gazete anamur
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

Sponsor Alanı


Ana Menü

Sponsor Alanı

 

Sponsor Alanı


EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

HAVA DURUMU

ANAMUR

Saat

Sponsor Alanı

 

Ziyaretçi Bilgileri

»Aktif 22  
»Bugün 802  
»Toplam 15041772  
Sayın Ziyaretçimiz
»IP'niz | 3.145.60.166
» Bu sitemizi ziyaretiniz
TÜRK EĞİTİM-SEN'DEN DAYANIŞMA VE PLAKET VERME YEMEĞİ

TÜRK EĞİTİM-SEN'DEN DAYANIŞMA VE PLAKET VERME YEMEĞİ

Tarih 30 Ekim 2013, 00:15 Editör

Anamur Öğretmenevinde Türk Eğitim-Sen Anamur Temsilciliği tarafından düzenlenen 8. geleneksel plaket verme ve kaynaşma yemeği yapıldı.

TÜRK EĞİTİM-SEN'DEN DAYANIŞMA VE PLAKET VERME YEMEĞİ

Anamur Öğretmenevinde Türk Eğitim-Sen Anamur Temsilciliği tarafından düzenlenen 8. geleneksel plaket verme ve kaynaşma yemeği yapıldı. 

Türk Eğitim-Sen Mersin İl Başkanı Tevabil Akıncı, Türk Eğitim-Sen Anamur İlçe Başkanlığının düzenlediği yemekte öğretmenlerin hak ettiği 640 TL’lik ek ödemenin hala verilmediğini söyledi. 

Anamur Öğretmenevinde düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Mehmet Türe, Başkan Yardımcısı Ali Ayhan, Kamu-Sen Mersin İl Başkanı Hüseyin Ateş, İlçe Başkanı Salih Kutlu, Milli Eğitim Müfettişi Çınar Arıkan, sendika üyeleri, öğretmenler ve yakınları katıldı.

 

 Dayanışma yemeği toplantısı önce yemek ikramı, ardından dua merkez Camî imam-hatibi Mehmet GÜMÜŞ hocanın duası ile sürdü.

 
             
 
        Yemeğin resmi bölümü ise Atatürk, Türk büyükleri ve şehit öğretmenler için saygı duruşu, ardından İstiklâl Marşı okunması ile sürdü. 
 

Yemekli toplantının açılış konuşmasını yapan Türk Eğitim-Sen Anamur İlçe Başkanı Harun Taşdemir, 8 yıldır geleneksel olarak düzenledikleri, Emekli olmuş eğitim çalışanlarına plaket verme ve kaynaşma yemeğine hoş geldiniz.” Dedi.  Türk Eğitim-Sen’in 1992 yılında faaliyete başladığını ve ‘Önce ülkemiz’ vizyonu ile hareket ettiklerini kaydeden Taşdemir,  “Gelişen ve büyüyen ülkemizde biz de öğretmenler olarak payımıza düşen gelirin artmasını istiyoruz.” dedi.

 

Programda Türk Eğitim-Sen Anamur İlçe Temsilcisi Harun Taşdemir program açılışında kısa bir konuşma yaparak katılan davetlilere teşekkür etti. Konuşmasını Cahit Sıtkı Tarancı’nın dizleri ile bitirdi.

“Memleket isterim

Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun

Kuşların, çocukların diyarı olsun.

Memleket isterim

Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun,

Kardeş kavgası bir nihayet olsun.

Memleket isterim

Yaşamak sevmek gibi gönülden olsun.

Olursa bir şikâyet ölümden olsun…”

 

 

 

Türk Eğitim-Sen Anamur Temsilcisi Harun Taşdemir’den sonra mikrofona davet edilen Mersin 1. nolu Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Tevabil Akıncı geldi. Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin’de sendikacılık yapmanın zorluklarından söz ederek, karşılaştıkları engellerden söz etti. Buna rağmen Mersin’de üye sayılarının 2007 yılında 3551, 2 013’de 6115’e ulaştığını açıkladı. Bu arada Anamur’daki üye sayılarının da 232 olduğunu öğrendik.

 

Türk Eğitim-Sen Mersin İl Başkanı Tevabil Akıncı denetlemenin önce sendika içerisinde yapılması gerektiğini söyledi. Türk eğitim-sen üyelerinin Mersin’de 6 bin 115  Türkiye genelinde de 142 binlere ulaştığını kaydeden Akıncı,  “Öncelikle sizden aylık kesilen 8 TL’nin nereye gittiğini sorgulamanızı istiyorum. Daha önce haklarımızı aramak adına birlikte hareket ettiğimiz KESK deyim yerindeyse bizi sattı. Ancak biz 6 bin 115 üyemizle Mersinde dim dik ayaktayız. Üye sayımız, Türkiye de birçok  ilçeden daha fazla. Bugün seçilerek belli makama gelenlerin bunu göz ardı etmemesi gerekir.  Sayın Başbakan’ı  genel kurulumuza davet ediyoruz “ dedi.

 

Ak Parti hükümetini ağır bir dille eleştiren Türk eğitim-Sen Mersin İl Başkanı Tevabil Akıncı  konuşmasının sonunda toplantıya katılan üyelerine seslenerek;  “Türk Eğitim-Sen Mersinde sizi hak ettiğiniz gibi temsil ediyor. Türkiye de ilk 6’nın içerisindeyiz. Hakkımızı aramayı sürdürüyoruz.  Bütün taleplerimize rağmen Ak Parti Hükümeti,  hak ettiğimiz 640 TL’yi halen ödemiyor.” dedi.

 

 

 

Kamu-Sen Mersin İl Başkanı Hüseyin Ateş’te konuşmasında, toplu sözleşme sürecinin başlamadan bittiğini savundu. 2 milyon 400 bin kamu görevlisi, 1 milyon 800 bin emekli olmak üzere 4,2 milyon vatandaşı, aileleriyle birlikte 20 milyon kişiyi yakından ilgilendiren ve memurlarla memur emeklilerinin maaşlarına 2014 ve 2015 yıllarında yapılacak artışların belirlendiği toplu sözleşme sürecinin hayal kırıklığı ile sonuçlandığını kaydeden Ateş, "Malum Konfederasyon, Hükümetle kapalı kapılar ardında yaptığı pazarlıkların ardından memurlarımız ve emeklilerimize hiçbir fayda sağlamayan bir anlaşmaya imza atmıştır. Bugün memurlarımız toplu sözleşme görüşmelerinin neden 2 oturumda bitirildiğini ve yüz yüze oldukları yüzlerce sorununun neden konuşulmadığını merak etmektedir" dedi.

 

 

 

Konuşmaların ardından  Milli Eğitim Müfettişi Çınar Arıkan Öğretmen Destanı adlı şiirini okudu.

 

 

 

Törende bu yıl emekli olan Nilgün Ayhan’a  plaket verildi. Plaketi Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe takdim etti. Çalışmalarından dolayı çiçek sunarak teşekkür eden Başkan Türe, Nilgün Ayhan’ın çalışkan bir öğretmen olduğunu ve bu yönü ile sosyal aktivitelerinde sürekli içerisinde olduğunu söyledi.  Plaketi alan Nilgün Ayhan da Emekli olmanın çalışmaya hiçbir zaman engel olmadığını belirterek asıl bundan sonra kendisini bu toplum için daha hareketli bir geleceğin beklediğini söyledi.

 

 

 

Türk Eğitim-Sen Mersin İl Başkanı Tevabil Akıncı da İlçe Temsilcisi Harun Taşdemir’e de bir teşekkür plaketi sundu.

 

 

 

Türk Eğitim-Sen yemeğe katılanlara çorba, alabalık, salata, ayran ve tatlı ikram etti.

 
        Yemeğe basılı ve dijital yayın yapan Anamur'daki tüm basın mensupları da ilgi gösterdi.
 
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

SOSYAL - KÜLTÜREL

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ

MERSİN'DE YILIN ENLERİ BELİRLENDİ 30 yılı aşkın basın sektöründe faaliyet gösteren Ergin Medya, 2023 yılının Mersin Yılın Enleri projesini hayata geç...

MEŞYAD'DA ŞAİR KEMAL KARSLI ANILDI

MEŞYAD'DA ŞAİR KEMAL KARSLI ANILDI Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği Merhum Şair Kemal Karslı için anma töreni düzenledi.
Ramazan bayramına doğru09 Nisan 2024

Sponsor Alanı


SON HABERLER

Sponsor Alanı

 

Son Dakika Haber

Sponsor Alanı

 

Her Hakkı Saklıdır - 2012 (Fatma ARIKAN)
RSS Kaynağı | Anasayfa | İletişim

Altyap?: MyDesign Haber Sistemi