gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 14  
»Bugün 553  
»Toplam 15042740  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.15.202.4
» Bu sitemizi ziyaretiniz
Kardeş Kente Bingen'e Giden Heyet Döndü

Kardeş Kente Bingen'e Giden Heyet Döndü

Tarih 11 Temmuz 2014, 21:32 Editör

Bingen Şehri'ne resmi bir ziyaret gerçekleştiren heyet temaslarını tamamlayarak Anamur'a döndü.

       Kardeş Kente Bingen’e Giden Heyet Döndü

 

3-8 Temmuz 2014 tarihleri arasında Anamur'un kardeş kenti Almanya'nın Bingen Şehri'ne resmi bir ziyaret gerçekleştiren heyet temaslarını tamamlayarak Anamur'a döndü.

 

 

 

Kardeş Kent Bingen'e yapılan ziyarete katılan  Belediye Başkan Yardımcısı Sezai Şimşek, Yüksekokul Müdürü ve Anamur Bingen Kardeş Kent Derneği Başkanı Yrd.Dç.Akif Altınbıçak, Belediye Meclis Üyeleri Ali Rıza Kibrit, Abdurrahman Çetin, Çevre Mühendisi Tuğba Doğan, Turizm İşletmecisi Uzay Ünlüselek, Öğretmen Esmehan Gürel, Nurcan Ünlüselek, Veteriner Mehmet Göktaş ve Tercüman Öğretim Görevlisi Burhan Sağır 8 Temmuz günü Anamur'a dönüş yaparken temaslarıyla ilgili bilgi aktardılar.

 

 

5 günlük resmi temaslar için Bingen'e giden heyeti Frankfurt Havalimanında Bingen-Anamur Dostluk Derneği Başkanı Helmut Irmen karşıladı.  Irmen heyete program hakkında detaylı bilgiler verirken Anamur heyetini otelde Bingen Belediye Başkanı Ulrich Mönch karşıladı ve kısa bir hoşgeldiniz konuşması yaptı. Heyet ilk gün akşam yemeğini Belediye Başkanı Ulrich Mönch, Bingen-Anamur Dostluk derneği Başkanı helmut Irmen ve dernek Başkan Yardımcısı Michaela Heintke ve Turizm Dairesi Başkanı Dieter Glaab ile birlikte yedi.

 

 

4 Temmuz günü saat 10:30'da Bingen Üst Belediye Başkanı Thomas Feser Anamur heyeti onuruna bir konteyl verdi. Kokteyle Bingen Belediye Başkanı Ulrich Mönch, Turizm Dairesi Başkanı Dieter Glaab, Polis Müdürü Bernd Gemünden, Bingen-Anamur Dostluk Derneği Başkanı Helmut Irmen ve üyeleri katıldı. Başkan Thomas Feser, Anamur Belediye Başkan Yardımcısı Sezai Şimşek, Dernek Başkanları Akif Altınbıçak ve Helmut Irmen birer kısa konuşma yaparken Anamur belediye Başkanı Mehmet Türe'nin mektubu okundu ve tercüme edildi. Ayrıca kokteyl salonunda bulunan anı defterine Anamur Heyeti duygu ve düşüncelerini yazdılar. Gazetecilerin de katıldığı kokteyl Bingen basınında da geniş yer buldu.

 

 

Öğleden sonra Bingen-Anamur Dostluk Derneği Başkan Yardımcısı Michael Heintke'nin müdürlüğünü yaptığı okulu ziyaret eden Anamur heyeti burada hazırlanan ve Türkçe şarkıların da söylendiği gösterileri izledi. Sonrasında Yaşlılar Yurdu ziyareti gerçekleştirildi.

 

 

 

Dünya kupası maçlarında Almanya-Fransa maçına denk gelen ve Almanya'nın Fransa'yı 1-0 mağlup ettiği maçı ise Belediye başkanı Ulrich Mönch Anamur heyeti ile birlikte izledi. Gece saatlerinde ise Anamur heyeti bir Türk kahvehanesi'ne uğrayarak burada bulunanlarla sohbet etti.

 

 

5 Temmuz günü ise ilk program Ren Nehri kıyısında bulunan park gezisi ile başladı. Parkta yer alan ve üç yılda bir değişen İnsan ve makine konulu eserler, diğer kardeş kentler için ayrılan park alanları ve Anamur için ayrılan park alanı incelendi. çevre Mühendisi Tuğba Doğan parka uygulanabilecek olan değişik seçeneklerdeki çalışmalarını anlattı.

 

 

Akşam saatlerinde Anamur heyeti Bingenli yetkililer ile Liman'da buluşarak Ren Nehri Alevler İçinde-Ren Nehri Yanıyor Festivali'ni izlemek için gemiye bindi. Ren nehri batısına doğru yapılan gezi sonrası yaklaşık 15.000 kişiyi taşıyan 50'ye yakın gemi aynı bölgede toplanırken Ren nehri üzerinde yaklaşık 1,5 saat devam eden Havai Fişek Gösterileri düzenlendi.

 
      
 
      Toplam maliyeti 40.000 euro olan gösterinin maliyetinin gemilerden ve biletlerden karşılandığı, yurtiçi ve yurtdışından birçok turistin bu gösteriyi izlemek için Bingen'e geldiği bilgisi Türk heyetine verildi.

 

6 Temmuz günü müze ve restaurant olarak kullanılan Bingen'in en güzel manzaraya sahip yerlerinden biri olan Rheinstein adlı kale gezisi düzenlendi. Geziye Belediye Başkanı Mönch ve eşi, Polis Müdürü Gemünden ve eşi ve dernek üyeleri de katıldılar. Rheinstein gezisi sonrası Kültür Festivali etkinlikleri izlendi. festival sonrası Anamur heyeti Rüsenheim'e giderek şehir gezisi ve teleferik turu yaptılar.

 

 

7 Temmuz günü Mainz şehri'ne giden Anamur heyeti burada serbest zaman kullandı.  Öğleden sonra Bingen Belediye Başkanı Ulrich Mönch'ü belediye binasında, makamında ziyaret eden Anamur heyeti karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Anamur heyeti ile görüşürken Başkan Mönch'ün dışında makam odasında hiçkimse bulunmadı. başkan Mönch Anamur heyetine belediye hizmetleri ile ilgili bilgiler verdi.

 

Akşam Anamur Heyetei onuruna verilen yemeğe Üst belediye Başkanı Thomas Feser, Bingen Belediye Başkanı Ulrich Mönch, Turizm Dairesi Başkanı Dieter Glaab, Polis Müdürü Bernd Gemünden, eşleri ve dernek başkanı Helmut ırmen ve özel görevliler katıdlı. Oldukça samimi bir havada geçen yemekte Anamur heyeti duygu ve düşüncelerini paylaştı. Markus Seltenrerch ve Tuğba Doğan Bingen'de inşa edilecek olan Anamur Parkı ile ilgili kısa bir sunum yaptılar.

 

 

8 Temmuz günü Anamur Heyeti'ni Üst belediye Başkanı Thomas Feser, Bingen belediye Başkanı Ulrich Mönch, Turizm Daire Başkanı Dieter Glaab, Bingen-Anamur Dostluk Derneği Başkanı Helmut Irmen, Dernek Başkan Yardımcısı Ruşen Lorey Bingen'den uğurladı.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SOSYAL - KÜLTÜREL

Esmira Güneş Yeni Kitabını Yayına Hazırlıyor

Esmira Güneş Yeni Kitabını Yayına Hazırlıyor Şair Esmira Güneş bu kez de okurlarını fazla bekletmeden "Zerdap Kahramanları " adlı yeni kitabını yazmaya başladı....

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ 30 yılı aşkın basın sektöründe faaliyet gösteren Ergin Medya, 2023 yılının Mersin Yılın Enleri projesini hayata geç...
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi