gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 2  
»Bugün 3  
»Toplam 15035246  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.142.199.138
» Bu sitemizi ziyaretiniz
MEVLİD KANDİLİ KUTLU OLSUN

MEVLİD KANDİLİ KUTLU OLSUN

Tarih 12 Ocak 2014, 11:09 Editör

Yüce Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in(SAV) doğum günü Yurdumuzda ve İslâm aleminde dini törenler düzenlenerek büyük sevinç ve umutlarla kutlanıyor.

     MEVLİD KANDİLİ KUTLU OLSUN...

 

Yüce Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in(SAV) doğum günü Yurdumuzda ve İslâm aleminde dini törenler düzenlenerek büyük sevinç ve umutlarla kutlanıyor. Müslümanlar camilere koşuyor. Geceyi ibadetlerle ve dualarla geçiriyor..

 

Ay takvimine göre 1431 yıl önce, Rebiülevvel ayının 12'sine rastlayan pazartesi günü güneş doğmadan o manevi güneş doğdu.

 

Vatan gazetesi yazarı Süleyman Ateş,  köşesinde Mevlid Kandili ile ilgili şunları yazmıştı..

 

"On dört asır evvel yine bir böyle geceydi, Kumdan ayın on dördü, bir öksüz çıkıverdi. İnsani değerler ayaklar altında çiğneniyordu. Zulüm, kargaşa kol geziyordu. Derken büyüyüp kırkına gelmişti ki öksüz..

 

Başlarda gezen kanlı ayaklar suya erdi. O'nun getirdiği ilahi mesaj köleyle efendiyi bir yaptı. "Sizin en değerliniz, en çok korunanızdır" (Hucurat: 13) ayetiyle soy ve sopla övünmeyi kaldırdı. Değer ölçüsü olarak sadece ahlak ve davranışı öngördü. İnsan sadece davranışlarından sorumludur. Seçimi elinde olmayan şeylerden ne sorumludur, ne de bunlarla övünmeye hakkı vardır. Irkını, doğduğu coğrafyayı, ülkeyi, anne babayı seçmek insanın elinde olmadığına göre insan bunlardan sorumlu değildir. "Sûra üflendiği zaman artık o gün aralarında soylar yoktur ve (insanlar, birbirlerine soylarını) sormazlar" (Müminun: 101).

 

Çocuk babasının, baba da çocuğunun sebep olmadığı günahından sorumlu olmaz. Düzgün ahlak sahibi olmayan kişiye soy şerefi bir değer katmaz. Nitekim peygamber oğlu olması, Nuh'un oğlunu helaktan kurtaramamıştı. Hz. Muhammed bütün insanların, tarağın dişleri gibi Tanrı huzurunda eşit olduklarını vurgulamıştır.

Getirdiği mesajla toplumu, bir vücudun organları gibi, birinin rahatsızlığından ötekinin de ıstırap duyacağı ölçüde kaynaştırıp bütünleştirmiş, en soylular arasında olan halası kızını, azatlı bir köle olan Zeyd ile evlendirerek insanlık açısından köleyle efendi arasında fark olmadığını bizzat kendi ailesinde uygulayarak göstermiştir.

 

Yüksek ahlakı tamamlamak için gönderilmiş olan o âlemlerin rahmeti herkese örnektir. İnsanlık onun getirdiği ahlak ve prensiplere uymakla huzur bulur, dost ve kardeş olur.

 

Şu mübarek günde merhum Yaman Dede'nin diliyle seslenelim:

 

Gönül hun oldu şevkinden boyandım ya Rasulallah,

        Nasıl bilmem bu nirana dayandım ya Rasulallah,

        Ezel bezminde bir dinmez figandım ya Rasulallah,

        Cemalinle ferahnak et ki yandım  ya Rasulallah.

 

(Aşkınla kan olan gönlümün boyasına boyandım ey Allah Elçisi, Bilmem bu ateşe nasıl dayandım ey Allah Elçisi, Ruhlar âleminde hep ağlayıp dururdum senin aşkınla Ey Allah Elçisi, Güzel yüzünü göstererek sevindir çünkü aşkınla yandım Ey Allah Elçisi.)"

 

www.gazeteanamur.com: Mevid Kandilinin siz değerli okuyucularımıza, ailenize, Türk-İslâm âlemine hayırlara vesile olmasını diler.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SOSYAL - KÜLTÜREL

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ 30 yılı aşkın basın sektöründe faaliyet gösteren Ergin Medya, 2023 yılının Mersin Yılın Enleri projesini hayata geç...

MEŞYAD'DA ŞAİR KEMAL KARSLI ANILDI

MEŞYAD'DA ŞAİR KEMAL KARSLI ANILDI Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği Merhum Şair Kemal Karslı için anma töreni düzenledi.
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi