gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 58  
»Bugün 263  
»Toplam 15064786  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 18.118.137.243
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Ülkücüler Filmi Sinemalarda

Ülkücüler Filmi Sinemalarda

Tarih 04 Nisan 2012, 00:45 Editör

Ülkücüler kendi imkânlarıyla, kendi kaynaklarıyla tabiri caizse "yüzde yüz yerli" yapım bir çalışmayla kendilerini anlatıyorlar.

        Ülkücüler Filmi

 

Ülkücüler kendi imkânlarıyla, kendi kaynaklarıyla tabiri caizse “yüzde yüz yerli” yapım bir çalışmayla kendilerini anlatıyorlar.

 

Haberiniz.com yazarı Şevket Tulha APUHAN Ülkücüler filmini yeni yazısında ele alıyor:

 

Malumunuzdur hepimiz saçma sapan dizilerde, beş para etmez adamların ülkücüleri “Kötü Adam” olarak gösterme çabalarına defalarca isyan etmiş, lakin çığlıklarımız kendi yüreğimizde hapsolmaya mahkûm edilmiştir.

 

İşte bu çığlıklar şimdi bir cevaba bir dönüştü ve inançlı bir ekip tarafından beyaz perdeye taşındı. Bu filmin bir görünen birde görünmeyen özelliği var. Görünmeyen özelliği, görünen özelliğinden çok daha önemli çok daha stratejik bir hamle.

 

Birincisi Ülkücü Hareket hakkında iftiralara ve karalamalara cevap veriyor, kendisini ilk defa kitleye anlatma uğraşı içine giriyor ve aslında Dursun Önkuzulardan, Ruhi Kılıçkıranlardan kötü adamlar değil çıksa çıksa kahramanlar çıkacağını ve hareketin şehit kanıyla sulanmış mazisini kalabalıkların nazarına sunuyor.

  

Gelelim benim önem verdiğim ikinci detaya. O da şu ki, Ülkücüler kendi imkânlarıyla, kendi kaynaklarıyla tabiri caizse “yüzde yüz yerli” yapım bir çalışmayla kendilerini anlatıyorlar. Yani Ülkücüler bir yere gitmedi, Ülkücüler hala siperde ve nöbette mesajı dost düşman herkese verilmiş oluyor. Değerli ağabeyim, Ahmet Turan Alkan geçtiğimiz yıllarda Zaman Gazetesinde Ülkücülere zaman zaman haksız yere sataştığı köşesinde şöyle bir soru sormuştu: “1980’den sonra bana kitleye mal olan tek bir iş bile sayamazsınız” İşte bu film, Ahmet Turan Alkan’ın sorduğu bu soruyu sıkça dillendiren ve Ülkücüleri sadece sokakta tanıyıp, sadece sokakta kabul eden ve sadece sokağa yakıştıran zihniyete de verilmiş bir cevap oluyor ki bence bu her şeyden önemli ve elzem bir cevaptır.

 

Bununla beraber Ülkücüler Filmi 6 Nisan’da sinemalarda olacak. Bu filmin yapacağı gişe de diğer önemli husus. Zira hem gelecekte benzeri çalışmalar için fikirleri cesaretlendirmek hem de Ülkücü Hareket’in düşmanlarına bir mesaj vermek için filmin yapacağı gişe çok önemli. Bu mesajda bizimde payımız olmasını istiyorsak biletimizi alalım ve 6 Nisan’da bu ilk filmimizi izleyelim.

 

Umarım bu film ilk olur, son olmaz.

 

Allah şehitlerimize rahmet eylesin.

 

ŞEVKET TALHA APUHAN

talhaapuhan@hotmail.com

http://www.haberiniz.com.tr/yazilar/koseyazisi52033-Ulkuculer_Filmi.html

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SOSYAL - KÜLTÜREL

Esmira Güneş Yeni Kitabını Yayına Hazırlıyor

Esmira Güneş Yeni Kitabını Yayına Hazırlıyor Şair Esmira Güneş bu kez de okurlarını fazla bekletmeden "Zerdap Kahramanları " adlı yeni kitabını yazmaya başladı....

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ 30 yılı aşkın basın sektöründe faaliyet gösteren Ergin Medya, 2023 yılının Mersin Yılın Enleri projesini hayata geç...
2024 yerel seçim değerlendirme-225 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi