gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 15  
»Bugün 2285  
»Toplam 15002082  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 34.231.247.254
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Kükürlüler ve Dikyader'den Dereköy Gezisi

Kükürlüler ve Dikyader'den Dereköy Gezisi

Tarih 15 Eyl?l 2015, 21:38 Editör

Anamur'da faaliyet gösteren Kükür Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve DİKYADER Dereköy'e haftasonu gezisi düzenledi.

Kükürlüler ve Dikyader'den Dereköy Gezisi

 
 

Anamur’da faaliyet gösteren Kükür Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve DİKYADER Dereköy’e haftasonu gezisi düzenledi.

 

Anamur’dan otobüsler ve özel araçlarla çıkılan geziye yaklaşık 300 kişi katıldı. Anamur Çavuşpınarı önünde saat 07:00’de toplanılırken Bozyazı’dan Beykonağı ve Ardıç mevkiine ulaşıldı. Sabah erken saatlerde Ardıç yaylasında bazlama ve börek ile kahvaltı yapıldı. Çay ikramında bulunuldu. Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ve eşi Meliha Türe,  DİKYADER Başkanı Adnan Kayfeci, Başkan Yardımcısı  Mehmet Yalçınkaya, Kükür Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Gülay Uysal, MHP İlçe Başkanı Erdal Bulut ve Dereköy, İsaklar, Kızılca, Yarmasu köy muhtarlarının da katıldığı etkinlik Dereköy Değirmengözü’nde sürdü.

 

 

Bozyazı Dereköyü Mahallesi Değirmen Gözüne düzenlenen gezide Dernek Başkanları ile birlikte Belediye Başkanı Mehmet Türe ve muhtarlar yaptıkları kısa konuşmalarla katılımcılara hitap ettiler. Evsahibi olarak Dereköy, İsaklar, Kızılca, Yarmasu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİKYADER)’nin de destek verdiği etkinlikte her iki Sivil Toplum Kuruluşu da Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe’ye kendilerine verdiği destek dolayısıyla plaket verdiler.

 

 

Gezinin ev sahipliğini üstlenen DİKYADER Başkanı Mehmet Yalçınkaya, Kükür Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği  ile düzenledikleri bu gezinin amacının birlik ve beraberlik içerisinde hem eğlenmek, hem de dayanışmayı pekiştirmek olduğunu söyledi.

 

Kükürlüler Derneği Başkanı Doktor Gülay Uysal da Dereköy başta olmak üzere bölge halkının sıcak karşılaması ve misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.

 

 

Köy tarihçesi hakkında bilgi veren ve yöreden hikâyeler anlatan Emekli öğretmen Mustafa Kaya Dereköy’ün yaklaşık 300 yıl önce kurulduğunu söyledi.

 

Belediye Başkanı Mehmet Türe´nin Dereköyü suyu ile ilgili esprisi güne damgasını vurdu. Başkan Türe Dereköy’ün suyunu içen ‘akıllı olur’ dedi. Daha önce Kükürlüler Derneği ile 4 defa gezi düzenlediklerini kaydeden Başkan Türe,  bu kez de kendi köyü olan Dereköy’e  gezi düzenleyerek iki dernek arasındaki kaynaşmayı arttırmayı amaçladıklarını söyledi. 

 

Başkan Mehmet Türe suyun gözüne giderek vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

 

 

Katılımcılar Anamur Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Müzik Eğitmenleri Şafak Küçükderya ve ekibinin müzikleri eşliğinde eğlendiler. Anamur yöresi halk oyunları kurslarına gidenlerce halk oyunları gösterileri büyük beğeni topladı.

 

 

Gezi akşam saat 17:00'e kadar sürdü. Bozyazı yayla yolundan Dereköy’e giden geziciler Kozağacı, Abanoz, Kaş yaylaları üzerinden Anamur’a döndüler.

 

 

www.anamursedir.com

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

EĞLENCE - MAGAZİN

MERSİN FESTİVALİN TARSUS AYAĞINDA CAZ KONSERİ

MERSİN FESTİVALİN TARSUS AYAĞINDA CAZ KONSERİ Tarsus Amerkikan Koleji Konferans Salonu'nda, Hakan Ali TOKER Caz Faslı Konseri gerçekleştirildi.

ERDEMLİ'DE 2. GEMİ PARK KURULDU

ERDEMLİ'DE 2. GEMİ PARK KURULDU Erdemli Belediyesi, ilçe merkezi ve diğer mahallelerde park atağına geçti.
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi