gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 14  
»Bugün 938  
»Toplam 15045130  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.138.200.66
» Bu sitemizi ziyaretiniz
MERSİN'DE ATATÜRK ŞİİRLERİ YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

MERSİN'DE ATATÜRK ŞİİRLERİ YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

Tarih 09 Aral?k 2014, 11:11 Editör

Atatürk konulu şiir yarışmasında dereceye giren şairler, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende ödüllerini aldılar.

MERSİN’DE ATATÜRK ŞİİRLERİ YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

 

Mersin MEŞYAD ile Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen şiir yarışmasının ödül töreni Mersin’de gerçekleştirildi.

 

Atatürk konulu şiir yarışmasında dereceye giren şairler, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende ödüllerini aldılar.

 

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile kısa adı MEŞYAD olan Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen Atatürk konulu şiir yarışmasının ödül törenine, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MEŞYAD Başkanı Abidin Güneyli, yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

 

 

 

Ödül töreninde bir konuşma yapan Başkan Kocamaz, Atatürk’ü anlatmanın hem çok zor hem de çok kolay olduğunu belirterek, “O’nu anlatmaya sözlükteki kelimeler yetmez. Bugün bu bağımsız topraklarda alnımız açık, başımız dik yürümeyi O’nun gibi bir dünya liderine sahip olmamıza borçluyuz. O’nu herkes örnek alıyor, O’nu herkes özümsemek istiyor, Onunla bütünleşmek ve O’nun gibi olmak gayreti içerisine giriyor. O’nun kıymetini bilmek istemeyenler, kendi çaplarında devam etsinler, O’nun kıymetini bu millet zaten biliyor.” dedi.

 

 

 

Konuşmasına şair Neyzen Tevfik’in ‘Be Hey Dürzü’ şiirinden bir dörtlükle devam eden Başkan Kocamaz, “Bu ülkeyi bundan sonraki süreçte yönetecek olan gençlerimizin Atatürk’ü çok iyi anlaması, özümsemesi ve O’nun izinde gitmesi gerekiyor. Bu ödül töreninde bizleri buluşturan ve Atatürk’e karşı sorumluluklarımızı bir nebze de olsa yerine getirme fırsatı sunan, yüreklerindeki Atatürk sevgisini kağıda döken tüm şairlerimize ve şiir dostlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

 

 

 

Başkan Kocamaz, konuşmasının ardından şiir yarışmasının gerçekleşmesinde emeği geçenlere ve dereceye girenlere birer plaket takdim etti. Birinci, ikinci ve üçüncü olan şiirlerin sahiplerine ödülleri takdim edildi.

 

Gece, Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Konseri ile sona erdi.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SOSYAL - KÜLTÜREL

Esmira Güneş Yeni Kitabını Yayına Hazırlıyor

Esmira Güneş Yeni Kitabını Yayına Hazırlıyor Şair Esmira Güneş bu kez de okurlarını fazla bekletmeden "Zerdap Kahramanları " adlı yeni kitabını yazmaya başladı....

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ 30 yılı aşkın basın sektöründe faaliyet gösteren Ergin Medya, 2023 yılının Mersin Yılın Enleri projesini hayata geç...
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi