gösteriminin ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi Konservatuar sanatçıları şair Ümit Yaşar Oğuzcan’ın beste olmuş şarkılarını da seslendirdi.

 

 

Başkan Kocamaz gecenin sonunda Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın'a plaket takdim ederken, Ümit Yaşar Oğuzcan'ın şiirlerini okuyan şairlere de teşekkür belgesi verdi.

 

 

 

Şiire 1940 yılında Yedigün şairleri arasında başlayan ve 1975 yılına kadar 33 şiir, 4 düzyazı kitabı, 13 antoloji ve biyografik eser olmak üzere toplam 50 kitap çıkaran şair Ümit Yaşar Oğuzcan, şiir plakları, şarkı sözleri ve yergileriyle tanınmış ve önemli Türk Şairleri arasında yerini almıştır.

 

www.gazeteanamur.com 

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SOSYAL - KÜLTÜREL

Esmira Güneş Yeni Kitabını Yayına Hazırlıyor

Esmira Güneş Yeni Kitabını Yayına Hazırlıyor Şair Esmira Güneş bu kez de okurlarını fazla bekletmeden "Zerdap Kahramanları " adlı yeni kitabını yazmaya başladı....

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ 30 yılı aşkın basın sektöründe faaliyet gösteren Ergin Medya, 2023 yılının Mersin Yılın Enleri projesini hayata geç...
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi