gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 28  
»Bugün 1773  
»Toplam 15043961  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.17.183.24
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Başkan Türe ve Ekibi,  KKTC Girne 14. Zeytin Festivaline Katıldı

Başkan Türe ve Ekibi, KKTC Girne 14. Zeytin Festivaline Katıldı

Tarih 04 Ekim 2015, 20:40 Editör

Türe ve ekibi,Girne ve Zeytinlik köyünün turistik tanıtımını yapma amacıyla düzenlediği 14. Zeytin Festivaline katıldı.

Başkan Türe ve Ekibi,  KKTC Girne 14. Zeytin Festivaline Katıldı

 

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ve Ekibi, 2-6 Ekim tarihleri arasında Girne Belediyesi tarafından düzenlenen zeytin ürününün üretim ve kullanımını teşvik etme, Girne ve Zeytinlik köyünün turistik tanıtımını yapma amacıyla düzenlediği 14. Zeytin Festivaline katıldı.

 

 

Yavru vatan KKTC’nin Girne Belediyesi tarafından bu yıl 14.sü gerçekleştirilen Zeytin Festivali’ne Başkan Mehmet Türe ile birlikte Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Gürel, Meclis üyeleri Hatice Bozkurt, Derya Tuna, Ali Rıza Bulut, Mersin Üniversitesi Anamur Meslek Yüksekokulu eski Müdürü Dç.Dr.Akif Altınbıçak, Kültür ve Sosyal İşler Müzik Sorumlusu Hakan Uysal, Müzik Eğitmenleri Şafak Küçükderya, Hakan Küçükderya, Serap Doğan, Belediye Din Görevlisi Yalçın Şahin, Başkanlık Koordinasyon Birimi Sorumluları Aysun Varlı, Özgür Solgun ve Anamur Belediyesi Minikler Halkoyunları Grubu katıldı.

 

 

Kardeş kent görüşmeleri gerçekleştirecek olan Anamur heyetini KKTC Girne Limanında Girne Belediyesi yetkilileri karşıladı. Limandaki samimi karşılamanın ardından Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ve beraberindekiler Girne Belediyesine geçerek Girne Belediyesi’ne resmi ziyaret gerçekleştirdiler.

 

 

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe’yi Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü makamında karşıladı. Samimi bir ortamda gerçekleşen karşılama sonrası Başkanlar resmi görüşme gerçekleştirdiler. Her iki belediye başkanı da makamda gerçekleştirdikleri sohbette, Anamur ile Girne’nin kardeş kent olmasının iki kent arasındaki sosyal, Kültürel ve ekonomik değerlerin paylaşımı kadar, KKTC ve Türkiye için de önemli bir köprü oluşturacağının önemine değindiler.

 

 

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ziyarette Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’ye, Anamur Muzu ve Anamur’la Kıbrıs’ın ışıklarının gözüktüğü Anamur’dan gece çekilmiş fotoğraf,  Mamure Kalesiyle Girne Kalesinin deniz taşlarından yapılmış maket hediye etti. Başkan Güngördü de aynı şekilde Girne’ye özgü hediyelerle Başkan Türe ve Anamur ekibine jest yaptı.

 

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe burada yaptığı konuşmada Anamur’dan Kıbrıs’ın dağlarını ve akşamları ışıklarını rahatlıkla görebildiklerini, aynı milletin evlatları olarak kültür bağlarının bulunduğunu ve KKTC’de bulunmaktan onur duyduklarını kaydetti.

 

 

Resmi ziyaret sonrası Festivalin yapılacağı Ramadan Camii Meydanına geçen her iki başkan ve beraberindekiler, 18:00’de başlayan ve 18:30’da Atatürk Büstü önünde son bulan festival yürüyüşüne katıldılar. Anamur Belediye Başkanı Türe ve Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ile birlikte protokolün en önünde yer aldığı yürüyüşte katılımın yoğun olması dikkat çekti. Açılışa KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu, eşi Özay Kalyoncu, İçişleri ve Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Girne Kaymakamı Mehmet Envergil ve yerli ve yabancı yetkililer katıldı.

 

 

Zeytinlik köy meydanında yer alan etkinliklerde; açılış konuşmaları yapıldı, festivali simgeleyen zeytin tütsüsü yakıldı, ardından standlar gezildi. Açılış konuşmalarını, Başbakan Ömer Kalyoncu, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ve Zeytinlik Muhtarı Ümit Hıdırer gerçekleştirdi.

 

Başbakan Kalyoncu konuşmasında, dünyaya Akdeniz bölgesinden yayılan zeytin ağacı, meyve ve yan ürünlerinin eskiden olduğu gibi bugün de ekonomik değerini koruduğunu belirterek, bunlara sahip çıkılmasının mutluluk verici olduğunu söyledi.

 

Yıllar içinde azalan zeytin ağacı sayısının düzenlenen festivalle yeniden hayat bularak artmaya başladığını kaydeden Kalyoncu, 39 bin yıllık geçmişi bulunan değerli zeytin ağacının korunması gerekliliğine vurgu yaptı.

 

Başbakan Kalyoncu, teması zeytin olup bünyesinde birbirinden güzel kültürel, sanatsal ve spor aktiviteleri barındıran festivalde herkesin güzel ve eğlenceli saatler geçirmesini diledi.

 

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ise, festivalin 14’sünü gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, katkı yapanlara teşekkür etti.

 

Yıllar önce Zeytin ağacını koruma ve potansiyelini geliştirme amacıyla başladıkları festivalde bugün ağaçların korunması, yaşatılması, meyve ve yan ürünlerinin yetiştirilip pazarlanmasında önemli oranda mesafe alındığını kaydetti.

 

 

Eskiden inşaat ve yol yapımlarında, kesilen yerlerinden sökülen zeytin ağaçlarının insanların sahip çıkmasıyla yok olmaktan kurtularak başka yerlere nakledilmeye başladığını belirten Güngördü, bu kapsamda festivalin başarılı olduğunu söyledi.

 

 

Başkan Türe ve ekibi daha sonra Festival alanında stantları gezdi ve bilgi aldı. Festivalde büyük ilgi gören Başkan Türe ve ekibi 03.10.2015 Cumartesi günü de Avcılık kulübü gösterileri ve bilardo turnuvasına katıldı.

Anamur Belediyesi Minikler Halkoyunları Ekibi programda da bir gösteri sundu. Halkoyunları ekibine KKTC’li vatandaşlar ve Gine Belediye Başkanı Güngördü büyük ilgi gösterdi.

 

14.Zeytin Festivali Programı;

 

PROGRAM

 

14. Girne Zeytin Festivali, 2 Ekim Cuma günü saat 18:00’de Ramadan Cemil Meydanı’ndan Atatürk Meydanı’na kortej yürüyüşü ile başlayacak.

 

Saat 19:00’da Zeytinlik Köyü Festival Alanında açılış konuşmaları yapılacak, tütsü yakılacak ve stantlar gezilecek..

 

Girne Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Büyükler Grubunun gösterileriyle sürecek festivalde daha sonra Girne Tango Kulübü dans gösterisi sunacak, Grup Cephe ve S.O.S konser verecek.

 

 

3 Ekim’de 09:00’de Girne Avcılık Atıcılık Kulübü atıcılık turnuvası, 17:00’de bilardo turnuvası, 19:00’da Şinya Kültür Derneği, 19:15’te Turizm ve Folklor Araştırmaları Derneği, 19:30’da Anamur Belediyesi halk dansları, 19:45’te St. Hilaion Tango gösteri grubu dans gösterileri, 20:00’de İzmir Karşıyaka Belediyesi klasik müzik orkestrası konseri ve 21:00’de Supernova konseri

 

 

4 Ekim saat 09:30’da Girne Atış Poligonu’nda Girne Avcılık Atıcılık Kulübü skeet atış turnuvası, 15:00’te çocuk etkinlikleri,15:30’da zeytinli ve zeytinyağlılar yemek yarışması, 16:00’da Yazar ve Şairlerin Zeytinlik Buluşması, 18:00’de uygulamalı karikatür atölye çalışması, 18:00’de atıcılık ödül töreni, 18:30’da Çatalköy Belediye Tiyatrosu “Golifa Yarışması” adlı tiyatro oyunu, 19:00’da İzmir Karşıyaka Girne Ortaokulu halk dansları gösterisi, 19:30’da 20:00’de Erin Elizel ve Grup Seans ile 21:00’de Ahmet Evam konseri gerçekleştirilecek.

 

 

5 Ekim’de 10:30’da zeytin konulu söyleşi, 19:00’da Antalya Muratpaşa Belediyesi İlke Türkdoğan’dan Aşık Veysel Türkü dinletisi, 19:30’da Friend Line Dancers dans gösterisi, 19:45’te GİBETSU’dan ‘Zeytin’in Çığlığı’ adlı sokak tiyatrosu, 20:00’de Özde A. Özdoğdu Dance Fit Hiphop dans gösterisi, 20:15’te bilardo turnuvası ödül töreni, 21:00’de Pelin Aydın - Öldüren Şampanya konseri ve 22:00’de Grup Frekans konseri yer alacak.

 

 

6 Ekim’de 19:00’da Girne Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Küçükler Grubu, 19:30’da Alayköy Folklor Derneği halk dansları, 19:45’te Göçmenköy-Taşkınköy Kültür Sanat Derneği halk dansları gösterileri, 20:00’de Girne Belediyesi Tenis Kulübü tenis turnuvası ödül töreni, 20:15’te Blue Tears konseri var.

 

Girne Zeytin Festivali Can Gox’un saat 21:30’de vereceği final konseriyle sona erecek.

 

www.gazeteanamur.com

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SOSYAL - KÜLTÜREL

Esmira Güneş Yeni Kitabını Yayına Hazırlıyor

Esmira Güneş Yeni Kitabını Yayına Hazırlıyor Şair Esmira Güneş bu kez de okurlarını fazla bekletmeden "Zerdap Kahramanları " adlı yeni kitabını yazmaya başladı....

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ 30 yılı aşkın basın sektöründe faaliyet gösteren Ergin Medya, 2023 yılının Mersin Yılın Enleri projesini hayata geç...
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi