gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 8  
»Bugün 1209  
»Toplam 15045401  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.149.233.72
» Bu sitemizi ziyaretiniz
ERDEMLİ'DE İSLAM VE MÜSLÜMANLIK KONFERANSI

ERDEMLİ'DE İSLAM VE MÜSLÜMANLIK KONFERANSI

Tarih 13 Ocak 2015, 20:56 Editör

Emekli Öğretmen Ahmet Refik Erdem, Kamil Hayati Aydın'ı tanıtarak konferansı başlattı.

ERDEMLİ’DE İSLAM VE MÜSLÜMANLIK KONFERANSI

 

Erdemli Belediyesi ve Türkiye Emekli Sen Erdemli Şubesi, Emekli Müftü Kamil Hayati Aydın’ın konuşmacı olarak katıldığı “İslam ve Müslümanlık” konulu bir konferans düzenledi. Konferansın açılış konuşmasını yapan Emekli Öğretmen Ahmet Refik Erdem, Kamil Hayati Aydın’ı tanıtarak konferansa katkı sunan herkese teşekkür etti. Belediye Başkanı Tollu da bu tür konferansların devam edeceğini ve insanların aydınlanmasına katkı sunacaklarını dile getirdi.

 

 

 

Erdemli Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleşen konferansta İslam âlimlerinin maddi ve manevi ilimlerdeki üstünlüğünün nasıl yok edildiğine dair bilgilerin verildi. Açılış konuşmasını yapan emekli öğretmen Ahmet Refik Erdem, bu tür konferanslara devam etmek istediklerini belirterek, emek veren herkese teşekkür etti.

 

 

 

Emekli olduktan sonra kendisini hem dini hem milli fikriyatımızda hizmete adayan Emekli Müftü Kamil Hayati Aydın, İslam ve Müslümanlık konulu konferansta ağırlıklı olarak, İslam âlimlerinin maddi ve manevi ilimlerdeki üstünlüğünün nasıl yok edildiğine dair bilgiler verdi. Bundan yaklaşık bin yıl önce dünyada ilk defa kanser ameliyatı yapabilen bir Müslüman medeniyetin nasıl olup da ilim dünyasından uzaklaştırıldığını ayrıntılı olarak anlatan Aydın, “bugün baktığımızda Müslüman coğrafyası ilimle değil, kanla, savaşla anılmaktadır. Nasıl bu duruma düştük. Onları irdelememiz ve iyi anlatmamız lazım” dedi.

 

 

 

Konferansın son bölümünde izleyicilerden gelen soruları yanıtlayan Aydın, “İslam, aydınlık bir dindir. İyi anlatılmalıdır. Bugün bilinen birçok yanlış bulunmaktadır. Bu yanlışları toplumumuza iyi aktarmalıyız” dedi.

 

Konferans hakkında bir açıklama yapan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu da, bu tür konferansların bundan sonra devam edeceğini, insanları aydınlatma yönünde iyi işler yapmaya gayret edeceklerini açıklarken, bu konferansın düzenlenmesinde emeği geçen herkesi tebrik ettiğini söyledi.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SOSYAL - KÜLTÜREL

Esmira Güneş Yeni Kitabını Yayına Hazırlıyor

Esmira Güneş Yeni Kitabını Yayına Hazırlıyor Şair Esmira Güneş bu kez de okurlarını fazla bekletmeden "Zerdap Kahramanları " adlı yeni kitabını yazmaya başladı....

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ 30 yılı aşkın basın sektöründe faaliyet gösteren Ergin Medya, 2023 yılının Mersin Yılın Enleri projesini hayata geç...
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi