gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 34  
»Bugün 2068  
»Toplam 15001865  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.82.232.31
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Yeniköy Şiir Festivali Yapıldı

Yeniköy Şiir Festivali Yapıldı

Tarih 28 Temmuz 2015, 22:53 Editör

Festivalde çok renkli etkinliklere imza atıldı. Şiirler okundu, konser verildi.

 

                    Yeniköy Şiir Festivali Yapıldı

 

Mersin Yazarlar Derneği(MEYAD)’ın Yeniköy’de organize ettiği şiir festivaline 25 şair katıldı. Türk Halk Müziği Sanatçıları Rehim Gülmez, Aşık Mahrumi  ve Aybüke Ayberk konserleri ile davetliler gece geç saatlere kadar eğlendiler. Etkinliğe Yeniköy Mahalle Muhtarı İbrahim Tuncer, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Aşkın Günay ve Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’da katıldı. Etkinliğin sunumunu ise genç gazetecilerden Raziye Erden yaptı.

 

 

 

OKUMAK YAZMAK ÖZENDİRİLDİ

 

Okuma ve yazmanın heveslendirilmesi için etkinlik alanına yer alan kale direklerine kitaplar asıldı. Kale direklerinin dibine dikilen dövizlerde ise “Bu Kaleye Gol Atamazsınız, Çünkü Kaleyi Kitaplar koruyor”,  “En Güçlü Kale Bilgi Kalesidir”, “Yazmak İç Hastalıkların En Büyük İlacıdır Ve Bütün duyguların Tercümanıdır” yazılı sözler etkinliğe gelen vatandaşların ilgisini çekti…  Etkinlik alanına Yörük çadırı kuruldu, davetlilere sıkma ayran ve çay ikram edildi. “Mersin Yerel Kitapevi” oluşturuldu ve etkinliğe gelen tüm yazarların kitapları burada sergilendi. Ayrıca üzerinde dernek amblemi ve teşekkür yazısının yer aldığı bine yakın balonda vatandaşlara ve çocuklara dağıtıldı.

 

 

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan MEYAD Başkanı Rüştü Aydın okumanın ve yazmanın önemine değinerek şair ve yazarları derneğe üye olmaya davet etti. İki binin üzerinde katılım gösteren vatandaşlara, davetlilere teşekkür eden Aydın, etkinliğe emeği geçen Yeniköy Muhtarı İbrahim Tuncer’e ve Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya plaket verdi. Mazeretlerinden dolayı katılamayan İş adamlarından Fatih Kısa ve Serkan Akkoyuncu’nun Plaketini daha sonra kendisine verilmek üzere Dernek Başkanı Rüştü Aydın alırken, Toroslar Belediye Meclis Üyesi Atila Parlak’ın plaketini ise İş adamlarından Ahmet Ekrem Şenli’ye verildi.

 

 

 

 

BAŞKAN TUNA; “BU ETKİNLİKLER DEĞERLİ ŞAİRLERİ, YAZARLARI, EDEBİYATÇILARI GÜZEL İLÇEMİZE, MERSİNİMİZE KAZANDIRACAK”

 

Plaket takdiminin ardından konuşan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, MEYAD etkinliklerinde şairler ve yazarlarla birlikte olmaktan şeref duyduğunu söyleyen Başkan Tuna, etkinliğin önemine değindi. Tuna, “ Tabi özellikle yazmaya yeni başlayan  şairlerimizi yazarlarımı yapılan bu eylemler icraatlar cesaretlendiriyor,  özgüvenlerini öne çıkartıyor.”dedi.  MEYAD tüm etkinliklerinde dün olduğu gibi bugünde ve yarında desteklerini sürdüreceklerini belirten Başkan Tuna,” İnşallah bu gayretler  Mersin’imizde güzel ilçemizde çok değerli edebiyatçıları şairleri, yazarları çıkartacak. Ben kendilerine çok teşekkür ediyor, başarıları daim olsun diyorum” dedi.

 

 

PROTOKOLÜ MUHTARLAR OLUŞTURDU

 

Mersin Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Yeşilova Köyü Muhtarı Ergün Ünlü’nün de katıldığı etkinliğe köy muhtarları damgasını vurdu. Büyükşehir Yasası ile köy iken mahalle olan muhtarlıklardan; Yeniköy- İbrahim Tuncer, Güzelyayla-Yasin Öz, Alanyalı- Ahmet Duran Telli, Tepeköy - İsa Kurt, Değirmendere -Halit Ay, Bekiralanı -Mustafa Tuncer, Darısekisi- Nasip Küpeli, Parmakkurdu-İdris Yılmaz, Hamzabeyli-Sencer Erdoğan ve Portakal Mahalle Muhtarı Nazmi Kunt katılırken, Toroslar Meclis Üyeleri: Aziz Mil ve Mehmet Tan,  Mezitli Belediyesi Meclis Üyesi Nevzat Gilik, Türk Haber-Sen Mersin Şube Başkanı Mehmet Karaman, MESANDER Mersin İl Başkanı Selahattin Çıtak, Mersin Silifkeliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yardımcısı Fahri Bulut, Erdemli Eski İlçe Tarım Müdürü Berdan Tun, Tarsus Şairler ve Yazarlar Derneği (TAŞYAD) Başkanı Halil Aksoy, etkinliğe katıldı.  Ayrıca CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ve Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan çektikleri telgraf ile etkinliğe katılırken; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve Mersin Baro Başkanı Alpay Antmen  etkinliğe çiçek gönderdiler. 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: İstikbal Haber/Mersin

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SOSYAL - KÜLTÜREL

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ 30 yılı aşkın basın sektöründe faaliyet gösteren Ergin Medya, 2023 yılının Mersin Yılın Enleri projesini hayata geç...

MEŞYAD'DA ŞAİR KEMAL KARSLI ANILDI

MEŞYAD'DA ŞAİR KEMAL KARSLI ANILDI Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği Merhum Şair Kemal Karslı için anma töreni düzenledi.
Aday listeleri tamam. buruyun sahaya...10 Mart 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi