gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 17  
»Bugün 1038  
»Toplam 15045230  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.216.190.167
» Bu sitemizi ziyaretiniz
MERSİN YAZARLAR DERNEĞİNİN ŞİİR SERGİSİNE YOĞUN İLGİ

MERSİN YAZARLAR DERNEĞİNİN ŞİİR SERGİSİNE YOĞUN İLGİ

Tarih 16 Haziran 2015, 00:28 Editör

Mersin Form AVM'de düzenlenen etkinlik ilk olmasına rağmen yoğun ilgi gördü.

Bir İlk Olan Şiir Sergisine Yoğun İlgi

Forum Mersin AVM’de düzenlenen MEYAD’dın Şiir Sergisi büyük ilgi gördü.

    

 Mersin Yazarlar Derneği ve Forum Mersin AVM işbirliği ile gerçekleşen Şiir Sergisi sona erdi. Sergide en çok ilgi çeken şiirler arasında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın  “Nerdesin” şiiri, Ali Gülmez’in “Özgecan” için yazdığı şiir ve Mehmet Doğan’ın özgeçmişi oldukça ilgi görürken diğer şiirlerde okundu. Şiir meraklıları dakikalarca ayakta durarak şairlerin şiirlerini tek tek okudular.  Böyle bir etkinliği ilk kez gördüklerini söyleyen vatandaşların beğenisini aldı. Aşık Cumali Efe’de konuşmalardan sonra söylediği doğaçlama şiir ile alkış aldı.

 

Üç gün süren serginin açılış konuşmasını yapan Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın, ‘Şiir Adası, Şiir Sergisi Etkinliği’ne gelen davetlilere teşekkür etti.  Aydın, “ Mersin Yazarlar Derneği olarak, derneğimizin amacına uygun etkinlikler yaparak Mersinlilere derneğimizi duyurmak, kabul ettirmek ve bunun sonucunda da okumayı, okutmayı ve yazmayı teşvik etmektir. Bildiğiniz gibi okumayı yazmayı geliştiren insanların bilgisi artacak, bilgisi artınca da özgür olacaklar, kendi iradelerine sahip olacaklar ve de güçlü olacaklar güçlü olunca da yıkılmaz olurlar. Kimseye boyun eğmezler. Böyle bir yapıyı Mersin’de oluşturabilmek için gerekli tüm çalışmaları yapıyoruz. Onun için buradayız. Forum Mersin AVM’de düzenlediğimiz bu şiir sergisi bir ilktir. Halkımızın beğenisine sunduk. İlgi gerçekten çok iyi, şövalyedeki şiirleri tek tek okuyanların sayısı bir hayli çok. Bizleri takip edin diyoruz ve bu sergide bizlere “sergi yapalım” düşüncesini veren Forum Mersin AVM Müdürümüz Adem Erol Bey’e, Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan kitap dostu Fatih Kısa Bey’e, Şiirleri ile katkı veren, katılım göstererek emek veren şair dostlarımıza, yazarlarımıza üyelerimize ve tabi ki şiiriyle aramızda olan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz’a çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

AŞKIN GÜNAY: “HEDEFİMİZ OKUYAN MERSİN OKUYAN TOPLUM, BUNUN İÇİN MEYAD’A BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür  Daire Başkanı Aşkın Günay’da konuşmasında, MEYAD üyelerine teşekkür etti. Günay, MEYAD’ın ikinci etkinliğine katıldığını, ilkinde Ümit Yaşar Oğuzcan’ı anma programı olduğunu ve bu yıl ikincisini daha iyi bir çalışma ile yapacaklarını anlatarak MEYAD’ın çalışmalarını yakından takip ettiğini söyledi.  Günay, “Büyükşehir Belediyesi olarak, Okuyan Mersin Okuyon Toplum” sloganını hayata geçirdiklerini söyledi. Günay, “ Bir kütüphane açılışı yaptık, Kongre Merkezimizdeki bu kütüphane de insanlarımız okuma alışkanlığını orada devam ettirmeye çalışıyorlar. Gezici kütüphanemiz faaliyete geçecek ve askıda kitap kampanyamız başlatılacak. Önümüzdeki dönem de  çok daha fazla okumayı ve okuma alışkanlığını kazanan toplum bireyleri yaratmak istiyoruz. Bizim bütün hedefimiz  ‘Okuyan Mersin Okuyan Toplum’.  Bunun için MEYAD’a büyük görev düşüyor ve MEYAD’a katkı vermemiz tabiî ki bizim vazifemiz. Bu sergiye katkı veren dostlarımıza ve arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz.”dedi.

 

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, şairler, yazarlar ve davetliler şiir sergisini gezdi.

 

16 ŞAİRİN ŞİİRLERİ SERGİLENDİ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Nerdesin” şiiriyle şiir sergisine katıldı. Şiir sergisine katılan diğer şairler ise; Rüştü Aydın, Mehmet Reşat Ata, Şah İsmail Ateş, Ali Gülmez, Mine Bahçeci, Şadan Köse,  Nejmiye Duru, Sabahattin Özkan, Murat Arıcı,  Cumali Efe, Melike Mehriber Yılmaz, Nilgün Öztürk, Pakize Küçük, Mehmet Doğan, Çınar Arıkan.

 

ETKİNLİĞE KATILDILAR

Etkinliğe, MEYAD Başkanı Rüştü Aydın, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Aşkın Günay, Akdeniz Belediyesi ve  Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Bayram Gönenler, T.Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ümit Turhan, MHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Çağatay Çekiç,  Ak Parti Eski İl Başkanlarından İş Adamı Fatih Kısa, Gazeteci  Aytur Gezer,  MHP Mersin Milletvekili Adayı Abdurrahman Aytekin, Mersin Kırşehirliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cihan Azgın, Silifkeliler Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Fahri Bulut, şairler, yazarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

 

KÖY OKULLARI KİTAPLIĞI İÇİN KİTAP VERİLDİ

Ünlü Sanatçı Hande Yener’in,  Forum Mersin AVM’de düzenlenen “Böyle Kitap Kampanyasına imzamı Atarım” etkinliğine MEYAD Üyesi şairler; kitap vererek katkıda bulundular. Şair ve Yazarlar Adına kitapları Meyad Başkanı Rüştü Aydın sanatçı Hande Yener’e verdi.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SOSYAL - KÜLTÜREL

Esmira Güneş Yeni Kitabını Yayına Hazırlıyor

Esmira Güneş Yeni Kitabını Yayına Hazırlıyor Şair Esmira Güneş bu kez de okurlarını fazla bekletmeden "Zerdap Kahramanları " adlı yeni kitabını yazmaya başladı....

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ 30 yılı aşkın basın sektöründe faaliyet gösteren Ergin Medya, 2023 yılının Mersin Yılın Enleri projesini hayata geç...
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi